MHP Genel Başkan Yardımcısı Topcu Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Topcu Açıklaması

"AKP iktidarı özellikle kendi parti devletini kurmak istediği için bütün yasalarla oynamaya başlamıştır"

24.11.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zühal Topcu, Meclis'e sunulan "İç Güvenlik Reform Paketi"ne ilişkin, "AKP iktidarı özellikle kendi parti devletini kurmak istediği için bütün yasalarla oynamaya başlamıştır" dedi.

Topcu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin iktidar eliyle hiç olmadığı kadar kutuplaşmış bir ülke haline geldiğini öne sürerek, "Bugün iktidarın iddia ettiği gibi bu topraklarda gerçekte yeni bir Türkiye değil, iki Türkiye, iki rejim vardır. Biri Ermenekli Recep Amca'nın Türkiye'si; diğeri AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si" diye konuştu.

12 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'nda, 5 bakan, 5 müsteşar, 360 bakanlık üst düzey yönetici ve idarecisi ile taşradaki 68 il müdürü ve 200 civarında müdür yardımcısının değiştiğini ifade eden Topcu, "Dünyanın hiçbir yerinde temel eğitimden orta öğretime geçişteki sınav sistemini 5 yılda 3 defa değiştiren bir ülke yoktur" diyerek, eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulundu.

Bir mesleğin statüsünü belirleyen önemli göstergelerden birisinin çalışanların maaşları olduğunu dile getiren Topcu, öğretmenlerin aldığı maaşın yetmediğini ve neredeyse yüzde 30'a yakınının bu nedenle ek iş yaptığını söyledi. Okullardaki yönetici atamalarına ilişkin eleştirilerde de bulunan Topcu, "Artık okulların büyük kısmı ehil insanlar tarafından değil, elinde 'kart hamili yakınımdır' olanlar, sırdaşlar, yandaşlar, kapı kulları tarafından yönetilmektedir. Milletimiz ve milli eğitim camiası bu yönetim tarzını hak etmemektedir. İnsanlar arasına nifak tohumları ekilmiştir" görüşünü savundu.

Öğretmen yetiştiren fakültelerde toplam 759 bin 880 öğrencinin eğitim gördüğü ve her yıl 130 bin civarında öğrencinin mezun olduğunu aktaran Topcu, bunlardan yaklaşık 40 bininin atandığını, geri kalan 90 bin civarında öğretmen adayının ise açıkta kaldığını vurgulayarak, atama bekleyen öğretmen adayı sayısının 5 yıl içinde 1 milyona ulaşacağını kaydetti.

Gazetecilerin soruları üzerine "İç Güvenlik Reform Paketi"ni değerlendiren Topcu, "AKP iktidarı özellikle kendi parti devletini kurmak istediği için bütün yasalarla oynamaya başlamıştır" diye konuştu. Topcu, özellikle jandarma teşkilatının İçişleri Bakanlığına bağlanması konusuna TSK'nın sıcak bakmadığını belirterek, bu konuda TSK görüşünün dikkate alınmasını istedi.

Topcu, Meclis kulislerinde milletvekillerinin cep telefonlarını şarj için kullandıkları sistemin cihazlardaki tüm verileri kopyaladığına ilişkin iddialar üzerine, "Bizim endişelenecek hiç birşey yok. Çünkü gizli yaptığımız hiçbir şey yok. Saklı yaptığımız hiçbir şey yok. Kendileri düşünsün, kendi vekillerini kontrol mekanizması bu. Bizim her şeyimiz açık" yanıtını verdi.

"Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a İsviçre'den getirtildiği bildirilen kol saati nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 250 bin lira ceza kesildiği"ne ilişkin haberlerinin hatırlatılması üzerine Topcu, "Sembolik herhalde. İnşallah kendi kendilerinin sonlarını hazırlıyorlar" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Topcu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement