MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"Türkiye, dar alanlı siyaset uğruna devletin ve milletin varlığını, huzurunu riske atan gelişmelere göz yumamaz. Ben milletimin içinde huzur arıyorum, demokrasinin güçlenmesini istiyorum, terör örgütünün güçlenmesini değil" "(Yargı paketi) Olaylar hukuk zaafiyetinin ötesinde siyasi zaafiyetten kaynaklandı" "(Ankara'da bayrak indirilmesi) 7 düveli geldi Ankara'yı düşüremedi de 7 çapulcu mu düşürecek?

16.10.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin ülke güvenliğini tehdit eden yanlış adımlardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini ifade ederek, " Türkiye, dar alanlı siyaset uğruna devletin ve milletin varlığını, huzurunu riske atan gelişmelere göz yumamaz. Ben milletimin içinde huzur arıyorum, demokrasinin güçlenmesini istiyorum, terör örgütünün güçlenmesini değil" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eşinin rahatsızlığı nedeniyle bir süre Meclis'ten uzak kaldığını söyledi.

Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelerin sebep-sonuç ilişkilerinin ortaya konulması gerektiğini belirten Vural, "6 Ekim'den sonra yaşadıklarımız, AK Parti hükümetinin iç ve dış politikasını yeniden gözden geçirmesi için fırsat olarak değerlendirilmeli. Bu sonuçları doğuran sebepler gözardı edildikçe Türkiye sıkıntı yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

Dış politikanın iç güvenlik sorunu haline dönüştüğünü savunan Vural, "Bir musibet bin nasihatten iyidir. Ülke güvenliği ve huzurunu tehdit eden yanlış adımlardan bir an önce vazgeçilmelidir. Hükümet iğneyi kendine batırmalıdır. İçeride PKK, dışarıda IŞİD sarmalına girdik. İç ve dış politikasını terör örgütlerinin yönlendirdiği ülke milli politika yürütemez" dedi.

"Devlet uyudu"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son dönemde yaşanan olaylarda ajan provokatörler ve casusların yer aldığını söylediğini anımsatan Vural, şunları söyledi:

"Sorumluluğunu gözardı eden politika izliyor. Casuslar sahnede ama devlet nerede? Bu bir acziyettir. Bir ülke ajan provokatörler, teröristler tarafından yönlendirilir hale geldiyse 'devlet nerede' diye sorma hakkı vardır. Aylardır bu olayların olacağının işaretleri geliyordu. Devlet uyudu, etkisiz bırakıldı. Polis, asker sindirildi, operasyon yapamaz hale geldi. Siyaset önemli değil, kaybettiğimiz huzurumuz kardeşliğimiz. Türkiye, dar alanlı siyaset uğruna devletin ve milletin varlığını, huzurunu riske atan gelişmelere göz yumamaz. Ben milletimin içinde huzur arıyorum, demokrasinin güçlenmesini istiyorum, terör örgütünün güçlenmesini değil."

Oktay Vural, Türkiye'nin Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'ye silah gönderdiğine ilişkin iddiaların da sorgulanması gerektiğini belirtti.

Yargı paketine de değinen Vural, "Gelişen olaylar hukuk zaafiyetinin ötesinde siyasi zaafiyetten kaynaklandı. Hükümetin tedbirleri, kamuoyuna palyatif olarak tedbir alınıyormuş makyajı vermekten öte anlam taşımıyor. Hükümet kendisine yönelik olabilecek muhalif yaklaşımları devletin gücüyle sindirmeyi amaçlamaktadır" iddiasında bulundu.

"Hükümet kırmızı ışığı göstermeli"

Hükümetin çözüm sürecinde nerede duracağını da ortaya koyması gerektiğini dile getiren Vural, "Hükümet vatanın ve milletin bütünlüğünü temin eden temel ilkeler noktasında kırmızı noktaları koymalıdır" diye konuştu.

Oktay Vural, CHP'nin tutumunu da eleştirerek, "PKK ne zaman sıkışsa CHP'nin yeni yönetimi yanında yer almaktadır. Bizi ne AKP ne anamuhalefet ilgilendiriyor; bizi devlet ilgilendiriyor" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, hükümetin çözüm sürecini bitirip bitiremeyeceği ve bitirmesi halinde ne gibi gelişmeler yaşanabileceği sorusu üzerine, "Hiçbir şey olmaz. Diyarbakır'da emniyet müdürünün 'dur' dediği gibi otoriteyi sağlayacaksınız. Hükümet kırmızı ışığı göstermeli. Arzumuz ve isteğimiz terör örgütünün siyasal amaçlarına ulaşamayacağına dair keskin duruştur" diye konuştu.

"Barzani'ye gönderilen silahlar nerede?"

Vural, başka bir soru üzerine, Barzani'ye silah gönderilmesinin hukuki altyapısı olduğu kanaatini taşımadığını ifade ederek, "Gizli denilerek hukuka aykırı iş yapıldığı ortada. Bu silahlar nerede? Ne silahlar verildi, kimler tarafından kullanılıyor? Bu silahlar nereden geçti?" sorularının cevaplanması gerektiğini söyledi.

CHP'nin yargı paketini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağının belirtilmesi üzerine Vural, "Daha çıkmamış kanunu 'Anayasa Mahkemesine götüreceğiz' demek olmaz. Meclis iradesi belli olmadı" dedi. Vural, hükümetin daha otoriter ve korku devleti yerleştirmeye yönelik girişimleri meşrulaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir anaokulundan Türk Bayrağı'nın indirilmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Vural, "Bayrağı indirmek isteyen örgütü muhatap alırsanız, bunu mesaj olarak algılayanlar bayrağı ve devleti yok sayan eylemlere gider. 7 düveli geldi Ankara'yı düşüremedi de 7 çapulcu mu düşürecek? Bundan önce olmayanlar bugün neden oluyor? Sivil otorite sağlanmalı" dedi.

Vural, açıklamanın Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılmasına ilişkin yorumunun ne olacağı sorusunu, "Keşke bunları basın duyursa. Doğu ve güneydoğuda olanlardan niye milletimiz haberdar olmuyor?" şeklinde yanıtladı.

Meclis'te dört eski bakan hakkındaki soruşturma komisyonunun bugün ilk ve son toplantısını yapmasının söz konusu olabileceğinin ifade edilmesi üzerine Vural, "Milletin vekili olarak gelenler görevini yapmıyorsa, milletin egemenliğini değil, kişilerin egemenliğini temsil ediyor demektir" diye konuştu.

İddiaların soruşturulmasının engellenmesinin milletvekili göreviyle bağdaşmayacağını savunan Vural, "Bu, TBMM'nin güvenilirliği ve millet iradesine saygısızlık" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement