MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Açıklaması

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Açıklaması

Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun MHP’de 10 Temmuz’da seçimli kurultay yapılamayacağı kararı alması muhalifler arasında tepki ile karşılandı.

27.06.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun MHP'de 10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamayacağı kararı alması muhalifler arasında tepki ile karşılandı. Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Çankaya Seçim Kurulu'nun da Gemerek Mahkemesi gibi yetki gasbı yaptığını savunarak YSK'ya itiraz ettiklerini söyledi.

Delege ziyaretleri kapsamında Malatya'ya gelen MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı kararı değerlendirdi. MHP'de kongrenin yapılmaması için Türkiye'de ne kadar farklı kurum ve kişi varsa uğraştığını ifade eden Oğan, "Hepsi bir yerden bu kurultayı engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Genel merkezimizle berabere Gemerek Mahkemeleri, Çankaya İlçe Seçim Kurulu, bu kurultayı yaptırmamak için ellerinden geleni yapıyor ancak herkesin şunu bilmesinde fayda var. Biz bu kurultayı Allah izin verirse yapacağız" diye konuştu.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun kongre kararını iptal etme gibi bir yetkiye sahip olmadığını savunan Oğan, "Gemerek Mahkemesi gibi Çankaya İlçe Seçim Kurulu da yetki gasbında bulunmuştur. Biz bununla ilgili yüksek seçim kuruluna itirazda bulunduk. Elimizde onlarca örnek karar mevcut. İlçe seçim kurullarının bu şekilde kongreyi iptal etme gibi bir yetkisi söz konusu değildir. Göreceksiniz inşallah bugün veya en geç yarın bununla ilgili bir karar çıkacaktır. ve biz kurultayımızı yapmak için önümüzdeki engelleri nasıl şimdiye kadar birer birer aştıysak bundan sonra da aşacağız" ifadelerine yer verdi.

Kongre öncesi MHP'de yeni adayların da çıkacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Oğan, "Yeni bir aday çıkmasında fayda var, bir zararını görmüyorum ben. Aday sayısı fazlalaşabilir, herhangi bir sakıncası yok. Ülkücüler yarışırlar, yarışa ister 10 aday girelim ister 5 aday girelim oradan bir tek genel başkan çıkacaktır. ve o genel başkana da herkes tabi olacaktır. Dolayısıyla burada herhangi bir sorun yoktur" diye konuştu.

Aday sayısının fazla olmasının mevcut yönetime yaradığı savını da doğru bulmadıklarını ifade eden Oğan, "Maalesef son düzlüğe girdiğimizde bazı çevrelerin iftiraları ile yalan haberleri ile de karşı karşıya kalıyoruz. Sosyal medyada bir takım kampanyalar yapıldığını görüyoruz. Biz 10 Temmuz'un dışında farklı bir tarihte kurultay yapılmasın, 10 Temmuz kurultayını genel merkezimizle birlikte yapalım dedik. Bunu söylememizdeki amacımız 2 genel başkan seçip bölünme sürecine gidilmesinin engellenmesiydi. Ancak öyle anlaşılıyor ki bazı çevreler partiyi bölmek için elinden geleni yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Bazı çevrelerin kendisinin Devlet Bahçeli lehine çekileceği yönündeki iddialarını da kesin bir dille yalanlayan Oğan "Bu külliyen yalandır, biz ilk gün çıktığımızda bu arkadaşlarımız çıkmaya dahi cesaret edemiyorlardı. Biz şimdi çıktık bu yolu açtık, bu bayrağı kaldıran biziz. İlk çoban ateşini yakan biziz ve bu işte de Allah izin verirse neticeyi alanda biz olacağız" ifadelerini kullandı.

Kongre öncesince en güçlü adayın kendisi olduğunu ifade eden Oğan, "Biz güçlendikçe maalesef ki paralel hesaplardan sosyal medyadan bize yönelik saldırılar artmaya başladı. Bir takım çevrelerin bize yönelik iftiralarını artmaya başladığını görüyoruz. Ancak bunların hiçbiri bizleri yolumuzdan çeviremeyecektir. En güçlü adayım sonuna kadar da mücadele edip kazanacağım" diye konuştu.

Malatya'dan sonra Elazığ, Sivas, Erzurum, Rize ve Trabzon illerini ziyaret edeceğini belirten Sinan Oğan, kurultayda genel başkanı belirleyecek olan il teşkilatı ve delegelerle istişarelerde bulunduklarını belirtti. Oğan, "Bize bugün oy verecek olan kurultayda genel başkanı seçecek olan teşkilatlarımız. Görüşmelerimizi bunlarla sınırlı tutuyoruz. Bizim görüşmelerimiz nutuk atma ziyaretleri değil, bizim görüşmelerimiz detaylı istişare görüşmeleri. Bugün en çok istişare yapmamız gereken zamanlar" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement