MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"Bedelli askerlik, bu süreç devam ettiği zaman tekrar ihtiyaç olarak gösterilecek.

03.12.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, askerliğin şartlarının günübirlik değişmemesi gerektiğini belirterek, "Bedelli askerlik, bu süreç devam ettiği zaman tekrar ihtiyaç olarak gösterilecek. Nereye kadar?" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eşinin vefatı dolayısıyla geçirdikleri zor dönemde ailesine destek olan, acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

Çözüm sürecine yönelik eleştirilerde bulunan Vural, terör örgütünün bölgede zulmünü derinleştirdiğini, insanların özgürlüğünü yok ettiğini söyledi.

Sürecin Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne, sivil otoritesine büyük darbe vurduğunu savunan Vural, "Tren rayına oturdu" diyenlerin trenin Türkiye'yi nereye götürdüğünü, rayın nereye döşendiğini açıklamak durumunda olduğunu ifade etti. Vural, "Lokomotifi PKK, vagonu AKP olan, İmralı-Kandil arasında mekik dokuyan ihanet katarı tıkır tıkır işliyor. Trenin ve makinistin vukuat defteri oldukça kabardı" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı "rehber ve lider" olarak gördüğünü belirten Vural, "Başbakan ne düşünüyor? Kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz" dedi.

"Şivan Perver ile Trabzon'da el ele dolaşsana"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Başbakan Davutoğlu'nun söylemi üzerine Tunceli'ye yaptığı ziyarete değinen Vural, şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti devletinin orada var olduğunu Başbakan'a gösterdi. İbretliktir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bir vatandaşının bir yere gidip gitmemesiyle ilgili tehdit savurabilir mi? Genel Başkanımız'ın Tunceli cevabı, Davutoğlu'na, bir daha laf söylerken on düşünüp bir konuşması, büyük lokma yiyip büyük laf söylememesi gerektiğini ortaya koymuştur. Umarım dersini almıştır. Birlik türküsü her yerde söylenir. Milletimizin hazmedemeyeceği bölücülüktür, fitnedir. Başbakan Diyarbakır'da başka, Muğla'da başka konuşabilir ama biz her yerde birliğimize, bütünlüğümüze, değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. İbret olsun, bir daha parmağını sallayıp tehdit etmesin. MHP'ye tehdit sökmez. Şivan Perver ile Trabzon'da el ele dolaşsana, Barzani ile birlikte Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı'nda 'Kürdistan'a selam gönderiyorum' desene, terörist başı Kürtlerin lideridir sözünü Yozgat'ta, Antalya'da söylesene."

Davutoğlu'nun, Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinde "kepenk kapatarak tedbir aldıklarını" söylediğini anımsatan Vural, "Kepenkleri kapattıran devletse, devletin otoritesini kim sağlayacak? Devletin bu şekilde güvenlik gerekçesi oluşturması, demokrasiden nasibini almadığını gösterir" dedi.

Vural, Başbakan Davutoğlu'nun, "çözüm sürecinin Kuvayı Milliye sürecinin devamı" olduğunu ifade ettiğini de anlatarak, "Kuvayı Milliye'yi bu coğrafyayı bölmek isteyenlere karşı gerçekleştirdik. PKK ile aynı eksende bulunan Davutoğlu, kendini kimin yerine koyuyor? İşgalci kim?" diye sordu.

Bedelli askerliğe ilişkin görüşlerini de paylaşan Vural, "Davutoğlu bedelli askerliğe karşı olduğunu söylemişti. Bu hükümet ne yaptığını, ne yapacağını bilmiyor. Askerlik 2 yıl önce 30 milyardı, şimdi 18 milyar. Neden? Borcunu yerine getirenler cezalandırılıyor, borcunu yerine getirmeyenler taltif ediliyor. Ciddi adaletsizlik olduğu açık. Gelir testi yapın, fakirler ödemesin. Önceki dönemde 30 milyar dediler, bunların bir kısmı borçlarını ödeyemedi. Zaten o bedelli askerler acemiliği Ziraat Bankası'nda, ustalığı Halk Bankası'nda yaptılar" dedi.

Vural, TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilen yargı paketini de eleştirerek, iktidarın her alana müdahale yetkisini meşrulaştırmaya çalıştığını belirtti ve "Bunlar diktatörlüğe sıçrama yasası olacak" ifadesini kullandı.

"Bedelli askerlik vicdanlara sığmalı"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, bedelli askerlerin sık sık uygulanmaya başlandığının dile getirilmesi üzerine, "Askerlik vatani görev ise bunu kimin ne zaman hangi şartlarda yapacağının belli olması lazım. Günübirlik değişmez" diye konuştu.

Bedelli askerlik uygulamasının vicdanlara sığması gerektiğinin altını çizen Vural, "Bedelli askerlik, bu süreç devam ettiği zaman tekrar ihtiyaç olarak gösterilecek. Nereye kadar? Vatandaş, askerliğin hangi şartlarda nerede ne zaman yapılacağını bilmeli ve ona göre hayatını düzene koymalıdır" dedi.

Vural, seçim barajıyla ilgili tartışmalar ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirilere ilişkin görüşünün sorulması üzerine, yüksek mahkemenin kararının beklenmesi gerektiğini kaydetti.

İktidar partisinden Anayasa Mahkemesi'ne yönelik "Kapatırız sizi" tehdidinde bulunulduğunu savunan Vural, "Yargıyı, parlamentoyu, Anayasa Mahkemesi'ni kapat. Demokrasiyi yükseltmek gerekirken kapat. Asarım, keserimle demokrasi yürümez. 'Anayasa Mahkemesi özgürlükler noktasında çok ileri adım attı' diyerek, öven siz değil miydiniz?" diye konuştu.

Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kitap yüklü merkepler" alıntısıyla ilgili de "Cumhurbaşkanı'na bu tip benzetmelerle insanları, kurumları tahkir etmek yakışmaz" dedi.

Meclis'te gazetecilerin otopark sorunu

TOKİ'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetini açıklamamasına ilişkin soruyu yanıtlarken de Vural, milletin bunu bilmesinin istenmediğini ifade etti. Vural, "Altın bideler mi yapıldı? Milletin bilmeye hakkı var. Maliyeti açıklama mükellefiyeti var" diye konuştu.

Oktay Vural, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın yasal taleplerini nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Bir terörist, devlete yasa dikte ettiriyorsa, kürsülerde 'hakimiyet bürokrasinin, Anayasa Mahkemesi'nin değil, milletindir' diyenler, 'Sen kendini ne zannediyorsun' dese ya" cevabını verdi.

Meclis'te gazetecilere ayrılan otoparkın yüksek düzeyli bürokratların kullanımı için kullandırılmamaya başlandığının aktarılması üzerine Vural, "Halkın parlamentonun faaliyetleri hakkında bilgi edinme hakkı var. Gazeteciler parlamentoyla millet arasında köprü. Bu kabul edilebilecek konu değil. Umarım Meclis Başkanlığı bundan cayar. Buraya gelenlerin görevlerini layıkıyla yapması için gerekli kolaylık sağlanmalı" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine, iç güvenlik paketi ile ilgili olarak MHP milletvekilleriyle toplantı yaptıklarını anlatan Vural, "AKP, istihbarat eksenli parti devleti modelini yasal kılıflarla gerçekleştirmek istiyor. Güvenlik güçleri, jandarma tasfiye ediliyor. Valilerin devreye girmesi siyasileşmesi anlamına gelir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı
    15:33 Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

    Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 25 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda, yabancı uyrukluların ülkeye girişini sağladığı tespit edilen 2 göçmen kaçakçısı da tutuklandı. Yakalanan göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı
    15:33 Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı

    Adana'da DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu H.E.S. hakkında açılan dava sonucunda, sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, sanığın örgüt içinde aktif faaliyet yürüttüğü, toplantılar düzenlediği ve dijital materyallerinde örgüt mensuplarına ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi
    15:33 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı Hüseyin Köksal'da şüpheli olarak Savcılıkta ifade verdi.

  • Avcılar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu: +1 Kat İmar Hakkı ile Mülk Sahipleriyle Uzlaşacağız
    15:25 Avcılar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu: +1 Kat İmar Hakkı ile Mülk Sahipleriyle Uzlaşacağız

    AK Parti Avcılar Belediye Başkan adayı Abdullah Küçükoğlu, yerel seçimler öncesinde 100 günde 1000'den fazla programa katılarak seçmenlerle buluştu. Küçükoğlu, Avcılar halkının değişim istediğini belirterek, seçimlerde büyük bir farkla kazanacaklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Küçükoğlu, +1 Kat imar hakkı vaadiyle deprem riski taşıyan binaları yenilemek için mülk sahipleriyle uzlaşacaklarını söyledi.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Yatağan'da halkla buluştu
    15:24 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Yatağan'da halkla buluştu

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla bir araya geldi. Aras, dar gelirli vatandaşları destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi.


Advertisement