MHP Genel Başkanı Yardımcısı Tuğrul Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Tuğrul Türkeş Açıklaması

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Tuğrul Türkeş Açıklaması

MHP Genel Başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş, İskoçya’da yapılan referandum ile ilgili, “Gelişmiş bir ülke olan İskoçya’dan gelişmekte olan Türkiye’deki ayrılıkçılar ve ana akım medyadaki halktan kopuk aykırı sesler ibret almalıdır” dedi.

19.09.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş, İskoçya'da yapılan referandum ile ilgili, "Gelişmiş bir ülke olan İskoçya'dan gelişmekte olan Türkiye'deki ayrılıkçılar ve ana akım medyadaki halktan kopuk aykırı sesler ibret almalıdır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, İskoçya referandumunun Türkiye'ye yansımaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 18 Eylül 2013 tarihinde İskoçya'da yapılan referandumda İskoç halkının yüzde 55'lik bir oranla bağımsızlığı reddettiğini vurgulayarak, "Bir refah toplumu olan İskoçya'nın bağlı olduğu birliği halk oylaması ile savunması tüm dünyaya örnektir. Bilindiği üzere bağımsızlık halinde İskoçya'yı büyük fırsatlar bekliyordu. Örneğin kuzey petrol sahalarının yönetimi doğrudan İskoçya'ya geçecekti. Örneğin kişi başına düşen milli gelirde Avrupa Birliği ülkeleri arasında Almanya'dan sonra ikinci sıraya yerleşecek ve Büyük Britanya'yı geride bırakacaktı. Örneğin yenilenebilir enerji, elektrik üretimi, hayvancılık ve turizmdeki potansiyelini tümüyle gerçekleştirebilecekti. Milli gururu son derece olgun olan İskoç halkı, tüm bu fırsatlara ve artılara rağmen bağımsızlığa 'Hayır', beraberliğe 'Evet' dedi" ifadesini kullandı.

Söz konusu referandum sonucunda özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki ayrılıkçılara ibretlik dersler olduğunu vurgulayan Türkeş, şöyle devam etti:

"İskoçya, bir refah toplumu olmasına ve bağımsızlığın getireceği onca fırsata rağmen Büyük Britanya ile birlikteliği seçmiştir. Neden? Çünkü birlik ve beraberlik en küçük müesseseleri dahi kuvvetlendirir. Ayrılık ise en büyüklerini dahi yıkar. İskoçya referandumunun bir başka ilginç noktası ise kampanya sürecinde aydın zümrenin aldığı tavırdır. İskoç aydınlarının neredeyse tamamı medyada Büyük Britanya ile bütünlüğü savunmuş ve öne çıkarmıştır. Akademisyenler, gazeteciler, sporcular ve sanatçılar kampanyada İskoçya'nın menfaatlerinin Büyük Britanya ile beraberlikten geçtiğini vurgulamışlardır. Ufak istisnalar dışında hiçbir aydın, dikkat çekmek adına aykırı düşüncelere prim vermemiş ve meyletmemiştir. Neticede İskoçya'da fevri duygular değil, ortak akıl kazanmıştır. Gelişmiş bir ülke olan İskoçya'dan gelişmekte olan Türkiye'deki ayrılıkçılar ve ana akım medyadaki halktan kopuk aykırı sesler ibret almalıdır. Unutulmasın ki birlikte her zaman hayır, ayrılıkta ise her zaman şer vardır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Yardımcısı Tuğrul Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de 33 kaçak göçmen yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:11 Çanakkale'de 33 kaçak göçmen yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Afganistan uyruklu 33 kaçak göçmen yakalanırken, bir nakliyeci şüpheli ise gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca 1 araç, 13 can yeleği, 33 bin TL ve 200 dolar ele geçirildi. Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • Çanakkale'de 230 personel ve 80 ekip ile denetimler gerçekleştirildi
    13:09 Çanakkale'de 230 personel ve 80 ekip ile denetimler gerçekleştirildi

    Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 159 okul çevresi, 49 park/bahçe ve mesire alanı, 10 metruk bina ve çevresi, 31 büfe/bakkal vb. iş yeri, 18 kahvehane/kıraathane, 3 oyun salonu, 17 internet salonu, 5 iddia bayi, 13 içkili umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edildi. Denetimlerde 905 kişinin UYAP/GBT sorgusu yapıldı, 2 aranan şahıs yakalandı ve 265 araç kontrol edildi.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek
    13:06 Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek

    Başkanlık divanı, encümen ve komisyon üyelikleri için seçim yapılacak olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısı 18 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. Toplantıda ayrıca belediyenin 2023 yılına ilişkin faaliyet raporu da görüşülecek.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.


Advertisement