MHP Genel Başkanı Bahçeli, Muğla'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Muğla'da Açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Muğla\'da Açıklaması

"Şimdi 'Y' kuşağı gençleri televizyonun ve internetin başında dünyayı sabaha kadar 40 defa fırıldak gibi dönderiyor.

16.02.2014 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şimdi 'Y' kuşağı gençleri televizyonun ve internetin başında dünyayı sabaha kadar 40 defa fırıldak gibi dönderiyor. Böyle bir nesil her türlü demokratik hakkını kullanmalı, zekasını, kabiliyetini ortaya koymalı, öncü, örnek ve toplumun önderi olmalı. Buna kimsenin itirazı yok. Ama tahriklere kapılarak, provokasyonlara düşerek gece sokağın karanlığına girip o kanlı, kirli, dibi görünmez yerde sakın ola bulunmayın" dedi.

Bahçeli, Bodrum'da Gümbet mevkisinde patisinin seçim iletişim merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üst üste 3 seçim yaşayacağını ve 2015'te ülke siyasetinin geleceği açısında önemli değişiklikleri işaret edeceğini söyledi.

Bahçeli, her türlü sosyal hareketlilikleri istismar ederek Türkiye'yi bir kargaşaya sokmanın ve çatışmaya sürüklemenin çok büyük ihanet olduğunu belirterek, "76 milyonun bulunduğu bir Türkiye'de bin yıllık hukuk ve o hukukun getirdiği kardeşlik, birlik ve dirlik içerisinde olmamıza ve öylece yaşamamıza bağlıdır" diye konuştu.

Türkiye'de nereden nereye gidildiğinin iyi görülerek bir karara varılması gerektiğine işaret eden Bahçeli, "Bu karar, mutlaka Türkiye'nin geleceğinin aydınlatılması olamalı. Bu ülkede yaşayan, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun, bu aziz milletin evlatlarının hoşgörü içerisinde birbirlerine sarılarak 'bu ülke benim, bu devlet benim, ben bu milletin öz evladıyım' diyerek kaynaşmanız lazım" dedi.

Yerel seçimlerin, milleti uyarmak için önlerindeki demokratik fırsat olduğunu vurgulayan Bahçeli, "30 Mart'ta mutlaka sandığa gidin. Neye inanıyorsanız oraya oy verin. Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 51'den aşağıya düşürün, onu uyarın. Vatandaşımız 'uyumuşuz be' diyor, onu uyandırın. Arkasından da oyunuzu kullanın ve Türkiye'nin geleceğinin önünü açın. Çocuklarınızın geleceğinin önünü açın" diye konuştu.

"Dibi görünmez yerde sakın ola bulunmayın"

Türkiye'de 18-25 yaş gurubunda 10 milyon seçmen bulunduğunu ve bu sayının çok önemli olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Azizi gençler, Türk milletimizin evladı olarak geleceğimizin teminatısınız. Bugün 18-25 yaş grubunda 10 milyonu aşkın gencimiz var. Bunlar oy kullanma çağında olan gençlerimizdir. Toplam seçmenin yüzde 13,9'udur. Dolayısıyla 18 yaşında oy verme, 25 yaşında seçilme hakkına sahipsiniz. Genç, dinamizm demektir. Genç, olayları önceden sezen, onu da uygulamasıyla dillendiren demektir. Genç, her yönüyle kabiliyet, zekadır. Şeytanın aklına gelmeyen gencin espirili uygulamalarıyla herkesi uyandırır ve yönlendirir. Şimdi bu gençliğe "Y" kuşağı diyorlar. Daha evvelki "Z" kuşağı biraz daha kabarık, dirençliydi. Ondan evvelki bizim nesil ise ezilen, baba ne diyorsa onu yapandı."

Bu günün gençliğinin televizyon ve interneti aktif kullandığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Şimdi 'Y' kuşağı gençleri, televizyonun ve internetin başında dünyayı sabaha kadar 40 defa fırıldak gibi dönderiyor. Böyle bir nesil her türlü demokratik hakkını kullanmalı, zekasını, kabiliyetini ortaya koymalı öncü, örnek ve toplumun önderi olmalı. Buna kimsenin itirazı yok. Ama tahriklere kapılarak, provokasyonlara düşerek, gece sokağın karanlığına girip o kanlı, kirli, dibi görünmez yerde sakın ola bulunmayın. Onun yerine ne düşüncen varsa eylemini yap, pankartını koy, çiçeğini götür, ne yapıyorsan yap ama sakın ola sokağa düşme, sokağa girme, sokağın kanına bulaşma. Sana şimdi zaten camekanlı sandıklar geldi. İçi de görülüyor dışı da görülüyor, işte aydınlık orası. O zaman genç kardeşim oraya git. 10 milyon genç, aynı ağızda sosyal medyada anlaşır mısınız ne yaparsanız yapın, bir karara varın. Eğer Recep Tayyip Erdoğan'a sandıkta bir tokat atarsanız 3 defa takla atar, sonra yere çakılır. O zaman iktidar da sizin, gelecek de sizin."

Bahçeli, konuşmasının ardından Konacık ve Gündoğan beldelerini ziyaret etti. Konacık'taki arıtma tesisi ile beldeye yeni yapılan ve çalışmaları devam eden camiyi gezen Bahçeli, Belediye Başkanı Mehmet Tosun'dan bilgi aldıktan sonra belediyeyi de ziyaret etti. Daha sonra Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi'yi ziyaret eden Bahçeli'ye burada Bodrum Guleti maketi hediye edildi.

Buradan Yalıkavak beldesine geçen Bahçeli, bir restoranda partililerle akşam yemeği yedi. Çıkışta bir gazetecinin, "Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Başkan adayı olan Berzan Tektaş, partisinden istifa ederek BDP'yi desteklediğini açıkladı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, Bahçeli, "Kim diyor bunları, benim haberim yok" karşılığını verdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli, Muğla'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement