MHP'den Türkmeneli İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

MHP'den Türkmeneli İçin Yardım Kampanyası

MHP\'den Türkmeneli İçin Yardım Kampanyası

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı, Musul, Kerkük ve Telafer başta olmak üzere zor durumdaki Türkmeneli’ne ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattı.

25.06.2014 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı, Musul, Kerkük ve Telafer başta olmak üzere zor durumdaki Türkmeneli'ne ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattı.

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, dost ve kardeş ülke Irak'ın ağır, kanlı ve sancılı bir iç kargaşa ortamından geçmekte olduğunu hatırlatarak, çok tehlikeli sonuçlara neden olacak bunalım şartlarını yaşadığını söyledi.

Bu ülkenin mezhep temelli bölünmenin ve etnik odaklı parçalanmanın kıyısına geldiğine işaret eden Kurtcu, "Tarihi ve kültürel bağlarımızın yanı sıra, komşuluk hukukuyla da ilişkilerimizi kurumsallaştırdığımız Irak'ın bugünkü acınası hali bölgesel dengeleri alt üst edecek niteliktedir. Irak'ta birlikte yaşama duygusu hasar almış, huzur ve güvenlik vahim derecede zayıflamıştır. IŞİD terör örgütü Irak topraklarını işgal etmekle kalmamış, pamuk ipliğine bağlı sosyal dokuyu ve hassas siyasal bütünlüğü de sarsmıştır" dedi.

Özellikle Irak Türkmenlerinin can çekiştiğini, açlık, yoksulluk ve vahşi saldırılarla boğuştuğunu vurgulayan Kurtcu, "Musul, Kerkük ve Telafer başta olmak üzere, Türkmeneli silahların gölgesinde, insanlıktan çıkmış vahşilerin hedefindedir. Soydaşlarımızın yüreği kan ağlamakta, mağduriyetleri her geçen gün artış göstermektedir. Şu an Türkmen illeri istilacılar tarafından acıya ve zulme mahkum edilmektedir. Mazlum soydaşlarımız göçe zorlanmakta, yerinden yurdundan edilmektedir. Türkmenlerin birebir muhatap kaldığı bu acıklı ve yürek burkucu manzaraya tahammül etmek, sineye çekmek, görmezden gelmek hiçbir vicdan sahibinin harcı olmayacaktır. Büyük Türk milleti soydaşlarının dramına, bir dilim ekmeğe hasret çeken muhtaçlıklarına sessiz kalmayacak, kalamayacaktır" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türkmeneli'nin çığlığına, sızısına, yardım ve destek isteyen nidasına duyarsız kalmayacağına dikkat çeken Kurtcu, "Milliyetçi Hareket Partisi soydaşımız, dindaşımız olan Iraktaki Türkmen kardeşlerimize yardım etmek amacı ile "Sen de Doyur, Sen de Giydir" teması altında; Türkmen kardeşlerimizin yaralarını sarmak, acılarını dindirmek için aziz milletimizin ve tüm teşkilat mensuplarımızın lazım gelen fedakarlık ve katkıyı göstereceğine samimiyetle güveniyoruz. Bu kapsamda; MHP Kastamonu İl ve Merkez ilçe teşkilatlarımızla birlikte ülkü ocakları da yapılacak her neviden yardımları toplamakla sorumludur. Ramazan'ın kutlu ve bereketli ikliminde; otellerde, restoranlarda lüks ve gösterişli iftar programları düzenlemek yerine Türkmenlere el uzatılmasını, Türkmenlere umut olunmasını temenni ediyoruz. Büyük Türk milleti yardımsever, hayırsever, cömert, şefkatli; zorda kalan kardeşlerine maddi ve manevi desteği esirgemeyecek kadar yüce gönüllüdür. Her vatandaşımız, her ülküdaşımız bir Türkmen kardeşimizin elinden tutar, ekmeğini ve suyunu bölüşür, aynı zamanda kol kanat gererse Türkmeneli bir nebze de olsa ferahlayacak ve rahatlayacaktır" şeklinde konuştu.

Milliyetçi ve Ülkücü Hareketin darda ve düşkün durumda olan soydaşlarını unutmayacağını belirten Kurtcu, bu yüzden zor durumdaki Türkmeneli'ni çaresiz ve sahipsiz bırakmayacaklarını ifade ederek, bu kapsamda tam bir vicdan seferberliğiyle, insani ve tarihi sorumlulukla Türkmeneli'ne destek verileceğini sözlerine ekledi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'den Türkmeneli İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement