MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Jandarma Genel Komutanlığı’nın Türk Silahlı Kuvvetler dışına çıkartılması ve silahlı kuvvet olarak nitelendirilmemesi. Böylece Türk ordusu içinde NATO dışında olan tek yapı tasfiye edilmiştir.

03.08.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Jandarma Genel Komutanlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetler dışına çıkartılması ve silahlı kuvvet olarak nitelendirilmemesi. Böylece Türk ordusu içinde NATO dışında olan tek yapı tasfiye edilmiştir. Bu tasfiye terörle mücadelede çok büyük sorunlar ortaya çıkaracaktır" dedi.

MHP'li Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, TSK ile ilgili düzenlemeleri eleştirdi. Özdağ, AK Parti'nin olaylardan ders almak yerine 15 Temmuz travmasının TSK'nın kurumsal yapısını parçalamak için fırsat olarak kullandığını söyleyerek, "15 Temmuz sonrası meseleye silah gücü TSK'da yoğunlaştırılmamalı, değişik kurumlara bölünmeli anlayışıyla yaklaşmıştır. Sorulması gereken soru, AKP hükümetinin gücünü dağıttığı ordunun düşman ordusu karşısında gücünü nasıl kullanacaktır? Her ne kadar Başbakan Yıldırım 150 yıllık reform tamamlanıyor dese de, aslında Türkiye'de çağdaş ve modern ordu reformunuz yapma imkanı ve ihtiyacı heba olmuştur" ifadelerini kullandı.

TSK'yı dağıtma planının Soros ve sivil toplum örgütünün hazırladığını ve Abdullah Gül zamanında yapılan çalışmaya dayandığını iddia eden Özdağ, "Sivilleşme, demokratikleşme gibi sunulsa da, Olağanüstü Hal rejimleri Kanun Hükmündeki Kararnameleri ile demokrasi olmaz. TSK'yı felç edecek partizanlaşmanın temelleri atılabilir. Mesele TSK'nın sivil denetiminden bahsederken Parlamento'nun TSK üzerindeki denetiminden bir kelime ile bahsedilmediğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Türk ordusunun dört parçaya bölündüğünü kaydeden Özdağ, şunları söyledi:

"Birinci, Genelkurmay Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmak istenmiş. İkincisi, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmıştır. Ordunun başı ile kodları birbirinden ayrılmış durumda. Genelkurmay Başkanı şu anda kime komuta ettiği belli değil. Kanun hükmünde Kararnamede, İstihbarat ve harekatın kimin tarafından yürütüleceği belirtilmemiştir. Şu anda Genelkurmay bunun yürütülmesinden sorumlu değildir, yetkili de değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin istihbarat ve harekatının yürütülmesinin görevi yoktur. Bu trajedidir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan gerekli gördükleri yerde Kuvvet Komutanları'na emir verebilir ve bu emirler herhangi bir makamdan onay almaksızın yerine getirilir. Bu çok başlılıktır. Genelkurmay Başkanı askeri gerekliliklere dayanan emir verdi. Kuvvet komutanı bu emri yerine getirmeden Savunma Bakanı'na soracak mıdır? ya da Savunma Bakanı Kuvvet Komutanı'na bu emri yerine getirmeyeceksin derse ne olacaktır? Cumhurbaşkanı veya Başbakan Genelkurmay Başkanı'nın emrinin hilafına bir emri verirse ne olacaktır? Üçüncü parçalanma Jandarma Genel Komutanlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetler dışına çıkartılması ve silahlı kuvvet olarak nitelendirilmemesi. Böylece Türk ordusu içinde NATO dışında olan tek yapı tasfiye edilmiştir. Bu tasfiye terörle mücadelede çok büyük sorunlar ortaya çıkaracaktır. Terörle mücadelede Kara ve Hava Kuvvetlerinin bu birimleri Jandarma Genel Komutanlığı emrine veriliyordu. Kara ve Hava Kuvvetleri'nin birimleri nasıl emre verilecektir? Boşluk nasıl doldurulacaktır? Dördüncü bölünme Gülhane Askeri Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na bağlanmıştır. Bu inanılır gibi değil. Türk ordusu savaşan ordu. Türk tabipleri zaman zaman çatışmada en ön safta yaralı çekiyorlar, tedavi orada başlıyor. Bu askeri tabiplerin yerini kim alacak? Hangi sivil tabip çatışmanın ortasından gidip yaralı asker tahliye edecek?"

Askeri liselerin kapatılmasına ilişkin olarak Özdağ, "Özellikle 1845'de kurulan Kuleli Askeri Lisesi Türk Ordusu'nun ruhudur. 1773'de kurulan Deniz Lise imha edilmiştir. 1845'de kurulan Kuleli askeri lisesi yok edilmiştir. 243 senelik Deniz Lisesi, 171 senelik Kuleli. Devlet fikrine saygısı olan hiçbir iktidar bunu yapmaz. Milli Savunma Bakanı bu okullardaki öğrencilerin yüzde 95'i cemaatçi diyor. Biz o zaman yüzde 5'i bulalım ve bu okulları yaşatalım. AKP'nin yok ettiği Türk Ordusu'nun tarihidir. Osmanlı atalarımızdan çok bahseden bir partinin iktidarı Osmanlı'dan kalan en güzide kurumları yok eden iktidar olarak tarihe geçecek olması herhalde övünç kaynağı olmayacaktır. Askeri liseleri kapatırsak sızma azalır diyen bir mantık sakattır. Askeri yargıda sivil kaynaklardan alım yoluna gidilmiş, askeri yargıda FETÖ'cü oranı yüzde 90'a çıkmıştır. Kuleli'den mezun olsun olmasın, Kuleli'nin subay ruhunda derin bir yeri vardır. Yapılması gereken Kuleli ve Işıklar gibi askeri liselerden Harp Okuluna girişlerin yüzde 80'e çıkarılması olmalıydı" şeklinde konuştu.

669 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile yapılan değişikliğin herhangi bir orgeneralin Genelkurmay Başkanı olabilmesinin ordu hiyerarşisine indirilen ve orduyu politize eden bir karar olduğunu belirten Özdağ, "Normal olarak genelkurmay başkanları, ordu ve kuvvet komutanlığı sürecinden geçerek genelkurmay başkanı olurlar. Bu silsileyi bozmak çoğu zaman eksik deneyim nedeni ile sıkıntıların ortaya çıkmasına ve kıdemi düşük olan orgeneralin öne geçmesine neden olur. Böyle bir atama askeri değil, siyasi gerekleri ön plana çıkarır. ve yanlıştır" diye konuştu.

Kaset komplo olayına ilişkin olarak Özdağ, "2011 yılından 2016 yılına kadar çıkmaması zuldür. Dilerim bundan sonra çok boyutlu ortaya çıkar. Bilinmiyor muydu kimlerin yaptığı? Kimlerin yaptığının bilindiğini düşünüyorum. Sadece isimler ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi
    09:38 AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi

    Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından 'Gazze İftarı' düzenlendi. Programda hurma, çorba ve ekmek ile iftar yapıldı. AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin ve Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan da konuşma yaptı.

  • Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi
    09:36 Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 3 bin 118'i emniyet, bin 442'si jandarma ve 74'ü sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 634 personelin görevlendirildiğini açıkladı. Seçim Güvenliği Toplantısı'nda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.


Advertisement