MHP Grup Başkan Vekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Grup Başkan Vekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Erdoğan, 'başkanlık merhum Türkeş'in ifade ettiği sistemdir' diyerek Türkeş Bey'in adını kendi kirli siyasetine, karanlık amaçlarına alet etmek istiyor" dedi.

06.02.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Erdoğan, 'başkanlık merhum Türkeş'in ifade ettiği sistemdir' diyerek Türkeş Bey'in adını kendi kirli siyasetine, karanlık amaçlarına alet etmek istiyor" dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de siyasi ve ekonomik belirsizliklerin kaynağı olduğunu savundu.

Vural, Erdoğan'ın başkanlık sistemi tartışmaları çerçevesinde Alparslan Türkeş'i istismar ettiğini öne sürerek, "Siyasi hayatı boyunca Türkeş'in fikirlerine, milliyetçilik fikri ve ideolojisine düşman olmuş, her fırsatta milliyetçiliği ayaklar altına alan, Başbuğumuzun yetiştirdiği ülkücüleri bunlar 'Fatiha bilmez, kan emiciler, ırkçılar' diye aşağılayan Erdoğan, utanmadan, sıkılmadan 'başkanlık merhum Türkeş'in ifade ettiği sistemdir' diyerek Türkeş Bey'in adını kendi kirli siyasetine, karanlık amaçlarına alet etmek istiyor" diye konuştu.

Vural, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sisteminden muradının Türkiye Cumhuriyeti devletini milli ve üniter devlet vasfından uzaklaştırmak, eyaletlere ve federasyona ayrıştırmak, bu çerçevede bu coğrafyada Kürdistan ve Ermenistan amaçlarını meydana getirmek suretiyle yeni Sevr'i ihya etmek" olduğu iddiasında bulundu.

Erdoğan'ın siyasi parti başkanı gibi davrandığını belirten Vural, "Tarafsızlık üzerine yemin etmiş cumhurbaşkanının bir parti lehine oy istemesi demokrasiye, Anayasaya, vatana ihanettir" dedi.

Merkez Bankası tartışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin bacağına kurşun sıkmaya, ekonomiye darbe vurmaya devam ettiğini ileri süren Vural, şunları söyledi:

"Merkez Bankasının bağımsızlığından rahatsızdır. Erdoğan'ın faiz, döviz, enflasyonla ilgili her konuşmasında Türk ekonomisi darbe üzerine darbe yiyor. Faiz, dolar ve borsa bermuda şeytan üçgeninde ekonomik varlıklarımızı eriterek, rantçıların değirmenine su dökmektedir Recep Tayyip Erdoğan. Her konuştuğunda faiz, dolar lobisi zil takıp oynuyor. Çok istiyorsan 'Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ortadan kaldırılmıştır' diyerek getir kanunu. Sonra bir kanun da çıkart 'faizi kaldırıyorum' de kardeşim. Kendini Adam Smith yerine koyuyor. Eğer söylediklerinin altında kalmak istemiyorsan, dolar spekülatörü, dolar sihirbazı değilsen yapman gereken iş belirsizlikleri ortadan kaldırmak için Merkez Bankası'nın bağımsızlığını ortadan kaldıracak kanunu getireceksin, enflasyonu ben belirlerim diyeceksin."

Vural, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili adayı olacağının konuşulduğunu ifade ederek, "Bu safhadan sonra bu siyasi tercihle Hakan Fidan'ın bir parti devletinin kurumu şeklinde MİT'i yönettiği ortaya çıkmıştır. Bundan sonra MİT gibi bir teşkilatın başında olması kesinlikle kabul edilemez. Bir an önce istifa etmelidir" şeklinde konuştu.

İzmir'e başbakanlık ofisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'de başbakanlık ofisi açacağını söylemesine ilişkin de şunları kaydetti:

"Ankara'da başbakanlığı kaybetti, İzmir'de ofisini açacak. Ankara'da kaybettiğini İzmir'de bulamazsın. Saray taşeronu, başbakanlığı tartışılan bir kimse İzmir'de ofis açsan ne yazar, açmasan ne yazar. Başkanlık sistemini savunuyorsun, başkanlık sistemi olduğu zaman başbakanlık ofisi ne yarar?"

Vural, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Siyasi olduğu gayet açık ve net. 'Bazı belgeleri vermedikleri için yönetimi değiştiriyoruz' demek bankanın sağlam olduğunu ortaya koyuyor. Kaldı ki 18. maddeye göre sadece bu konudaki belgeleri iletmeyen kurucuların yönetimle ilgili inisiyatif kullanması gerekirken, yüzde 63'lük payı ile ilgili karar alması... Bunun siyasi amaçla bir batırma operasyonu açıktır. Bir devlet kendi eliyle bir bankanın içinin boşatılması için zemin oluşturuyor. Herhalde havuzcular etrafta, bir yerlere devredecekler."

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'ün MHP'den AK Parti'ye geçtiğinin hatırlatılması üzerine, Şengül'ün MHP oylarıyla seçildiğini kaydeden Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"MHP'den seçilen birisinin rüşvet ve yolsuzluğu meşrulaştıran bir zihniyete gitmek için partisini değiştirmesi irade gasbıdır, uyuşmuş birbirlerine. Yazık günah. Babasının vasiyeti vardı, bizden aday olacaktı. Bu çerçevede hanımefendi aday yapıldı, babasının vasiyetine ihanet eden bir kimsenin yaptığı tercih, ne diyeyim tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Grup Başkan Vekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement