MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Kimisi 'Erken seçim olacak' diyor, kimisi 'Tekrar koalisyon olacak' diyor.

06.05.2016 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Kimisi 'Erken seçim olacak' diyor, kimisi 'Tekrar koalisyon olacak' diyor. Adalet ve Kalkınma Partisinde özellikle kongreden sonra belli kopuşların olacağı ve yeni bir partileşmeye gidiş gibi ortalıkta birçok şey konuşuluyor. Bu şartlar altında kısa vadeli bir erken seçim olması mümkün değil." dedi.

MHP Elazığ İl Başkanlığı yeni hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere kente gelen Karakaya, havalimanında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Karakaya, AK Parti'de olağanüstü kongre kararı alınmasına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine, bir partinin genel başkanın değişmesinin o partiyi, bu kişinin aynı zamanda başbakan olmasının ise bütün ülkeyi ilgilendirdiğini söyledi.

Ortaya çıkan sürecin parti içindeki bir anlaşmazlıktan mı yoksa olağan bir durumdan mı kaynaklandığının ilerleyen günlerde daha net ortaya çıkacağını ifade eden Karakaya, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla 22 Mayıs'ta Adalet ve Kalkınma Partisi yeni genel başkanlarını ve buna bağlı olarak da boşalan başbakanlık koltuğunu doldurmak üzere olağanüstü kongre yapacak. Tabii Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor günlerin özellikle terörle mücadele konusundaki şu anda yapılan çalışmaları, yine bunun devamında Meclis'te bekleyen yasalar, dokunulmazlıkla ilgili yasa tasarısı, bunların hepsini bir arada düşündüğümüzde, ülkenin de cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar beka sorunu yaşamadığını hep birlikte dikkate aldığımızda çok önemli bir gelişme. Bu süreç içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisinin bu kongreden nasıl çıkacağını hep birlikte takip edeceğiz."

Erken seçim yapılacağı iddiaları

Karakaya, AK Parti'nin kongre süreciyle erken seçim senaryolarının üretildiğine işaret eden Karakaya, şunları kaydetti:

"Kimisi 'Erken seçim olacak' diyor, kimisi 'Tekrar koalisyon olacak' diyor. Adalet ve Kalkınma Partisinde özellikle kongreden sonra belli kopuşların olacağı ve yeni bir partileşmeye gidiş gibi ortalıkta birçok şey konuşuluyor. Bu şartlar altında kısa vadeli bir erken seçim olması mümkün değil. Adalet ve Kalkınma Partisinin kongre sonucunu beklemek gerekiyor. Bu kongre sonucunda küskünler, tasviyeler olacak mı? Herhalde bunlar birçok şeyi belirleyecektir diye düşünüyorum ama bu şartlar altında bir erken seçim olayı belki de en son gündem olabilir. Pek mümkün görünmüyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement