MHP Grup Başkanvekili Akçay Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Akçay Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Öcalan'ın yol haritasına göre yola çıkmak, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan CHP'ye yakışmamaktadır.

08.03.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Öcalan'ın yol haritasına göre yola çıkmak, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan CHP'ye yakışmamaktadır. Bu gelişmeler karşısında herhalde Atatürk'ün hatırası da incinmiştir" dedi.

Akçay, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in MHP'ye yönelik dün yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

TBMM'de kurulan Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun, AK Parti ile CHP tarafından birlikte dağıtıldığını savunan Akçay, komisyonun dağıtılmasının iki nedeninin ortaya çıktığını belirtti.

Akçay, "Birincisi iktidar partisi ve TBMM Başkanı'nın asıl amaçlarının anayasadan murat ettikleri kişiye özel başkanlık sistemi istekleridir. İkincisi CHP'nin, komisyonun kuruluş amacına aykırı olarak usul ve isim belirleme bahanesidir" diye konuştu.

Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Başkanlık sistemini dışlayan anayasa çalışması sakat kalır" diyerek, komisyonun çalışmalarına daha başlamadan ipotek koyduğunu ileri sürdü.

Erdoğan ve AK Partililer'in, parlamenter sistemin işlemediğine ve sorunların ancak başkanlık sistemiyle çözüleceğine yönelik kamuoyu oluşturmaya çalıştığını savunan Akçay, "Dün tek parti istikrar getirir diyen AKP, şimdi de tek adam istikrar getirir demeye başladı" dedi.

Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun dağıtılmasının kimin işine yaradığını soran Akçay, başkanlık hayali peşinde koşan Erdoğan'ın işine geldiğini iddia etti.

MHP olarak TBMM Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun çalışmaya devam etmesi gerektiğini düşündüklerini bildiren Akçay, şunları söyledi:

"İktidar ve anamuhalefet partisi çalışmaya devam etme iradesini ortaya koymalı, komisyon tekrar çalışmaya başlamalıdır. MHP'nin anayasa konusundaki tavrı çok nettir. MHP Anayasa'nın ilk 4 Maddesi'nin değiştirilmesi ve başkanlık sistemi konusunda kesinlikle taviz vermeyecektir. MHP ilkeleriyle, kararlılığıyla, tutarlılığıyla aynı noktada duruyor."

"Herhalde ehliyeti yok"

Akçay, MHP'nin anayasa konusundaki tavrı bu kadar netken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları, "MHP anayasa konusunda iktidara selektör yapıyor" diye değerlendirmesinin saptırma olduğunu kaydetti.

Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herhalde Sayın Özel'in ehliyeti yok, trafik kurallarını bilmiyor. Bilseydi selektör tanımını kullanmazdı. Selektör, trafikte uyarı anlamına geliyor. Selektör olarak kabul edecek olursak MHP, hem CHP hem AKP'ye selektör ile uyarı yapıyor. İki partiye de anayasa konusunda 'aklınızı başınıza devşirin' demektedir. Selektör ile uyarı budur. Özel, bu çıkışıyla komisyonu nasıl dağıttıklarını, masayı tekmelediklerini, Erdoğan'ın ekmeğine nasıl yağ sürdürdüklerini örtmeye çalışıyor. Başbakan Davutoğlu, Sayın Genel Başkanımızın bu açıklamaları konusunda sonuç çıkarmakta zorlandığını söylüyor. Anlaşılan AKP ile CHP arasında yeni bir tahterevalli siyaseti yürütülüyor. AKP de CHP de MHP'yi anlama konusunda anlayış sorunu yaşıyorlar. Özel, bizi AKP ile arka kapı diplomasisi yapmakla suçladı. Arka kapı diplomasisi nedir bilmeyiz, CHP gayet iyi biliyor. 7 Haziran seçimleri sonrasında 32 gün boyunca kapalı kapılar ardında ne konuştuklarını, istikşafi görüşmeler diye milleti nasıl oyaladıklarını açıklamaları gerekir. Deniz Baykal ile Erdoğan arasında kapalı kapılar ardında ne konuşulduğunu açıklamalılar."

"CHP'den milletvekili adayı olanlardan kaçı..."

CHP'li Özel'in, Bahçeli'nin tarih önünde hesap vereceğini söylediğini anımsatan Akçay, asıl hesap verecek olanın, AK Parti ile HDP arasında adeta sarkaç görevi gören, terörle mücadele konusunda zafiyet yaşayan CHP olduğunu öne sürdü.

Akçay, "Tarih önünde hesap verecek birileri varsa, iktidara gelememenin acısıyla sürekli yeni açılımlar yapan, parti ilkelerinden uzaklaşan CHP" olduğunu savunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İmralı canisi Öcalan'ın on maddelik paketini dönemin Başbakanı Erdoğan'a, kendi projesi olarak sunan Kılıçdaroğlu'dur. Tarih önünde hesap vermesi gereken Sosyalist Enternasyonelin Güney Afrika'daki toplantısında iç sorun olan terörün, uluslararası soruna dönüştürülmesine yönelik kararın altına imza atan CHP'dir, 'PKK'nın Suriye uzantısı YPG bizim için terör örgütü değil' diyen Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Tarih önünde hesap vermesi geren, ölen PKK'lıları şehit olarak nitelendiren CHP milletvekilleridir. İmralı canisi posterleri altında PKK'lılarla devletten hesap sormak için yürüyen CHP milletvekilleridir. PKK'nın savunuculuğunu yapan CHP milletvekilleridir. Tarih önünde hesap verecek olan, Cumhuriyet'i kurmakla övünen CHP'yi, PKK'nın taleplerine neredeyse aracılık eder hale getirenlerdir. İmralı'nın taleplerini Meclis'e kanun teklifi, önerge olarak veren CHP milletvekilleridir. İmralı canisi ve PKK'nın talepleri doğrultusunda köy koruculuğunun kaldırılması için kanun teklifi veren CHP milletvekilleridir."

Akçay, eleştirilerine şöyle devam etti:

"Tarih önünde hesap vermesi gereken Ermeni soykırımı iftiraları konusunda HDP ile aynı kulvarda birleşen CHP milletvekilleri, sesiz kalan CHP sözcüleridir. Tarih önünde hesap vermesi gerekenler 'ben ve çevremdekiler HDP'ye oy verdik' diyen CHP yöneticileridir. CHP'den milletvekili adayı olanlardan kaçı PKK terör örgütü üyeliğinden, PKK'ya yardım ve yataklıktan cezaevine girmiştir? CHP milletvekili adaylarından kaçı HEP, HADEP ve BDP'nin kurucusu ve delegesidir? Bir zamanlar ülkemizin birliği, bütünlüğü noktasında dimdik ayakta duran CHP bugün HDP ile aynı noktada buluşmuş, PKK'nın taleplerine aracılık eder hale getirilmiştir. Öcalan'ın yol haritasına göre yola çıkmak, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan CHP'ye yakışmamaktadır. Bu gelişmeler karşısında herhalde Atatürk'ün hatırası da incinmiştir. "

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Akçay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement