MHP Fezlekeler İçin İdare Mahkemesine Başvurdu - Son Dakika
Güncel

MHP Fezlekeler İçin İdare Mahkemesine Başvurdu

MHP Grup Başkanvekili Vural, 4 eski bakana ilişkin fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine izin verilmemesine ilişkin idare mahkemesine başvurdu.

07.04.2014 17:39  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 4 eski bakana ilişkin fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine izin verilmemesine ilişkin idare mahkemesine başvurdu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Vural, 4 bakanla ilgili fezlekelerin TBMM Başkanlığı'na geldiğinin öğrenilmesinin ardından, TBMM Başkanlığı'na dilekçe ile başvurarak, gerekli soruşturma sürecinin başlatılması ve fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine izin verilmesini istediklerini hatırlattı.

Ancak TBMM Başkanlığı'nın, bu konuda yaptığı 3 ayrı başvuruyu reddettiğini ifade eden Vural, TBMM Başkanlığı'nın işleminin açıkça hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, milletvekillerinin bu fezlekeleri incelmesinin önünde hiçbir anayasal ve yasal engel bulunmadığı halde incelemeye izin verilmemesinin, "Tamamen keyfi ve yetki gasbı" olduğunu ifade etti. Vural, fezlekelerin Meclis'e gönderilmesinin temel gerekçesinin, dosyaların milletvekillerinin incelemesine açılarak, milletvekilinin yapacağı inceleme sonucuna göre, soruşturma önergesine katılıp-katılmama karar vermelerini sağlayacağını belirtti.

Bugüne kadarki uygulamalarda, TBMM'ye gönderilen fezlekelerin tamamının milletvekillerinin incelemesine açıldığına dikkat çeken Vural, "Bunun aksine bir davranışın demokratik hukuk devletinde yeri olamaz. Milletvekilleri, içeriğini inceleyemedikleri fezlekeler hakkında nasıl sağlıklı ve doğru karar verebilir?" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP Fezlekeler İçin İdare Mahkemesine Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement