MHP Genel Başkanı Bahçeli, Karabük'te - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Karabük'te

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Karabük\'te

"Her zaman seçimler sancılı olmuştur, her zaman seçimler bir siyasi krizin başlangıcı veya bir siyasi krizin sonuçlanmasını ortaya koymuştur" "Cumhurbaşkanlığı makamında kutuplaşma, cepheleşme, kamplaşma olacaksa, orada gerilim stratejisi devam edecek, etkin temelli bölünme körüklenecek, mezhep temelli.

05.08.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Her zaman seçimler sancılı olmuştur, her zaman seçimler bir siyasi krizin başlangıcı veya bir siyasi krizin sonuçlanmasını ortaya koymuştur" dedi.

Karabük'te düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, 12. cumhurbaşkanını seçeceklerini belirterek,  bundan önceki cumhurbaşkanlarının TBMM'nin seçildiğini söyledi.

TBMM'de seçim yapılırken, huzur içerisinde, güven ortamında, Türkiye'yi istikrara kavuşturabilecek bir süreçte gerçekleştirilemediğini anlatan Bahçeli, "Her zaman seçimler sancılı olmuştur, her zaman seçimler bir siyasi krizin başlangıcı veya bir siyasi krizin sonuçlanmasını ortaya koymuştur. O bakımdan Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri sorunlu bir seçim olmuş, zaman zaman muhtıralara, zaman zaman darbelerle ara rejimlerin yaşanmasına da fırsat tanımıştır. Bu tecrübeleri bir kenara bırakmamak lazımdır" diye konuştu.

Bahçeli, 1980 ara rejiminde  yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden örnekler vererek, "Bu sıkıntıları yaşayarak geliyoruz ama arada bir fark var. Şimdi ise mecliste değil sizlerin iradesiyle cumhurbaşkanı seçilecektir. Bu, çok önemli bir adımdır. Demokrasimiz için, devletin başını seçmede millete müracaattır. Bunu milletimiz olarak iyi değerlendirmek durumunda olmalısınız" ifadesini kullandı.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının kesinleşmesinin ardından Başbakanlık görevinden istifa etmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bir şahsiyet var, 'Ben cumhurbaşkanı olacağım' demiş geçmişte de bu arzusu vardı, fakat sonuç alamayacağını anladığı için kardeşi Abdullah'ı önermiş, şimdi ise diyor ki 'Ben kardeşliğimi yaptım, Abdullah bana kardeş olsun' diyerek 'aday ben olayım' diyor. Şimdi bu olma hakkını kullanabilirsin. Partin uygun görmüş seni aday göstermiş olabilir, milletvekilleri desteğini vermiş aday olman için imza atmış olabilir. Ama siyasete erdem getireceksen, siyaseti adil, dürüst, bütün adaylar arasında eşit yapmayı düşüneceksen birinci görevin diyecektin ki, 'Ben Başbakanlıktan ayrılıyorum. Diğer aday kardeşlerimle eşit ve adil ortamda yarışa giriyorum' demen lazım. Hayır Başbakan olarak devam ediyor."

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın devletin bütün imkanlarını kullandığını belirterek,  "Böyle bir seçim ortamında gerilim artıyor, bölünme artıyor, cepheleşme artıyor, iç savaşa doğru adım adım geliniyor. Ekonomik kriz önümüzdeki günlerde önemli olaylara sebebiyet verecek hale geliyor. Böyle adil olmayan bir seçimle seçilmiş bir cumhurbaşkanlığın meşruiyeti tartışılır hale gelebilir" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de öfke kabarıyor"

Erdoğan'ın önce yargının önüne çıkarak aklanması gerektiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı makamında kutuplaşma olacaksa, cumhurbaşkanlığı makamında cepheleşme olacaksa, cumhurbaşkanlığı makamında kamplaşma olacaksa, orada gerilim stratejisi devam edecek, etkin temelli bölünme körüklenecek, mezhep temelli ayrımcılık teşvik edilecekse, Türkiye'nin başı da bölmeye yönelik bir hale gelecekse sonunuza katlanmak mecburiyetinde olacaksınız. Bu vebal Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş herkes için geçerlidir. Türkiye'de öfke kabarıyor. Yarın Allah muhafaza bu gerilim bir çatışmaya yönelirse ne AKP kalır ne siyasi diğer partiler kalır."

Bahçeli, bunları geçmişte yaşadıklarını, o nedenle bir kararın ertesinde olduklarını ifade ederek, "17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetten aklanmayan, paklanmayan bir Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olamaz, olmaması gerekir. Çık yargının önüne önce Adalet ve Kalkınma Partisi'ne el vermiş kardeşlerin huzurunda yargıya git aklan, paklan, temizlen, sana her türlü iftiranın yapıldığını ispat et, gel bu milletin başına geç, bu millet sana saygı duysun. Yargıçları sürerek, diğerlerini ortadan kaldırarak bu yol olmaz. Hal böyle olunca Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz, olmamalı" diye konuştu.

Devletin başsız kalmayacağını, "Kim olsun?" dendiğinde 12 partinin bir araya gelerek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiğini anlatan Bahçeli, partisinin de İhsanoğlu'na destek verdiğine vurgu yaptı.

Bahçeli, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret ettikten sonra Bartın'a geçti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkanı Bahçeli, Karabük'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement