MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, "Ciddi anlamda bir darbe teşebbüsü gerçekleşmiştir.

26.09.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, "Ciddi anlamda bir darbe teşebbüsü gerçekleşmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, başından beri darbeye karşı olduğumuzu ilk saatten itibaren en önce açıklayan partiyiz ve sonrası da bu tavrımızı sürdürdük." dedi.

Günal, MHP Grup Toplantı Salonu'nda yabancı gazetecileri kabul etti. Kabulde konuşan Günal, 15 Temmuz'da yaşanan darbe teşebbüsü ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili gazetecilerin ziyaretinin önemli olduğunu söyledi.

Batı medyasında darbe girişiminin anlaşılmasına ilişkin eksiklikler olduğunu vurgulayan Günal, "Ciddi anlamda bir darbe teşebbüsü gerçekleşmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, başından beri darbeye karşı olduğumuzu ilk saatten itibaren en önce açıklayan partiyiz ve sonrası da bu tavrımızı sürdürdük. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak demokrasiyi ve milliyetçiliği ikiz kardeş olarak gören bir partiyiz. Dolayısıyla bu yapılan darbe teşebbüsünün sonucunda ilan edilen OHAL'e parti olarak destek verdik." diye konuştu.

Yabancı ülkelerden gelen heyetler tarafından darbe sonrası alınan bazı önlemlere ilişkin kaygıların dile getirildiğini anımsatan Günal, muhalefet partisi olarak o kaygıları paylaştıklarını, vatandaşlardan gelen şikayetleri takip ettiklerini, partide kurdukları komite aracılığıyla hükümet yetkililerine de bunları ilettiklerini söyledi. Günal, bir an önce önlemlerin ve soruşturmaların tamamlanarak normalleşmenin sağlanmasını istediklerini bildirdi.

Yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günal, Suriyeli sığınmacılara ilişkin AB ile yapılacak anlaşmaya parasal olarak bakmadıklarını vurguladı.

Bir gazetecinin darbe gecesi yaşadıklarını sorması üzerine Günal, şunları aktardı:

"Haber duyulunca biz de çok ciddiye almadık önce, olayın bir teşebbüs olduğu basında yansıyınca genel başkanımızın başkanlığında genel merkeze gittik ve bir toplantı yaptık. Akşam 11.00 civarında toplantı halindeydik ve ciddi olmaya başladığını anlamış olduk. Öncelikle ne olup bittiğini ve boyutunu anlamaya çalıştık. En başta Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Sayın Başbakan'ı arayarak 'Bunun bir kalkışma olduğunu ve kabul edilemeyeceğini, hükümetin, devletin alacağı önlemlerin arkasında olacaklarını' söyledi.

Sonrasında da yaptığımız değerlendirmeler sonucunda tekrar bir basın açıklaması ile kamuoyuna bunun kabul edilemez olduğunu ve karşısında olduğumuzu ilan eden ilk siyasi parti bizdik. Bir saat sonra Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları geldikten sonra Meclis Başkanı, milletvekillerini Meclis'e davet etti. Bunun üzerine biz 10-15 milletvekilimiz ile Meclis binasına geldik. Kürsüde konuşurken, ilk bombalama geldi. Ben başkanlık divanı kürsüsündeydim. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kürsüde konuşma yapıyordu. Daha sonra arka arkaya bombalamalar gelince biz de sığınaklara doğru indik. Sabaha kadar değerlendirmelerimizi yaptık. Kontrol altına alındığını gecenin ilerleyen saatlerinde öğrendik."

Yabancı basın mensupları kabulün ardından FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Meclis'in bombalanan yerlerini gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement