MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanına zırhlı araç tahsis edecek olmasını eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, “Diyanet İşleri Başkanının zırhı cübbesidir, dindir.

23.05.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanına zırhlı araç tahsis edecek olmasını eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, "Diyanet İşleri Başkanının zırhı cübbesidir, dindir. 'İbret-i alem için vereceğim' derken Diyanet İşleri Başkanlığının milletimize verdiği sözün altında kalmasını sağlıyorsun. Çek elini" dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanına zırhlı araç tahsis edecek olmasına tepki gösteren Vural, "Maalesef HDP, AKP ve Cumhurbaşkanı; Diyanet İşleri Başkanı ile oyun oynamaktadır. HDP, AKP ve Cumhurbaşkanı; Diyanet İşleri Başkanının saygınlığını maalesef ayaklar altına düşürmekte ve onu siyasete alet etmektedir. Erdoğan'ın ibret-i alem için geri vereceği sürpriz gerçekten merak ediliyordu. Diyanet İşleri Başkanına zırhlı Mercedes alacakmış. Ey Cumhurbaşkanı, ey AKP, ey HDP; kirli siyasetinize Diyanet İşleri Başkanlığımızı katmayın. Haddinizi bilin. İkiniz de aynı dağın gülüsünüz. İkiniz de din düşmanı PKK ile birlikte dinimize, milli değerlerimize saldırıyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanının zırhlı araca ihtiyacı yok. Diyanet İşleri Başkanının zırhı cübbesidir, dinidir. Bu cübbesini çıkarıp zırh takmak siyaset için Diyanet İşleri Başkanını kullanmak, dinimize, Diyanetimize müdahale etmek, milletin vicdanına müdahale etmektir. 'İbret-i alem için vereceğim' derken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milletimize verdiği sözün altında kalmasını sağlıyorsun. Çek elini. Senin israfını aklama yeri değil Diyanet İşleri Başkanlığı. Sen Mercedesin pazarlama direktörü müsün? Bundan önce de bir savcıya zırhlı araç tesis etmiştin. Ne mesajı veriyorsun Diyanet İşleri Başkanlığına? Tehdit mi ediyorsun? Diyanet İşleri Başkanlığı bu iradeden geri dönmemelidir"

ANKARA İSTANBUL HIZLI TREN PROJESİ

Vural, Ankara- İstanbul arasında hızlı tren projesinin de MHP projesi olduğunu belirterek Başbakanı istifaya davet etti. "Bu belgeler, TCDD Genel Müdürlüğü İnşaat Dairesi Başkanlığının Ankara-İstanbul Hızlı Tren projesini anlatıyor" diyen Vural, hızlı tren projesinde projenin amacından bahsedildiğini söyledi.

Ankara-İstanbul hızlı tren projesinden bahsedildiğini anlatan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara-İstanbul hızlı tren projesi 1999 yılında Devlet Planlama Teşkilatınca mevcut hattın rehabilite edilmesi, ikinci hattın yapılması için kredili ihale yetkisi veriyor. Oku ey Davutoğlu. Öğren öğren. Yapım ihalesi için 17 Eylül 1999 tarihinde ihaleye çıkılıyor. Kim vardı iktidarda? MHP vardı. Esenkent-İnönü kesimi, 16.10.2000 tarihinde bir konsorsiyuma ihale ediliyor. 23.11.2000'de konsorsiyumla sözleşme imzalanıyor. Sen var mısın burada bre cahil? Senin bugün Ankara-İstanbul arasında hızlı tren projesi olarak bahsettiğin projenin temeli Milliyetçi Hareket Partisi tarafından projelendirilmiş, kredisi, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından bulunmuştur. Daha sonra bu proje sizin döneminizde ilerletilmek suretiyle Türkiye'ye kazandırılması için çalışılmıştır. Başbakan olmayı bilemedi, hiç olmazsa okumayı öğrenseydi. Sana hodri meydan diyorum. Bugün bu proje, Milliyetçi Hareket Partisi'nin başlattığı projeyse istifa edeceksin."

"KÜLLİYEN YALAN"

Ordu- Giresun arasında yapılan havaalanı töreninde Davutoğlu'nun konuşmasını hatırlatan Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Davutoğlu, benden bahsetmek suretiyle 2002 yılında dönemin bakanının hızlı treni hayaldir kimse göremez dediğini iddia etmiştir. Başbakan yalan söylemektedir. Başbakanın hızlı trenle ilgili bu iddiası külliyen yalan. Bir kere ey Başbakan ben bu projenin ihalesini yaparken, kredisini çözerken Milliyetçi Hareket Partisi'nin koalisyon olduğu dönemde sen Beykent Üniversitesi'nde profesör olmaya çalışıyordun. Anlamazsın. Türkiye'yi yöneten bu zihniyet yalan söylemeye devam etmektedir."

"VİLLA KARDEŞLİĞİ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Doğan grubu arasındaki tartışmalara da değinen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazete sahibinin villaları ile kimin villaları sırt sırta? Erdoğan'ın oğlu Bilal'in para sıfırlamak için kullandığı villaları ile Doğan villaları sırt sırta. Villa kardeşliği var aranızda. O medyayı tehdit et, bu medyayı tehdit et. 2008'de de 'bu gazeteleri almayın' demediniz mi? Sana kim inanıyor be? Cumhurbaşkanı böyle düşmanlık oluşturacağına, adam gibi cumhurbaşkanlığı yapsın."

"EL ELE MİTİNG YAPIN"

AK Parti'nin seçimlere HDP ve PKK desteği ile girdiğini söyleyen Vural, sözlerini şöyle tamamladı: "İkisi de beraber çözüm ortağıdır. Davutoğlu ile Demirtaş, el ele miting düzenlesin. Milletimize çözümü anlatsınlar, açılımı anlatsınlar. Dolmabahçe ve Oslo'yu anlatsınlar. Bunu kabul etmiyorlarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan; bir yanına Demirtaş'ı öbür yanına da Davutoğlu'nu al. Çözüm ortaklarınla birlikte seni el ele kol kola miting düzenlemeye, çözümü millete anlatmaya davet ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement