MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"Kamu çalışanları arasında 12 yıldır hakları en fazla gasp edilen 4/C olarak adlandırılan çalışanlarımızdır.

22.07.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, kamu çalışanları arasında 12 yıldır hakları en fazla gasp edilenlerin "4/C" olarak adlandırılan çalışanlar olduğunu ileri sürdü.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda Torba Tasarı olarak bilinen kanun tasarısı hakkında 4 ayrı konuşma yaptığını belirtti.

Bu tip "torba düzenlemelerin", ülke ekonomisine kalıcı katkı sunmadığını, günü kurtaran, geçici ve geleceğe birtakım zararlar ile ağır yükler bırakan uygulamalar olduğunu iddia eden Tanrıkulu, "12 yıllık süre içerisinde 8'incisi görüşülmekte olan vergi ve prim affı düzenlemelerinin geçmiş uygulamaları hüsranla sonuçlanmıştır. Önceki af uygulamalarına bakıldığında beklenen gelirin yaklaşık yüzde 40'ına ancak ulaşılabildiği görülmektedir" görüşünü savundu.

Kamuda sağlıklı ve tutarlı bir personel politikasının da 12 yıldır uygulanmadığını ileri süren Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Bu bakımdan iktidarın personel ve ücret rejimi de bu süre zarfında sınıfta kalmıştır. Kamu çalışanları arasında 12 yıldır hakları en fazla gasp edilen 4/C olarak adlandırılan çalışanlarımızdır. 4/C'li personel aynı işi ve aynı görevi yaptıkları kadrolu personelden ekonomik ve sosyal haklar yönünden mahrum bırakılmışlardır. Kamuda çalışan geçici ve mevsimlik işçilerin de çalışma süreleri, kadro sorunları ve emeklilik ile ilgili sıkıntıları halen devam etmektedir. İktidar çeşitli vaatlerle, taşeron işçilerimizi devamlı 'ha bugün, ha yarın' çıkacak şeklinde uzun zamandır oyalamış ve beklenti içine sokmuştur. Ancak taşeron çalışma sistemi ile ilgili getirilen düzenlemeler hem eksik, hem de beklentiyi karşılayacak düzeyde değildir. Kamuda taşeron olarak çalışanlara yetersiz haklar tanınırken, özel sektörde taşeron çalışanların görmezden gelindiği bu düzenlemeler şimdiden çalışma barışını tehlikeye sokacak ve çalışma hayatında huzursuzluklara yol açacaktır."

Tanrıkulu, tasarıda kamuoyunda "emeklilikte yaşa takılanlar" olarak bilinen emekli adaylarına yönelik herhangi bir çözüm sunulmadığını da bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement