MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP'de tek adam" eleştirilerine yönelik, "Böyle bir durum yok. Şu an için partimizde bulunan insanlar bana rakip olabilirler.

23.10.2015 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP'de tek adam" eleştirilerine yönelik, "Böyle bir durum yok. Şu an için partimizde bulunan insanlar bana rakip olabilirler. Şimdi bu arkadaşlarımız kimdir ki kendilerini diğerlerinden farklı görerek, hangi özellikle şey yapıyor. Ak trollerin övdüğü insanı, ben MHP'den ihraç ederim. Herkes bunu böyle bilsin" dedi.

Bahçeli, CNN Türk ve Kanal D televizyon kanallarının ortak canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, bir seyahatinde bazı basın mensuplarına, "1 Kasım seçimleri sonrası beşinci parti olabilir. Eğer bu olmazsa parlamento içinden beşinci parti çıkabilir" şeklideki düşüncesini aktardığını anlattı.

Seçimlerin ardından koalisyon yapılanmasıyla Türkiye'nin yönetimsiz kalması halinde yaşanacak sıkıntıların çok daha boyutlu olabileceğini savunan Bahçeli, "Bu tablo, 7 Haziran'ın benzeri bir şekilde olur, koalisyon çalışmaları da sonuçsuz kaldığı takdirde o zaman siyasi partilerde bir kaynama, siyasi partilerde bir arayış ortaya çıkar ve bu beşinci bir partinin de doğmasına vesile olabilir. Geçmiş dönemlerde bu yaşanmıştır" diye konuştu.

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, bazı konularda DAEŞ üzerinde operasyonlar yapıldığını belirterek, bunların çok yönlü araştırılması gerektiğine işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Oslo görüşmesi"ne ilişkin iddialarının anımsatılması üzerine Bahçeli, söz konusu metni görmediğini söyledi.

"Acaba bu beyaz toros nedir?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "beyaz toros" ifadesini değerlendirmesi istenen Bahçeli, şunları söyledi:

"Bir defa AKP düşerse, demek ki düşme ihtimali kafasının bir kenarında var, düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. İşte 'bir takım olaylar olur.' Bu arada da bir beyaz toros ortaya atıyor. Acaba bu beyaz toros nedir? Bu bir şifre midir, bu bir örgüt müdür? Bu iktidardan düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alacak yedek bir örgütlenme midir? Bunların hepsi kafaları karıştıracak, dikkatleri AKP'ye ve bir takım çevrelere çekecek tarzda konuşmalar oluyor."

Yanında bulunan bir fotoğrafı gösteren Bahçeli, "Bunun adı beyaz toros. Fakat bu torosun bir başka anlamı daha var. Bir kilo toz, bir Toros. Üç kilo toz, bir minibos. Beş kilo toz, bir otobos. Bu, Türkiye'de bazılarının kullandığı arabalarla sahip olduğu zenginliklerin halk tarafından ifadesidir. Acaba Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Ahmet Davutoğlu, bu tozla çok yakından alakalı olup, beyaz torosla ne ilişkileri var bunların? Veyahut kamuoyunu bu şekilde saptırmanın gereği nedir?" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadeleye kaynaklık yapan bazı kesimler olduğunu, devletin bütün bunlarla ilgili tedbirlerini geliştirirken bazı konularda da faili meçhul olayların meydana geldiğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Fakat bunların hepsini Toros otomobiliyle yapıyor derseniz o zaman bu başka bir mana taşır. O cinayetleri bulabilirlerse cinayetin araçları nedir? Silahı nedir? Markası nedir? Kullanılan araba nedir? Kullanan kişiler, suçlular kimlerdir? Bütün bunların hepsi ortaya çıkmadan 'ben iktidardan ayrılırsam buna benzer şeyler oluyor' diyorsa, bunlar iktidardan düştüğü gün beyaz toros örgütlenmesini yaparak halktan intikam alacakları anlayışı çıkar. Bunu Ahmet Davutoğlu söylüyorsa, şu andan suç unsuru olarak kendisini ortaya koyuyor demektir. Saçma sapan olaylarla ortalığı karıştırmasınlar. Beyaz torosun ne olduğunu da farklı yerlere çekerek Türkiye'yi yine bir karanlık dönemin içine sokmaya kimse çalışmamalıdır."

AK Parti-MHP arasındaki koalisyon görüşmeleri kapsamında, AK Parti'nin tekliflerine verdiği yanıttan dolayı sosyal medyada hakkında çıkan bazı benzetmelere ve özellikle "Mister No" karakteri üzerinden yakıştırmalara yönelik bir soruya Bahçeli, "Bunu yakıştıranlar, böyle sözler söyleyenler, Türk milletine karşı saygısızlıkları, bilgisizlikleri olan, Batı'nın tesiri altında kalarak illa oradan bir modelle suçlamaya kalkıyorlar. Hayırda hayır vardır. Milletimiz bunu böyle anlar, 'doktor no'yu bilmez" dedi.

"Türk milleti düdüklü tencere değil, bir yerde patlar"

Türkiye'de sessiz bir öfkenin olduğunu ve bunun da bir yerde patlayacağını söyleyen Bahçeli, "Türk milleti düdüklü tencere değil, bir yerde patlar. Bu patlama sandıkta olmalıdır. Sokakta olur ise 20 Temmuz'dan sonraki gelişmeleri de dikkate aldığınız takdirde, Türkiye'de bir kardeş kavgasını körükleyebilecek, Türkiye'yi bir Suriye'ye, Irak'a sürükleyebilecek yanlışlıklar olur" diye konuştu.

Ankara'daki terör saldırısından sonra Selahattin Demirtaş'ın, "Biz olmasaydık iç savaş çıkardı" dediğinin anımsatılmasının ardından değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Ciddiye almıyorum. Her gün konuşuyor. Her gün konuşurken PKK ile olan organik bağından bahsetmiyor; sanki PKK'nın dışında çok daha masum, saf, barışçı, demokratik bir üslupla kendisine biçilmiş olan bir görevi yerine getiriyor. Böyle bir durumun ciddiye alınacak tarafı yok" ifadesine yer verdi.

"Türkiye'deki sosyalist hareketlerinin bütün kırıntıları..."

HDP'nin, Türkiye'nin her tarafından oy aldığını ve kimlerin ne maksatla verdiğinin yavaş yavaş anlaşıldığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Mesela, Türkiye'deki sosyalist hareketlerinin bütün kırıntıları veya tüzel kişilik olarak hala kendisini koruyup samimi olarak ideolojilerine sahip çıkarak mücadele verenler, TBMM'de temsil edilebilmek açısından bir örtülü işbirliği yapmıştır. Buna benzer olaylar vardır. Bunlar bizim takip ettiğimiz, üzerinde düşündüğümüz, araştırdığımız konulardır. Fakat Türkiye'yi de her şeyin üzerinde düşünmek lazımdır. Bu millete yazık oluyor."

"MHP, HDP'ye oy verenlere de saygı duyuyor"

MHP'nin, "Kürtler'e vaadinin ne olduğu" sorulması üzerine Bahçeli, "Kardeşlik. Hala birlikte ve bir arada yaşama arzumuzdur" yanıtını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Biz Sayın Bahçeli gibi yaklaşmıyoruz. MHP'yi inkar eden bir tablomuz yok, MHP'ye oy vermiş herkese saygı duyuyoruz" dediğinin dile getirilmesinin ardından, Bahçeli, "Doğru söylemiş. MHP, HDP'ye oy verenlere de saygı duyuyor. Fakat HDP ile PKK arasındaki ilişkiyi uygun bulmuyor. Bizim PKK ile bir ilişkimiz mi var ki bizi hoşgörüyle karşılıyor?" şeklinde konuştu.

"PYD, Suriye'de oluşmuş bir PKK'dır"

MHP'nin iktidar olması halinde PYD'ye yönelik tavırlarının ne olacağı yönündeki bir soru üzerine Bahçeli, PYD ile PKK arasında herhangi bir farkın olmadığını, PYD'nin, Suriye'de oluşmuş bir PKK olduğunu belirtti.

PYD'nin Suriye'de bir kanton ya da özerk yapı kurmasının Türkiye'ye tehdit olacağının altını çizen Bahçeli, buna müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

"Ak trollerden yıldız çıkmaz. Kimse kendisini de harcatmasın"

1 Kasım'daki seçimden sonra MHP'nin oy oranında 7 Haziran'a göre bir değişiklik olması halinde, tutumunun ne olacağının sorulması üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli görevinin başında olur. Türkiye'nin bugünkü şartlarında, içeriden ve dışarıdan nasıl engellerle karşılaştığımızı biliyoruz. Mücadeleyi veren arkadaşlarımızı kimse küçük görmesin. 1 Kasım'da hiçbir şey olmaz. MHP şerefli mücadelesini veriyor. Bu mücadelenin sahibi olanlar da mücadelenin sahipliğini devam ettirir. Üç-beş dışarıdan besleme unsurla MHP, tuzağa düşmez. Güveniyorlarsa büyük kurultaya gelirler. Ak troller bir kişiyi yıldız yapmaya kalkmasınlar. Ak trollerden yıldız çıkmaz. Kimse kendisini de harcatmasın."

"MHP'de, genel başkana rakip çıkıyor diye kimse dışlanmaz. Böyle bir karakter bende yok" diyen Bahçeli, "tek adam" eleştirilerine yönelik ise, "Böyle bir durum yok. Şu an için partimizde bulunan insanlar bana rakip olabilirler. Şimdi bu arkadaşlarımız kimdir ki kendilerini diğerlerinden farklı görerek, hangi özellikle şey yapıyor. Ak trollerin övdüğü insanı, ben MHP'den ihraç ederim. Herkes bunu böyle bilsin."

"'PKK terör örgütü değildir' cümlesini kullanan herkes, PKK'lıdır"

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin, "PKK terör örgütü değildir" dediği için hakkında yürütülen soruşturma sürecine ilişkin görüşü istenen Bahçeli, "'PKK terör örgütü değildir' cümlesini kullanan herkes, PKK'lıdır. Bu kadar olay oluyor, bu kadar uluslararası tanımlamalar var, Türkiye'de uygulamalar var, yasalardaki tanımımız var, hukukçuların oluşturduğu kanaatler var. Bütün bunların hepsini bünyesinde toplamış bir örgüt, terör örgütü değilse nedir? Eğer bunlar terör örgütü değil diyorlarsa, bunlar örtülü, muhtelif yerlere sızmış PKK'lılardır. Gereği yapılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"Bunun fikir özgürlüğü ile alakası yok"

Program sunucusunun, "Peki, bu konudaki fikir özgürlüğüne katılmaz mısınız?" sorusuna da Bahçeli, "Bunun fikir özgürlüğü ile alakası yok. PKK'nın terör örgütü olduğunu kabullenecek. Onun getirmiş olduğu tahribatları önleyebilmek, PKK'nın ortadan kalkması için kanaatlerini söyleyebilmek, PKK'nın terör örgütü olmasından sıyrılması için tekliflerini sunabilmek başka bir şey, halihazırda Mehmetçiklerimizin, polis kardeşlerimizin şehit olduğu bir ortamda, 'Bunlar terör örgütü değildir' diyeceksin. Böyle bir şey olur mu?" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement