MHP Genel Başkanı Bahçeli, Domaniç'te Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Domaniç'te Açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Domaniç\'te Açıklaması

"Ecdadımız göçlerle kendisine yurt aramış ama bizlere aratmamıştır.

12.04.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ecdadımız göçlerle kendisine yurt aramış ama bizlere aratmamıştır. Zorluk çekmiş, külfetlere katlanmış ve bize bağımsızlık hediye etmiştir. Bu zaman diliminde bize de düşen, dünden bu yana intikal eden milli ve manevi emanetleri lekeletmeden daha ileriye taşımaktır" dedi.

Bahçeli, Kütahya'nın Domaniç İlçe Belediye Başkanı Sahvet Ertürk'ü ziyaret etti. Daha sonra belediye binası önünde halka hitap eden Bahçeli, Domaniç'in, Hayme Ana, tarih, kültür ve imparatorluğun kavşak noktası olduğunu kaydetti.

"Kutlu ceddimizin Domaniç'ten Söğüt'e kadar bıraktığı anıları hala taptaze bir şekilde durmaktadır" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda cihan devletinin beşiği sallanmıştır. Bu topraklarda zaferlerimizin penceresi açılmıştır. Özellikle Çarşamba Yaylası'ndan üç kıtaya düzenlenecek seferlerini hazırlığı icra edilmiştir. Bundan dolayı Domaniç bizim için tarihi bir önem ve değerdedir. Domaniç, Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna ev sahipliği yapan kadim yurt köşelerinden birisidir. Domaniç'te Hayme Ana'nın derin iz ve anıları vardır. Domaniç, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde doğrunun ve milli şuurun yanında durmuş, tercihini bu yönde kullanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, Söğüt ile beraber Domaniç Belediyesini de kazanmıştır. Domaniç'te belediye başkanlığı görevine seçilen değerli dava arkadaşımız Sayın Sahvet Ertürk'ü tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum."

"Burada destanlarımızın hamuru yoğrulmuştur"

Bahçeli, Domaniç'ten Söğüt'e kadar uzanan coğrafi alanda, müteakip asırlarda muhteşem fetihlerin harcının karıldığını, mayasının çalındığını bildirdi.

Domaniç'in aleme nizam veren bir inanmışlığın, bir heyecanın, bir ruhun yeşerdiği, büyüdüğü, serpildiği yerin adının olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Burada destanlarımızın hamuru yoğrulmuştur. Burada cihan devletinin sütunları dikilmiş, çatısı örülmüştür. Burada cihad ve gazamızın stratejik hedefleri çizilmiştir. Buradan yükselen Türkmen varlığı, dalga dalga, akın akın büyüyerek kıtaların kilidini açmış, adalet, merhamet ve asalet tebliği yapmıştır. Hoşgörülü, vicdanlı ve insanlığa dayalı yönetim modelinin ana hatları, üzerine bastığımız bu topraklarda vücut bulmuştur. Orta Asya'dan boylar halinde göç ederek buralara kadar gelen ecdadımız dar bir alana sıkışmamış, sahip olduğuyla yetinmemiş, sürekli genişleme ve büyüme felsefesiyle ülkülerinin peşinden gitmiştir. Kayı Boyu'nun muhterem evlatları, Domaniç ve Söğüt'ü yer ve yurt tutarak insanlık için bir umut ateşi yakmıştır. Türk-İslam medeniyeti, haklı, meşru ve hasret çektiği başarılarına bu şekilde ulaşmıştır. Bu başarının arkasından güç, hiç kuşkusuz Hayme Ana'mızdır. Hayme Ana, Türk Devleti'ni kucağında büyütmüştür. Hayme Ana, imparatorluğun sırtını sıvazlamıştır. Hayme Ana, birlik ve beraberlik meşalemizi nefesiyle canlı tutmuştur. Muhterem ceddimiz Gündüz Alp'in eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osman Gazi'nin de ninesi olan Hayme Ana'mız, bizim medarı iftarımız, manevi kılavuzumuzdur. Domaniç'ten tarihe yön veren, Türklüğe ve İslam'a yol açan, aynı zamanda bu topraklarda güneş gibi parlayan yüksek vicdan sayesinde hamdolsun ki buradayız ve bu vatanın ebedi sahipleriyiz. Ecdadımız göçlerle kendisine yurt aramış ama bizlere aratmamıştır. Zorluk çekmiş, külfetlere katlanmış ve bize bağımsızlık hediye etmiştir. Bu zaman diliminde bize de düşen dünden bu yana intikal eden milli ve manevi emanetleri lekeletmeden daha ileriye taşımaktır."

Bahçeli, her zaman ecdadın yolundan gidecekleri ve bu nedenle de Domaniç'i daha da kalkındırıp, güzelleştireceklerini vurguladı.

Domaniç'in kendilerine olan güvenini boşa çıkartmayacaklarına değinen Bahçeli, şunları söyledi:

"Herkese kucağımızı açacağız. Belediyemiz, ayrım yapmayacaktır, kimseyi dışlamayacaktır, herkese aynı nazardan bakacaktır. Çünkü, Hayme Ana'mızın vasiyeti budur ve bizim buna duyarsız kalmamız söz konusu olmayacaktır. Sizler de her türlü ayak oyununa, tuzak ve tertibe aldırış etmeden Milliyetçi Hareket Partisi'ni tercih ettiniz. Bu yüzden belediyenin kapılarını Domaniç'in her evladına açık tutacağız. Sorunlara şifa olmak, çözüm üretmek bizim görevimizdir. 7 Haziran 2015'teki 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için yapacağımız çalışmalarını da heyecanla Domaniç'ten, Söğüt'ten başlatıyor ve hedefimize odaklanıyoruz."

Programda. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP genel başkan yardımcıları Ruhsar Demirel, Celal Adan, Sadir Durmaz ve Şefkat Çetin ile milletvekilleri de hazır bulundu. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkanı Bahçeli, Domaniç'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement