MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da Açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana\'da Açıklaması

"Siyasi iktidar 99 günden bu yana yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitme cesaretini göstermiyor.

25.03.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Siyasi iktidar 99 günden bu yana yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitme cesaretini göstermiyor. Bir korkusu, endişesi, kaygısı var. Bunu aşabilmeleri lazım" dedi.

Bahçeli, partisince merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde düzenlen mitingde, yerel seçimlerin Türkiye'nin geleceğinin belirleyerek ülkenin kaderini tayin edeceğini söyledi.

Bu nedenle 18 yaşını dolduran herkesin sandığa gitmesi gerektiğini belirten Bahçeli. vatandaşlardan belediye başkan adayları için destek istedi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, sosyal ve ekonomik sıkıntıların devam ettiğini anlatan Bahçeli, tek başına iktidar olan AK Parti'nin başarılı bir hizmet sunamadığını savundu.

Son dönemde önemli olaylar yaşandığını dile getiren Bahçeli, "Hiç kimse ülkemizde bin yıllık kardeşliğimizi bozmasın, hiç kimse ülkemizde yoksulluğun artışını seyretmesin. 'Benim karnım doyuyor öbürü ne yapıyorsa yapsın' demesin. Hiçkimse ülkemizde toplumsal hareketleri kışkırtarak, milleti birbirine düşürmeye heves etmesin, Türkiye'de bir takım tuzaklara düşerek kardeş kavgasını başlatmak istemesin. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, mezhebi, etniği ne olursa olsun alayımız Cenab-ı Allah'ın kutsal emanetiyiz" diye konuştu.

Yolsuzluk ve rüşvet konusunun göz ardı edilmemesi, bu konunun toplumda alışkanlık haline getirilmemesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Yolsuzluk ve rüşvet bir toplumsal hastalıktır, kanser gibidir, vücudu sarar, dolayısıyla toplumu sarar, toplumu çürütür, devleti çökertir. Siyasi iktidar 99 günden bu yana yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitme cesaretini göstermiyor. Bir korkusu, endişesi, kaygısı var. Bunu aşabilmeleri lazım. ya yolsuzlukla ve rüşvetle gidecektir veya bunun hesabını gün gün soracaktır. Nereden soracak? bu milli iradeyle, seçimle sorulmalı. En yakın seçim 30 Mart'tır. 30 Mart iktidar değiştirir mi? Hayır, 30 Mart belediye başkanını seçmiş olur. Ama 30 Mart bir şey daha yapar, 'benim, ben tek adamım, ben diktatörüm' heveslilerine karşı da 'dur emmioğlu ileri gidiyor, yanlış yapıyorsun, biraz ayağın yere bassın' demektir. Dolayısıyla bu bir ikazdır. Recep ağa, bu milletin ikazını duymamazlıktan gelme, bu milletin ayranı kabarırsa havada 3 takla atarsın, sonrada yere çakılır, izin dahi kalmaz. Onun için seçimlere kargaşa yaratarak değil, toplumsal hareketleri kışkırtarak değil, millet iradesini sandığa götürüp vicdan muhasebesiyle oy verdirmeyi sağlamak gerekir."

Aytaç Durak hakkındaki iddialar

Bahçeli, Çukurova ilçesinde düzenlenen mitingde ise İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkında değerlendirmede bulundu.

Durak'ın belediye başkanlığındaki 5. döneminde MHP'yi tercih ettiğini anımsatan Bahçeli, şunları söyledi:

"MHP bu şahsiyeti hizmetlerinden dolayı bağrına basmış, beraber seçime girmiştir ve Adana'da ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanılmıştır. Ancak bu kazanım birçok kişileri rahatsız etmiştir. MHP'nin bu dirilişi, bu ayağa kalkışı birçok çevre tarafından kabullenilmek istenmemiştir ve kısa dönem içerisinde bazı dedikodular çıkartılmıştır. Bu dedikodular karşısında MHP ile AKP arasındaki fark hissedilecektir. Kendisine denmiştir ki, 'Sayın başkan, beraberce yüründü, Adana'da önemli bir başarı sağlandı. Şimdi bazı dedikodular dolaşıyor, Bunlar ne derece doğrudur, ne derece yanlıştır bilmiyorum. Onun için istifa edeceksin, aklanıp paklanıp geldiğinde başımızın üstünde yeriniz olacaktır.' Aradan geçen sürede birçok sorgulamalar yapılmasına rağmen iftiralar yasal yönden ispat edilememiştir. Adana'nın vicdanında, 17 Aralık'taki ayakkabı kutularıyla karşılaştırıldığında Aytaç Durak beraat etmiştir. Aytaç Durak adaletsizliğin kurbanı edilmiştir."

AK Parti'nin seçmene verdiği vaatleri yerine getirmediğini savunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haydi gel Recep Ağa Adana'ya, sizinle beraber uzun süre çalışan Aytaç Durak beraate doğru gidiyor, haydi sen de beraate doğru git bakalım. Başaramayacaklar... 17 Aralık 2013, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapıldığı gün, Adalet Kalkınma Partisi için bir yüz karasıdır, Türkiye için ise kara gündür. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin artık adı değişmiştir. Gençlerimiz zamanla gördüler ki, Adalet Kalkınma Partisi'nin vaadettikleri yerine gelmiyor, 'bu partinin adı neydi' diye kendi kendine soruyor, bu parti Adalet ve Kalkınma Partisi'ydi ama ne adalet var ne kalkınma var. Bu parti ancak ve ancak aldatıyor ve kandırıyor. Öyleyse, bu patinin adı Aldanma ve Kandırma Partisi. Aynı genç kardeşlerim 17 Aralık'ı gördüler, baktılar ki ayakkabı kutuları var, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde, iktidarında bir ayakkabı kutusu sorunu var. Ayakkabı kutusunun içinden 4,5 milyar dolar para çıkıyor. 'Yarabbi nasıl iştir' diye düşünmeye başladı. Sonra o zekasıyla dedi ki, 'Bu Adalet ve Kalkınma Partisi, AKP bir başka isme sahip.' Nedir o isim? Bunlar, ayakkabı kutusu partisidir."

Bahçeli, partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Belediye Başkan adayı Ali Uğur Akbaş için destek isteyerek konuşmasını tamamladı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement