MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

"Rehine olayında diplomatik yolların kullanıldığının söylenmesi, IŞİD'i devlet olarak tanıma anlamına mı gelmektedir?

22.09.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan,  "Rehine olayında diplomatik yolların kullanıldığının söylenmesi, IŞİD'i devlet olarak tanıma anlamına mı gelmektedir?" dedi.

Ayhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 101 gün sonra Irak'ta alıkonulan diplomatların kurtulduğunu belirterek, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı ifadelerin farklılık gösterdiğini kaydetti.

"Rehine olayında diplomatik yolların kullanıldığının söylenmesi, IŞİD'i devlet olarak tanıma anlamına mı gelmektedir?" diyen Ayhan, kimsenin "hüsrandan zafer çıkarmaya, yenilgiden destan yazmaya, bozgundan başarılı operasyon çıkarmaya çalışmaması gerektiğini" söyledi.

Ayhan, "AKP Hükümeti, IŞİD'e taviz verilmediğini, operasyon yapıldığını ifade etti. IŞİD ise açıklama yaptı, 'operasyon yok, müzakere yapıldı. Türk Hükümeti, bizi resmen tanımış oldu' dedi. Krizin, vatandaşlarımızın burnu kanamadan çözülmüş olması sevindiricidir ancak IŞİD zalimlerinin yaptığı bu açıklama, Hükümet tarafından izaha muhtaçtır.  IŞİD ile yapılan müzakerede başta tavizler verilmiş midir? Bugüne kadar IŞİD'e terörist bile diyemeyen AKP, bundan sonra IŞİD ile mücadelede etkin rol üstlenebilecek mi?" diye konuştu.

Ayhan, Suriye sınırında tampon bölge oluşturulması ve uçuşa kapalı bölge ilan edilmesi de dahil Koalisyon Eylem Planı'nda Türkiye'nin üstleneceği role ilişkin hususların bir an önce TBMM'de görüşülmesini istedi.

Türkiye'nin yeni bir mülteci akını ile karşı karşıya kaldığını belirten Ayhan, yardıma muhtaç kim varsa el uzatmanın Türk milletinin en asil özelliği olduğunu ancak bunu yaparken ayrımcılık yapılmaması gerektiğini ifade etti. Ayhan, "IŞİD  zulmüne maruz kalan Türkmen kardeşlerimiz için sınırlar niye açılmamaktadır?" dedi.

Bankacılık sektörüne ilişkin düzenleme yapmak, denetleme  ve tasarrufta bulunma yetkisinin Bankacılık Yasası ile BDDK'ya verildiğine işaret eden Ayhan, bunun dışında hiçbir kuruluş ve kişinin yetkisi bulunmadığını, aksinin suç teşkil ettiğini kaydetti. Ayhan, "Bir bankanın batmasına ilişkin şartlar, kanunda düzenlenmiş ve buna ilişkin münhasır yetkiler BDDK'da iken ve BDDK'nın bağımsızlığı esas iken, Cumhurbaşkanı bir bankanın batık olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştır. Cumhurbaşkanı'nın 'bu banka batmış zaten' sözleri ile kastedilen nedir? Gerçekten banka batmış mıdır? BDDK bu konuda yatırımcıları bilgilendirecek midir? Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez,  sanırım dünyada da örneği yoktur, faaliyet gösteren ve borsada hisseleri işlem gören bir banka, yönetim eliyle batırılmaya çalışılıyor" görüşünü savundu.

Özel sektör örgütü olan DEİK'in Torba Yasa ile kamulaştırıldığını ifade eden Ayhan, iş dünyasının bir gecede Bakan'a bağlandığını, bunun gelişmiş demokrasilerde görülemeyeceğini, iş dünyasından hiçbir itirazın yükselmediğini söyledi.

Ayhan, Irak ve Suriye tezkerelerinde MHP'nin tavrının ne olacağı sorusuna, "Bizim tavrımız belli ama işin mahiyetini görmemiz lazım" karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement