MHP Genel Başkanı Bahçeli, Bartın'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Bartın'da Açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Bartın\'da Açıklaması

"Aday olan Erdoğan, aday olup olmamak konusunda toplumda oluşmuş soru işaretlerini cevaplandırmak yerine herkese iftira ederek, 'herkes bana darbe yapıyor' diyerek, muhtelif karalamalarla, suçlamalarla, önce ordudan başlayıp şimdi emniyet görevlilerine, savcılardan başlayıp hakimlere kadar her türlü oyunu, tezgahı kurarak yarışmaları devam ettirmek durumuna bırakıyor" "17 25 Aralık'ı hafife alabilir miyiz, ayakkabı kutularını unutabilir miyiz?

05.08.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  "Aday olan Erdoğan, aday olup olmamak konusunda toplumda oluşmuş soru işaretlerini cevaplandırmak yerine herkese iftira ederek, 'herkes bana darbe yapıyor' diyerek, muhtelif karalamalarla, suçlamalarla, önce ordudan başlayıp şimdi emniyet görevlilerine, savcılardan başlayıp hakimlere kadar her türlü oyunu, tezgahı kurarak yarışmaları devam ettirmek durumuna bırakıyor" dedi.

Bartın Belediyesi'ni ziyaret eden Bahçeli, burada Cemal Akın'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra belediye sosyal tesislerinde halka seslenen Bahçeli, cumhurbaşkanlığı  seçiminin aceleye getirildiğini ve bununda birçok tartışmayı gündeme getirdiğini söyledi.

Bir çok eksikliğin bulunduğunu bunlardan birisinin adayların eşit şartlarda nasıl yarışabileceğinin karar bağlanması olduğunu ifade eden Bahçeli, adaylardan birisinin Başbakanlık vasfını taşıyarak, devletin bütün imkanlarını kullandığını savundu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben Başbakanım, benim Başbakan olarak seçimlere girme hakkım olmakla beraber yasada bir eksiklik var. Bunu gidermek istiyorum. Başbakanlıktan ayrılıp eşit ve adil olarak yarışmayı tercih ediyorum" demesi gerektiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Böyle bir anlayışı ortaya koyacağı yerde önüne gelene saldırarak, yalan, dolan, hakaretle, televizyonları haddinden fazla kullanarak, bıktıracak, usandıracak hale getirerek, sabahtan akşama kadar önce miting, sonra iftar yemekleri düzenleyerek, bahane yaparak, her gün en az 2 konuşmayı televizyonların, yandaşının tamamında, yanaşmaların da 3'te 2'sinde yapmak sureti ile bir yarışı sürdürmektedir."

"Aday olan Erdoğan, aday olup olmamak konusunda toplumda oluşmuş soru işaretlerini cevaplandırmak yerine herkese iftira ederek, 'herkes bana darbe yapıyor' diyerek, muhtelif karalamalarla, suçlamalarla, önce ordudan başlayıp şimdi emniyet görevlilerine, savcılardan başlayıp hakimlere kadar her türlü oyunu tezgahı kurarak yarışmaları devam ettirmek durumuna bırakıyor" diyen Bahçeli, konuşmasını şu sözleriyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı olacak kişileri tanımlamada ve nitelikleri konusunda dün ne söylemişsek MHP bugünde aynı şeyi söylemektedir. ve bu özetle Recep Tayyip Erdoğan adayı üzerinde değerlendirdiğimizde, MHP olarak hep şunu söyledik. 'Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olamaz, olmamalıdır' dedik. Şimdi seçimlere 5 gün kala Bartın'da sözümü tekrarlıyorum. Aday Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz, olamaz."

"TC'yi silen, andımızı kaldıran, milleti 36'ya bölen, kamplaşma, cepheleşme, etnik, mezhep temelli ayrışmayı körükleyerek Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdiğin bir şahıs, hepsini bir kenara bırakın 17-25 Aralık süreci içerisinde yolsuzluk ve rüşvetten aklanmadan, paklanmadan, kirlerini temizlemeden cumhurbaşkanı adayı olamaz" diyen Bahçeli, şunları aktardı:

"17-25 Aralık'ı hafife alabilir miyiz, ayakkabı kutularını unutabilir miyiz? Havuzları gözden uzak tutabilir miyiz? Oradaki haraçları, oradaki Türkiye'yi sömüren, sömürürken de millete hakaret eden o 11 tane utanmaz iş adamını unutabilir miyiz? Şimdi bunları Çankaya'ya mı taşıyacağız? Havalimanlarını, köprüleri, yolları artık bundan böyle Çankaya'da yapıp, haracı orada alıp, ihaleyi orada mı vereceğiz?"

"Cumhurbaşkanlığı tanımına uygun, niteliklere sahip bir şahsı, ortak aday, çatı aday olarak düşünüp Türk siyasetinde iktidar ve muhalefet dönemlerinde büyük hizmet yapan, siyasi partileri de bu aday etrafında kucaklaşması, bütünleşmesi haliyle bir aday çıkarttığımızda, bu Recep Tayyip Erdoğan'nı 10 Ağustos'ta olmadı 24 Ağustos'ta geldiği gibi gönderebilir miyiz? diye soran Bahçeli, "Şimdi 'öyleyse bu kim olmalı?' dediğinizde ortak akıl ortak bir aday çıkarttık. Kim bu, bir bilim insanı, diplomat, uzun yıllar millet, devlet için hizmette bulunmuş uluslararası tanınırlığı yüksek, kim bu Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi" sözlerine yer verdi.

Bazılarının, İhsanoğlu'nun adaylığı açıklandıktan sonra "biz bu adamı tanımıyoruz, kim bu?" dediklerini belirten Bahçeli, "Sonra da dediler ki 'bu adam şu, şu, şu' diye iftiralarla saldırdılar. Peki tanınmıyorsa ne yapacağız?  Vaz mı geçeceğiz? Tanıtmak mümkün olmayacak mı? Ve ayrıca da Recep Tayyip Erdoğan gibi tanınacaksa hiç tanınmasın. E şimdi tanıtacağız diye hırsız Ekmel mi diyeceğiz? Bunu diyemeyeceğimize göre adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Yollara yazmışlar 'milletin adayı' diye nerede milletin adayı? 3-5 tane çapulcunun 4-5 tane bakan çocuğu hırsızın, birkaç tane devleti soyan iş adamının adayı olarak takdim edilen ne zamandan beri milletin adayı olabiliyor?" diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Bahçeli, Ulus İlçesi Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can'ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Belediye binası önünde halka seslenen Bahçeli, Kumluca beldesinin sorunlarının takipçisi olacağını ve belediye başkanına destek vereceklerini kaydetti.

Bahçeli, daha sonra Zonguldak'a hareket etti. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli, Bartın'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek
    15:53 Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbulluların 31 Mart'ta sandıkta gereken cevabı vereceğini söyledi. Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun villasıyla ilgili soruya ise kendisinin böyle bir durumla karşılaşmayacağını belirterek, İstanbul'a mal beyanının neden açıklanmadığını sordu. Kurum, adaletin sadece konuşmakla sağlanmadığını ve dürüst olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, terörün kırmızı çizgi olduğunu ve İstanbul'da herkesin baş tacı olduğunu ifade etti.

  • Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    15:51 Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Eskişehir'de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi. Yakalanan 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti
    15:51 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni ziyaret ederek, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

  • Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi
    15:49 Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında faaliyetlerini sürdüren Mobil Göç Noktası aracını ziyaret etti. Vali Yavuz, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek de katıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı
    15:48 Murat Kurum: İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı'nın lansmanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, İmamoğlu'nun Kürtçe seçim şarkısı ve mal beyanı ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Ayrıca, İBB'ye ait iştiraki şirketlerde yaşanan grevler ve adalet konularında açıklamalarda bulundu.

  • Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı
    15:48 Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı

    Bozkurt Belediyesi, Cumalı Mahallesi'nde yer alan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Başkan Çelik, hemşehrileriyle bir araya geldi ve yüzleri güldüren projelerle hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı
    15:42 Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı

    Mersin'in merkez Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 46. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası platformlarda temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Yılmaz, birçok ülkeden katılımcı delegelere deneyimlerini paylaştıklarını ve Türkiye hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı:
    15:42 CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı: "Chp Kazanınca İyi Partili Dostlarımız da Kazanacak"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ Parti ve AK Parti seçmenine seslendi. Parti içinde kurultay ve adaylaşma dönemlerini eleştirenlerin olduğunu ifade eden Salıcı, CHP’lilere “Partimizin adaylarına sahip çıkın” dedi. Salıcı, İYİ Partililere ise “Stratejik davranma zamanı” çağrısı yaptı. Salıcı, AK Partili seçmene de “Bu pazar günü, Sayın Erdoğan’a dönüp; ‘Bizi tehdit etmeyi bırak. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın kentimizi depreme hazırlamak zorundasın. Çünkü sen merkezi yönetimsin’ deme zamanı” diye seslendi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.


Advertisement