MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

"Siyaset bir meslek değildir.

20.03.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Siyaset bir meslek değildir. İnsanlar kendisinin, ailesinin geçimini temin etmek için bir iş sahibidir. Sen ne iş yaparsın, 'Ben siyasetçiyim'. Böyle bir şey yok" dedi.

Partisinin Kumluca seçim bürosu önünde partililere hitap eden Türkeş, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumun vahim bir durum olduğunu söyledi.

30 Mart'ta yapılacak seçimlerin Türkiye'nin bu gidişatına "dur" demek için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Türkeş, milletin mevcut iktidara güvenerek üç dönem görev verdiğini anlattı. Gelinen noktada hükümetin ortaya koyduğu icraatlarla ülkeyi yönetemeyeceğinin ortaya koyduğunu savunan Türkeş, buna "dur" demenin zamanın 30 Mart seçimleri olduğunu kaydetti.

Türkeş şöyle konuştu:

"Siyaset bir meslek değildir. İnsanlar kendisinin, ailesinin geçimini temin etmek için bir iş sahibidir. Sen ne iş yaparsın, 'Ben siyasetçiyim'. Böyle bir şey yok. Adamın bir işi olur, evini, çoluğunu çocuğunu geçindirmeye. Siyaset yaparken de devlet siyasetçiye bir telafi ücreti öder. Bu 3 kuruşsa da 300 kuruşsa da 'Allah bin bereket versin' diyeceksin. Bu bana yetmiyor, yandan götüreyim haram, haram, haram..."

" Hükümet, başta Başbakan olmak üzere bakanlar ve oğulları rüşvet aldılar, yolsuzluğu bulaştılar" diyen Türkeş, hükümet üyeleri hakkındaki fezleke görüşmelerine gölge düştüğünü savundu.

Haklarında yolsuzluk iddiası olan hükümet üyeleri hakkında hazırlanan fezlekenin Meclis'te okutulmadığını ifade eden Türkeş, şöyle devam etti:

"Bir bakan niye rüşvet alır, kaç kere aldı, kimden aldı, kaç kuruş aldı, bunu bilmek lazım ama dün mecliste bununla ilgili fezleke okunurken karartma yapıldı, okutulmadı. Bana göre aslında daha iyi oldu. Çünkü bu necip millet, bunların suçlu olduklarını bildiğini anladı. Suçlu adam mahkemeden kaçar." - Antalya

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement