MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Çukurova'dan yaklaşık 11 yıldır çiftçimizin alın terini hiçe sayan AKP ve Tarım Bakanı'na sesleniyorum; hiç olmazsa bu geçici hükümetinizle giderayak mısır çiftçisinin tarladaki keyfini pazarda kaçırmayın" ifadesini kullandı.

23.08.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, " Çukurova'dan yaklaşık 11 yıldır çiftçimizin alın terini hiçe sayan AKP ve Tarım Bakanı'na sesleniyorum; hiç olmazsa bu geçici hükümetinizle giderayak mısır çiftçisinin tarladaki keyfini pazarda kaçırmayın" ifadesini kullandı.

Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, mısır alım fiyatının açıklanması çağrısında bulundu. Tarımsal üretimde en erkenci bölge olan Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan Çukurova'da mısır hasadının başladığını belirten Karakaya, mısırda ilk ürünlerini hasat etmenin sevincini yaşayan çiftçilerin, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) müdahale alım fiyatını açıklamasını beklediğini ifade etti.

Açıklamanın gecikmesinin üreticileri mağdur ettiğini savunan Karakaya, "Geçen yıl ton başına 680 lira fiyat verilmiş olmasına rağmen bugün çiftçilerimiz geçen yılın altında 650-660 liraya satmak zorunda kalmışlardır. Çünkü ekim zamanında borçlanan üreticinin kapısında alacaklıları beklemektedir" görüşünü paylaştı.

"Tarlada yüzü gülen çiftçinin pazarda keyfi kaçıyor"

Bakanlığın yanlış tarım politikaları olduğunu ileri süren Karakaya, şunları kaydetti:

"Arpa ve buğdayda bu sene verimli bir yıl yaşadık. Yani Allah verdi, bereketli bir yıl oldu. Ancak AKP hükümetleri döneminde icat edilen bir garip uygulama var. Tarım Bakanlığı, hasadın hemen öncesinde ve hasat devam ederken yaptığı ithalatlarla ve uyguladığı yanlış piyasa politikalarıyla çiftçinin ürünü pazarda maliyetin altına satmasına neden oluyor. Yani, tarlada yüzü gülen çiftçinin pazarda keyfi kaçıyor. Cenab-ı Allah'ın sevindirdiğini üzmeye hakkınız yok. Yine Allah verdi, mısırda da bereketli bir dönem bekleniyor. Aynı yanlışların mısırda da yapılmasını istemiyoruz. Buradan, Çukurova'dan yaklaşık 11 yıldır çiftçimizin alın terini hiçe sayan AKP ve Tarım Bakanı'na sesleniyorum; hiç olmazsa bu geçici hükümetinizle giderayak mısır çiftçisinin tarladaki keyfini pazarda kaçırmayın."

Karakaya, ülkeyi besleyen üreticiye cimri davranılmaması ve Türk çiftçisini sevindirecek bir müdahale alım fiyatının açıklanması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement