MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye'de istikrarsızlığın bir numaralı sorumlusu Cumhurbaşkanı olmuştur.

27.02.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,  " Türkiye'de istikrarsızlığın bir numaralı sorumlusu Cumhurbaşkanı olmuştur. Söylediği her söz piyasaları etkilemekte, Meclis'e de hukuksuzluk ve şiddet olarak dönmektedir"  dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı ölüm yıldönümü dolayısıyla andı, BeşiktaşLiverpool galibiyeti dolayısıyla kutladı.

"Ak nakliyatın mümessil müdürü yine esip gürlemiş, kof kabadayılıklarına yenisini ekledi" diyen Vural, "Vatan toprağını korumayı bilmeyenlerin PYD'nin izniyle kof kabadayılık yapması AKP'ye oy veren insanları rencide etmiştir" dedi. Vural, şunları söyledi:

"Korkak tavuklar gibi eşelenmekten başka yaptığın bir şey yok. Türbeyi üç beş çapulcu tehdit ettiğinde Eşme'den nereye kaçıracaksın? 'Türbeye müdahale olursa gerekeni yaparız' diyordun, ne oldu? Meğer bunu anında kaçılır olarak algılamak gerekirmiş. Türbeye dokunanlara adios dedin, sıvışıp kaçtın. Bre korkaklar... 'Çanakkale geçilmez' diyen şehitlerimizin ruhunu incittiniz. Kime poz takınıyorsun? Dağdaki eşkıyaya karşı suspus ol, vatan toprağını savunma kaç gel, bir de poz takınıyor. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. PYD'nin eskortluğu ile ecdadının türbesini kaçıran Davutoğlu, bu havayı kime atıyorsun? Anadolu'da 'küçük at da civcivler yesin', 'lafla peynir gemisi yürümez' derler. Birisinin tapulu malına gecekondu gibi türbe mi konulur? Süleyman Şah'ın ruhu, iradesi, varlığı incindi.

Bu durumdan rahatsız olmayan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanıdır. Bunlar temsil ettikleri kitlelerin ruhunu temsil etmemektedirler. Toprak kaybetmişiz, Başbakan ile saraydaki zatın bir zil takıp oynamadıkları kaldı.

Bu milletin şerefli ordusu ve Mehmetçik toprağını gözünü kırpmadan savunur, gerekirse şehit olur. Mehmetçik tarihin hiçbir yerinde vatan topraklarını terk etmemiştir. Türbenin taşınması üst düzey askeri bürokratın verdiği siyasi karardan öteye anlam taşımamaktadır. Bunu reddediyoruz."

-"Dıştan baktın mı yeşil türbe..."-

Çözüm süreciyle ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıkladığı 10 maddeyi anımsatan Vural, "Bu maddeler 'yersen' maddeleridir. Vatan, millet, demokrasi, terör örgütüne teslim edilmiştir. Siz kim oluyorsunuz Cumhuriyeti, vatanı, milleti PKK ile pazarlık konusu yapıyorsunuz?" ifadesini kullandı.

PKK'nın bölücü taleplerinin "AKP'nin mihmandarlığında millete yutturulmak istendiğini" öne süren Vural, bunların tamamının "PKK'nın taleplerinin meşru ve demokratik olduğu algısını yaratmak için kurgulandığını" savundu.

Vural, "Dıştan baktın mı yeşil türbe içine girdin mi tövbe estağfurullah tövbe. Bu maddelerin anlamı budur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Öcalan'dan, "Kandil ve HDP üzerindeki gücünü göstermesini istediğini" belirten Vural, "Dilenci olmuşlar, yardım diliyorlar. Öcalan, AKP'nin eşbaşkanı olmuştur" görüşünü öne sürdü.

Vural, "Kendi özgül ağırlığını koruyamayan Arınç, Öcalan'ın özgül ağırlığını korumaya çalışmaktadır" diye konuştu.

-"Fitne siyaseti yapıyor"

Vural, MHP'nin açıklanmamış adayları üzerinden yapılan açıklamaların bulunduğunu ifade ederek, yalanlarla, iftiralarla MHP üzerinde oyun oynandığını söyledi.

"AKP, PKK, HDP birlikte MHP'ye yönelik kirli ittifak içindedir" diyen Vural, "Davutoğlu ve AKP ucuz ve fitne siyaseti yapıyor" görüşünü savundu.

Vural, doların bugün 2.52 noktasına geldiğini belirterek, "Türkiye'de istikrarsızlığın bir numaralı sorumlusu Cumhurbaşkanı olmuştur. Söylediği her söz piyasaları etkilemekte, Meclis'e de hukuksuzluk ve şiddet olarak dönmektedir" dedi.

Vural, Ali Babacan ve Erdem Başçı'nın istifaya zorlandığını savunarak, "Kötü giden ekonomiye günah keçisi aranmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin "Üç dönem kuralına takılan 68 milletvekilinin Cumhurbaşkanı ile görüştüğü söyleniyor" sözlerine, Vural, "Cumhurbaşkanı partiyi yönetmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçildi ve Cumhurbaşkanı olamadı, AKP Genel Başkanı olarak devam ediyor" karşılığını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement