MHP Grup Başkanvekili Akçay Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Akçay Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Nasıl bir Anayasa değişikliği arzu edildiği hususu ortaya konulduktan sonra, mutabakatla, iyi niyetle, samimiyetle bu uzlaşmanın sağlanacağı ümidi içerisindeyiz.

27.07.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Nasıl bir Anayasa değişikliği arzu edildiği hususu ortaya konulduktan sonra, mutabakatla, iyi niyetle, samimiyetle bu uzlaşmanın sağlanacağı ümidi içerisindeyiz." dedi.

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akçay, anayasa değişikliği ile ilgili iktidar partisi tarafından kendileriyle henüz bir temas kurulmadığını bildirdi.

Anayasa değişikliği ile ilgili görüş ve duruşlarının değişmediğini ifade eden Akçay, en son kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonunda da masadan ayrılmadıklarına işaret etti.

Akçay, uzlaşmayla yapılacak anayasa değişikliğine ellerinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, "Nasıl bir değişiklik arzu edildiği hususunun ortaya konulması gerekir. Bu ortaya konulduktan sonra, mutabakatla, iyi niyetle, samimiyetle bu uzlaşmanın sağlanacağı ümidi içerisindeyiz. Eğer bu yeni anayasa paketi için uzlaşma komisyonu kurulursa, bu, aynı zamanda bir samimiyet testi de olacaktır." dedi.

İktidarın ve hiç kimsenin bir dayatma içine girmemesi gerektiğine değinen Akçay, mini Anayasa paketinin, toplumda oluşan demokrasi ve hukukun üstünlüğü anlayışının devamı olmasını temenni ettiklerini, bu mücadeleye toplumsal desteği azaltacak bir tarz benimsenmemesi gerektiğini bildirdi.

Akçay, HSYK üyelerinin TBMM'de seçimine yönelik bir düzenleme yapılması durumunda, bunun nitelikti çoğunlukla yapılmasının, yargı mensuplarının tarafsızlığı ve bağımsızlığına çok katkı sağlayacağını vurguladı.

Akçay, bir gazetecinin, "MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul'a gitmesi yönünde güvence verdiği belirtiliyor." sözleri üzerine, bu konuda Genel Başkan ile görüşmeden bir açıklama yapmasının doğru olmayacağına dikkati çekerek, "Darbe girişiminin önlenmesinde, Genel Başkanımızın yaptığı görüşmeler ve girişimler etkili olmuştur." diye konuştu.

Akçay, idamın geri getirilmesine ilişkin bir teklif gelirse buna sıcak bakacaklarını yineledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Akçay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement