MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması

"Irak'ın Diyale iline bağlı Karatepe kasabasında üç koldan ağır saldırılar karşısında, aralarında çocukların da bulunduğu 10 Türkmen'in şehit edilmesi ve 16'sının yaralanması karşısında herhangi bir tepki gösterilmemesi son derece üzücü ve düşündürücüdür"

22.10.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, " Irak'ın Diyale iline bağlı Karatepe kasabasında üç koldan ağır saldırılar karşısında, aralarında çocukların da bulunduğu 10 Türkmen'in şehit edilmesi ve 16'sının yaralanması karşısında herhangi bir tepki gösterilmemesi son derece üzücü ve düşündürücüdür" açıklamasını yaptı.

Çetin, yazılı açıklamasında, Irak'ın kuzeyinden Suriye'deki PYD'ye askeri yardım amacıyla Türkiye üzerinden bir koridor açılmasına izin veren hükümetin tarihi bir hata yaptığını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, PYD'yi bir terör örgütü olarak tanımlamasının hemen ardından, bu koridoru açmanın tam bir ilkesizlik olduğunu ileri süren Çetin, "Anlaşılan AKP'de terör örgütlerine yardımcı olmak ve yol vermek bir alışkanlık haline gelmiştir. Hangi amaçla olursa olsun hiçbir yabancı askerin çizmesini basmasına müsaade edilmemesi gereken Türk vatanında peşmergeye transit yol yapılmasının vebali AKP hükümetinin boynunda hep asılı kalacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, şunları kaydetti:

"IŞİD'in saldırıları sayesinde tek bir kurşun atmadan petrol zengini Kerkük'ü ele geçiren Barzani'ye, peşmergelerini Suriye'nin kuzeyine sokması için Türkiye'den bir koridor açan AKP'nin yaptığı milli bir politika izlemek değil, ABD'nin talimatlarını yerine getirmektir. Böylelikle uzun süredir IŞİD ile terbiye edilen PYD'nin Esad'la bağları koparılacak ve Kürtler'in birleşmesi ve Akdeniz'e kadar uzanmaları sağlanmış olacaktır.

Bölücü Kürt hareketlerinin her geçen gün mevzi kazandığı ve kamuoyunun dikkatinin Ayn el Arap'a kilitlendiği bir dönemde, ne yazık ki Irak ve Suriye'deki Türkmenler'den kötü haberler gelmeye devam etmektedir. Irak'ın Diyale iline bağlı Karatepe kasabasında üç koldan ağır saldırılar karşısında, aralarında çocukların da bulunduğu 10 Türkmen'in şehit edilmesi ve 16'sının yaralanması karşısında herhangi bir tepki gösterilmemesi son derece üzücü ve düşündürücüdür. Aylardır yüzbinlerce Türkmen'in evinden ve yurdundan edilmesine ve binlercesinin katledilmesine sessiz kalanların sadece Kürtler'in yaşadığı sıkıntılara tepki göstermesi samimiyetten uzak ve gayrı insani bir tavırdır."

Türk dış politikasının bölgedeki Türkmenler'e yönelik "etnik körlüğe" mahkum edilmesi karşısında MHP'nin suskun kalmasının mümkün olmadığını da bildiren Çetin, "AKP hükümeti Kürt gruplara yardımda dünya ile yarışmaktan biran için kafasını kaldırarak, önce Türkiye'nin güvenliğini, ardından ise ezilen ve yok edilmek istenen Türkmenler'in yaşam haklarını sağlamalıdır" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement