MHP Genel Başkan Yardımcı Karakaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sınır ihlalinde bulunan bir uçağın düşürüldüğünü belirterek, "Rusya-İran-Çin işbirliğine karşı, başını ABD'nin çektiği ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu blok var. Çok ilişkili çıkar çatışması her an dengeleri değiştirebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

24.11.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sınır ihlalinde bulunan bir uçağın düşürüldüğünü belirterek, "Rusya-İran-Çin işbirliğine karşı, başını ABD'nin çektiği ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu blok var. Çok ilişkili çıkar çatışması her an dengeleri değiştirebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin gün geçtikçe büyük bir bataklığa dönüştüğünü, insanların toplu halde katledildiğine dikkati çekti.

Sınır ihlalinde bulunan bir uçağın düşürüldüğünü anımsatan Karakaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya-İran-Çin işbirliğine karşı, başını ABD'nin çektiği ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu blok var. Çok ilişkili çıkar çatışması her an dengeleri değiştirebiliyor. Bugün adı sadece Suriye olan bölge üzerinde yaşanan paylaşım savaşının her an seyri değişebilir. Küresel güçlerin ilgisinin sadece Suriye ile sınırlı olduğunu düşünmek çok saflık olur."

Yurt içinde terör örgütünün adeta halkı bezdirme ve sindirme adına huzuru, birliği, kardeşliği tehdit ettiğini vurgulayan Karakaya, "Hemen her gün bu milletin evlatları şehit ediliyor ki artık bunun günlük rutin bir hal aldığını üzülerek müşahede ediyoruz. Daha bugün Adana'da Denizli mahallesinde polis karakoluna saldırı yapıldı. Adana polisinin yiğitçe karşı koyması sonucu teröristler kaçarken bomba yüklü araç, etkisiz hale getirildi. Suruç'ta, Ankara'da meydana gelen katliamlardan sonra Adana'da bomba yüklü aracın varlığı, üzerinde düşünülmesi gereken ciddi bir durumdur" ifadesini kullandı.

"Adana'da durdurulan silah ve para dolu tırların Türkmenlere gittiği yalanına milleti inandırmaya çalışanların bugün Türkmen dramına sessiz olduğunu" savunan Karakaya, 1 Kasım seçiminin Türkiye için iyi bir sonuç olmadığını öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcı Karakaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement