MHP'den TBMM'ye "Erdoğan" Başvurusu - Son Dakika
Güncel

MHP'den TBMM'ye "Erdoğan" Başvurusu

MHP\'den TBMM\'ye "Erdoğan" Başvurusu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruda, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı TBMM üyeliğinin sona erdiğini belirterek siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini istedi.

19.08.2014 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruda, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı TBMM üyeliğinin sona erdiğini belirterek siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini istedi.

Vural, TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruda Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini talep etti.

12. cumhurbaşkanlığı seçiminin 10 Ağustos 2014'te yapıldığını ve bu seçim sonucunda Başbakan ve İstanbul Milletvekili olan aday Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği belirtilen başvuruda, Yüksek Seçim Kurulunun 15 Ağustos'ta kesin sonucu açıkladığı ifade edildi. Buna ilişkin mazbatanın da YSK Başkanı tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e 15 Ağustos'ta teslim edildiği kaybedilen başvuruda, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın TBMM üyeliğinin sona erdiği belirtilerek, "Anayasa ve TBMM İçtüzüğü TBMM faaliyetlerinde siyasi parti gruplarının üye sayısı oranında temsilini öngörmektedir. Bu durumda Adalet ve Kalkınma Partisinin üyesi olan İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı TBMM üyeliği sona erdiğinden buna göre işlem yapılması ile siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesi hususunda ivedilikle gereğinin yapılmasını arz ederim" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'den TBMM'ye 'Erdoğan' Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement