MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

"Bu cumhurbaşkanlığı seçimini hayırlara vesile kılabilecek bir iradeyi ortaya koyalım" "Ben inanıyorum ki milletimiz, bu temiz insanı (Ekmeleddin İhsanoğlu) sahiplenecek, bu insana sarılacak, bu insanı koruyacak"

03.08.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu cumhurbaşkanlığı seçimini hayırlara vesile kılabilecek bir iradeyi ortaya koyalım" dedi.

Bahçeli, Dinar ilçesinde Belediye Başkanı Saffet Acar'ı ziyaretinin ardından Belediye Hizmet Binası önünde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin bütün imkanlarını kullanarak seçime gittiğini savundu.

Büyük bir "gürültü" ve "tantana" ile açılış törenlerinin yapıldığını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Yandaş televizyon sabahleyin açıyorsunuz bunu veriyor, akşama kadar tekrar ediyor, ertesi gün de 'dün ne olmuştu?' diyerek bir daha tekrarlıyor. Böyle bir adaletsiz propagandayla diğer adayların aklınca seçimden zararlı ve kaybetmiş olarak çıkmasını sağlayacağını zannediyor. Ama burayı dolduranlar, Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlar, bu gerçeği biliyor, bu oyunun farkında ve diyor ki 'Devleti bütünüyle kullanıyorsun, yolsuzluğu yapıyorsun, ayakkabı kutusuna kadar iniyorsun, havuzları dolduruyorsun, sonra da kalkıp 'Cumhurbaşkanlığı yarışında ben de varım' diyorsun. Evet 7 günün kaldı, 7 gün sonra bu millet sana öyle bir tokat atacak ki hem cumhurbaşkanlığından olacaksın, hem başbakanlıktan olacaksın, eğer Türkiye'den kaçmayı düşünmüyorsan Yüce Divan'a gideceksin."

"Bugünkü siyasi iktidardan çok değerli şahsiyetler vardır, birileri aday çıkabilir ama Recep Tayyip Erdoğan'dan aday olmaz, olmamalıdır" diyen Bahçeli, 17 ve 25 Aralık olayları netleşmeden, rüşvet ve yolsuzluk yargıda görüşülmeden Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etti.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Ne kadar montaj dersen de, ne kadar kamufle dersen de, ne kadar 'Bana darbe yapılıyor' diyerek önce orduyu, sonra emniyeti paramparça etsen de senden cumhurbaşkanı olmaz. Öyleyse, bu cumhurbaşkanlığı seçimini hayırlara vesile kılabilecek bir iradeyi ortaya koyalım. Milletimiz diyor ki 'Recep Tayyip Erdoğan, sen AKP'nin adayı olursun ama cumhurbaşkanı olamazsın.' Peki bunu söylüyorsun da 'kim olabilir sorusunun cevabını da getirebiliyor musun, bulabiliyor musun?' dediğimde, çok sayıda siyasi parti bir araya gelerek '17-25'te aklanmayanı biz cumhurbaşkanı yapmayız, öyleyse milletimize yakışacak, cumhurbaşkanlığını layıkı ile temsil edecek, milli ve manevi değerlere saygılı, laik, demokrat, dürüst, adil, milleti kaynaştıran bir şahsiyet bulalım, onun etrafında bütünleşelim' demişlerdir. İşte o şahsiyet Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'dir. Ben inanıyorum ki milletimiz bu temiz insanı sahiplenecek, bu insana sarılacak, bu insanı koruyacak. Fakat böyle bir temiz insanı tanımadıklarını söyleyenler, şimdi her türlü yalan, dolan iftira ile onu, AKP gibi karalamaya çalışıyorlar, lekelemeye çalışıyorlar. Çeşit çeşit sözler söyleniyor."

"Senin niyetini biliyoruz"

Başbakan Erdoğan'ın, "doğum yeri" ayrımcılığı yaptığını öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sen bu memleketi bilmiyorsun, sen bu memleketi tanımıyorsun, sen Osmanlı'nın çöküşünden sonra dalga dalga bu aziz yurdumuza gelen Kafkaslar'dan haberin yok, Balkanlar'dan haberin yok, Orta Doğu'dan haberin yok. Orada doğup da burada yeşermiş aziz millet evlatlarından haberin yok. Senin gidip, oy dilendiğin Avrupa Türklüğü'nden de haberin yok. Avrupa Türklüğü, 1963 yılında Türkiye'nin yaşamış olduğu bir ekonomik kriz ve işsizlik sonucu çok sayıda insanımızın gurbete çıkma olayıdır. İlk gidenler çocuklarını yanlarına alamamışlar, imkanlar iyileşince 'haydi siz de gelin' demişlerdir. Değerli şahsiyetin ailesi Türkiye'de doğmuş ve yaşamış. Büyük oğlan veya kız Türkiye'de doğmuş, sonra oraya gitmiş orada doğmuş. Biri Brüksel'de doğmuş, öbürü Paris'te, diğeri Almanya'nın herhangi bir şehrinde doğmuş. Şimdi bir ananın, bir babanın iki evladı arasında sen nasıl olur da ayrımcılık yaparsın. Büyük çocuk Türkiye'de doğdu diye o memleket evladı olacak öbürü Brüksel'de, Hollanda'da doğdu diye, Almanya'da doğdu diye o memleket evladı olmayacak mıdır? Bir babanın ve ananın, oğulları arasında kendisi üvey evlat muamelesi yapmazken sen başbakan olarak ne şerefsizlik ki sen böyle söylüyorsun. Onun için Almanya'da yaşayıp, oy kullanma çağında olan her insan, bu insana cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verirse ya Recep Tayyip Erdoğan'da bir yanlışlık var ya da orada oy veren de bir yanlışlık var demektir. Sen kimsin ki Avrupa Türklüğü'nü doğum yerlerine göre ana, kız, baba, oğlan ayırıyorsun. Senin dilinin altında yatanı biz biliyoruz. Biz çok şeyi senden önce tahmin ediyoruz. Senin yamuk yürüyüşünden nereye istikamet alacağını biz biliyoruz. Senin niyetin Ekmeleddin Bey'den ziyade Selanik'te doğan Mustafa Kemal Atatürk'tür, senin niyetin Kayseri Pınarbaşı'ndan giden aziz bir ailenin Lefkoşa'da doğan oğlu Alparslan Türkeş'e dil uzatmaktır. Senin niyetini biliyoruz. Ama bir gün gelecek... Senin kişiliğin karanlıktır, senin kaynağın bulanıktır Recep Tayyip Erdoğan. Bu ortaya çıkacak."

Bahçeli, Dinar'daki konuşmasının ardından Dinar Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ederek, odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement