MHP Genel Başkanı Bahçeli Kayseri'de - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli Kayseri'de

MHP Genel Başkanı Bahçeli Kayseri\'de

Bahçeli: "Bugün yargı bazı değişikliklerle Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kuşatılıyor, arkasından siyasallaştırılıyor.

15.03.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu gün yargı bazı değişikliklerle Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kuşatılıyor, arkasından siyasallaştırılıyor. Hele hele son yasalarla AKP'leştiriliyor" dedi.

Bahçeli, Kayseri'nin Develi ilçe meydanında halka hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı mitingleri eleştirerek, Erdoğan'ın sürekli olarak konuştuğunu, Türkiye'yi toz pembe göstererek, çok başarılı bir şahsiyet olarak tarihe adını yazdırmak için mübalağalı değerlendirmelerde bulunduğunu öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın konuşurken arkasına "147 tesisin açılışı", "175 tesisin temel atma töreni" gibi pankartlar, yazılar bulunduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Nerede bu tesisler, gören bilen var mı? Ama hepten de Recep Tayyip Erdoğan'ın bir şeyler yapmadığını söyleyemeyiz. Yaptığı şeyler de olmuştur. Mesela bölücü PKK'yı siyasallaştırırken bölünmüş yollarla milleti biraz rahatlatmıştır. Yasama TBMM'dir. Orada Recep Tayyip Erdoğan ve AKP sayısal çoğunluğuyla, 326'yla duruyor mu? Yürütme Recep Tayyip Erdoğan'ın tek başına kurduğu hükümettir. Yasama ve yürütme, kuvvetler ayrılığının ikisidir. Üçüncüsü ise yargıdır. Bugün yargı bazı değişikliklerle adalet ve kalkınma partisi tarafından kuşatılıyor, arkasından siyasallaştırılıyor. Hele hele son yasalarla AKP'leştiriliyor. Böylelikle kuvvetler ayrılığında yasamada, yürütmede AKP var, dolayısıyla Tayyip Erdoğan var. Yargı da şu an etkisini artırmış ve AKP'leşmiş, Recep Tayyip Erdoğan'ın denetimine girmiş. Bağımsız ve tarafsız yargı tamamen çökmüş, hukuksuzluk hakim olmuş ve burada da Tayyip Erdoğan kuvvetler ayrılığına etkisini koymuş ama bir şeyi daha ihmal etmemiş o da demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak algılanan basın ve medya. Bazıları var hemen iktidara yanaşmış, 'yanaşma medyası' oluşmuş, bazıları var, Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ve talimatıyla kendiyle beraber işbirliği yapmış bazı iş adamlarının aracılığıyla televizyon ve gazeteler kurulmuş. Onlar da yandaş olmuş. Bazılarını da baskı altına alarak kendisinden bahsettirmeye zorlayarak dördüncü kuvvete de erişmiştir."

Başbakan Erdoğan'ın halktan gelen desteği unuttuğunu söyleyen Bahçeli, "Başbakanın bu durumuna dikkat edilmesi gerekiyor. 'Madem yasama bende, hükümet benim, öyleyse yargıyı da denetimime aldım, medya da her gün beni konuşuyor, o zaman başbakan değil tek adamım' demeye başlamış. Diktatör olma hevesine inanıyor. İşte aziz AKP'liler burası dikkat edilecek noktadır. Diktatörlük hevesi Recep Tayyip Erdoğan'ı bitirir, AKP'nin siyasi ömrünü tüketir. Buraya dikkat etmek lazım" diye konuştu.

AK Parti seçmenlerinden Başbakan Erdoğan'ı uyarmalarını isteyen Bahçeli, Erdoğan'ın tek adamlıktan vazgeçmesi ve konuşmasını düzeltmesi, istişare yolunu seçmesi gerektiğini savundu.

"Etrafındaki çürümüş insanlar, hem başbakanı hem Türkiye'yi çürütüyor"

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Baba-oğul arasındaki telefon muhabbetine 'montaj' diyor. Bunları demekle sen bundan kurtulamıyorsun. Bunları demekle yolsuzlukla rüşvetin Türkiye'de olmadığını söyleyemezsin. Sen başbakansın, topla devletin bütün kurumlarını, bu konuşma montaj mı değil mi öğren. Üniversitelerde, TÜBİTAK'ta uzmanlar var. 7 tanesini görevden aldın, neden aldın bunları? Bir bakan var, 'Eğer bunu incelemek isterlerse TÜBİTAK'ta bu incelemeyi yaparım' diyor. Bunu söyledikten bir gün sonra da 7 kişiyi görevden alıyor ama 'Ben telefon konuşmasını dinledim burada montaj vardır' diyor. Şu yaramışçılığa, şu adiliğe bak. Başbakanı kötü yola sevk ediyor ama gerçeği dillendirmiş olsa belki de başbakan bir yanlış olduğunu fark edecek. AK Parti iken Türkiye'yi kara kara düşündüren bir hale getirdiğinin farkına varacak ama etrafındaki çürümüş insanlar, hem başbakanı hem Türkiye'yi çürütüyor. O yüzden başbakan 8 bin polisi dağıtarak bazılarına 'paralel', bazılarına 'haşhaşi', bazılarına 'alçak', bazılarına 'hain' diyerek kimseyi suçlamasın. Bir kendine baksın, bir aynaya baksın, bir de aynayı çevirip etrafına baksın."

Bahçeli, Develi'deki konuşmasının ardından Tomarza ve Talas ilçelerinde de vatandaşlara hitap etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement