MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "TBMM çatısı altında Öcalan'a özgürlük isteyenler, bu cüreti AKP'den almaktadır" dedi.

22.01.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "TBMM çatısı altında Öcalan'a özgürlük isteyenler, bu cüreti AKP'den almaktadır" dedi.

Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ekonomideki ve siyasetteki gelişmeleri değerlendirdi.

AK Parti'nin Türk milletine özür borcu olduğunu savunan Ayhan, "Oslo'dan bu yana bölgeyi terör örgütüne terk edip, askeri kışlaya, polisi karakola hapsedenler, her gün ülkemizde yaşananlardan ve her gün gelen şehit cenazelerinden sorumludurlar" diye konuştu.

Ayhan, "TBMM çatısı altında Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyenlerin, bu cüreti AK Parti'den aldığını, AK Parti'yi adeta tekrar dansa davet ettiğini" ileri sürdü.

Emin Haluk Ayhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yanına Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı'nı da alarak, Dolmabahçe'ye çıkması ve milletten özür dilemesi, terörle müzakereden vazgeçildiğini millete ispatlaması gerektiğini kaydetti.

"Suriyelileri dahil ettiğimizde milli gelir..."

Orta Vadeli Program'ın, eskisine kıyasla önemli değişiklikler içerdiğini ifade eden Ayhan, programın varsayımları, tahmin ve hedeflerinin makroekonomik açıdan ciddi tutarsızlıklar barındırdığını öne sürdü.

Ayhan, buna paralel olarak hazırlanan 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın, daha baştan sakat doğduğunu iddia ederek, "3 yıllık perspektifte hazırlanan bu metinlerin zamanında hazırlanmaması, kısa sürede güncellenmesi taraflar nezdinde güveninin azalmasına yol açmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Ayhan, Orta Vadeli Program'da büyümeye yönelik bir perspektif bulunmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"11 Ekim 2015'te açıklanan, ancak 3 ay sonra değiştirilen yeni Orta Vadeli Program'da seçimlerden önce açıklanamayan resmi belgeler tahrif edilerek gizlenen ekonomik gerçekler bir bir ortaya dökülmüştür.

Seçimden önce açıklanamayan dolar bazında milli gelir rakamı nihayet açıklanmıştır.

Hükümet, kişi başına mili gelirin 10 bin doların altına, 2015'te 9 bin 265 dolara, 2016'da 9 bin 364 dolara düştüğünü açık bir şekilde itiraf etmiştir.

Ülkemizde resmi rakamlara göre 2,5 milyon Suriyeli mülteci, milli gelir hesabına dahil değildir. Ancak kendileri 2 yıldır milli geliri paylaşmaktadır. Suriyelileri dahil ettiğimizde şu anda Türkiye'nin milli geliri kişi başına 8 bin doların altına düşmüştür."

Ekonomide, dış ticarette bir dizi acil yapısal reform yapılması gerektiğini, uluslararası yatırımcının tedirgin olduğunu ve Türkiye'den umudunu kestiğini savunan Ayhan, Türkiye'nin, artık umut veren değil, tedirginlik veren bir ülke haline getirildiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement