MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

"İsrail, yürüttüğü politikalarla, İsrail dışındaki Yahudi diasporasını da tehlikeye atmaktadır"

13.07.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İsrail'in, yürüttüğü politikalarla, İsrail dışındaki Yahudi diasporasını  da tehlikeye attığını ileri sürdü ve Gazze'ye yönelik yapılan saldırıları eleştirdi.

Türkeş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yaklaşık 6 gündür saldırıların devam ettiğini belirten Türkeş, camiler, hastaneler ve istisnasız tüm sivil yaşam alanlarının abluka altında olduğunu ifade etti. Türkeş, kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve hatta engelli ayrımı yapılmaksızın herkesin ve her yerin "hedef tahtası" konumunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugüne dek şehit olanların sayısı 165'i, yaralananların sayısı ise bini aştı. İsrail, maalesef, birilerinin kendisine pompaladığı suni özgüvene dayanarak Ortadoğu'nun 'şımarık çocuğu' rolünü oynamaktadır. Zannetmektedir ki, kendisi için her şey 'serbest', her şey 'meşru'dur... Zannetmektedir ki, birtakım tarihsel hadiseleri sürekli öne sürerek katliamlar gerçekleştirebilir ve fakat asla hesap vermek zorunda kalmayacaktır. Zannetmektedir ki, 'insanlık' mevhumu yalnızca kendi insanına mahsustur ve dünyanın geri kalanını kapsamamaktadır.

Bilinmelidir ki; İsrail başındaki aşırıcıların önderliğinde, korkunç bir yalnızlığa sürüklenmektedir. Meselenin belki de en tüyler ürpertici kısmı ise İsrail'deki sivil halkın da yöneticilerinin hezeyanlarına dramatik biçimde gönül vermeye başlamasıdır. Gazze'nin birkaç kilometre uzağındaki 'Sderot' kentinde İsraillilerin adeta bir havai fişek gösterisi izlermiş gibi Filistin'e yağan bombaları seyretmeleri tüm dünyanın tepkisini çekmiştir. Bu tutumuyla İsrail, bölgedeki anti-semitizm ve anti-siyonizm dalgalarını kendi eliyle kaşımakta ve kışkırtmaktadır. "

İsrail'in, "yürüttüğü politikalarla, İsrail dışındaki Yahudi diasporasını da tehlikeye attığını" ileri süren Türkeş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde kendini bilmez bir sanatçının sosyal medyada ifade ettiği ırkçı yaklaşımlar bunun en somut göstergesidir.

İsrail'in gayrı-insani uygulamalarını eleştirirken, Türk milletine mensup Yahudi vatandaşlarımıza karşı bir nefret kampanyasına tevessül edilmemelidir.

AKP Hükümeti uluslararası platformda elindeki tüm imkanları seferber ederek inisiyatif almalı ve Filistin mazlumlarının haklarını en gür sesiyle dillendirmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin ve Filistin halkının menfaatleriyle uyumlu her türlü girişime duyarlı olacaktır.

İçinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayında şehadete eren Filistinlileri rahmetle anarken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement