MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2,5 milyonluk Suriyeliye bakacak gücü var da emeklinin, asgari ücretlinin yüzünü güldürecek kaynağı mı yoktur?

12.05.2015 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2,5 milyonluk Suriyeliye bakacak gücü var da emeklinin, asgari ücretlinin yüzünü güldürecek kaynağı mı yoktur?" dedi.

Vural, Karabağlar'daki Seçmen İletişim Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, daha çok çalışarak MHP'yi iktidara taşıma arzusunda olduklarını belirtti.

Türkiye'nin çok ciddi belirsizlikler içinde olduğunu savunan Vural, "İktidarı da ana muhalefeti de bu milletin adını seçim beyannamelerine yazmıyorlar" ifadelerini kullandı.

Milli devlet ve üniter yapıyı savunan parti bulunmadığını öne süren Vural, şöyle konuştu:

"Türkiye'de özerklik sevdalıları var. MHP olarak bizi bugünlere getiren ecdadımızı mukaddes kabul ediyoruz. Bu coğrafyayı vatan yapan milletimizin adı Türk milletidir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti, milli devlet ve üniter devlet olarak yaşayacaktır. Dilimiz Türkçedir. Kim evinde, iş yerinde hangi dili konuşursa konuşsun eğitim dilimiz de resmi dilimiz de Türkçedir. Bunu herkes böyle bilsin. Bu vatanda Kürdistan inşa etmek isteyenlere inat bu vatan Türk milletinin vatanıdır."

"Sorunları çözmek istiyoruz"

Vural, işsizin, asgari ücretlinin, çiftçinin, öğretmenin, öğrencinin, mühendisin, taşeron işçinin, madencinin sorunlarını MHP olarak çözmek arzusunda olduklarını dile getirdi.

Milletin alın teri döktüğünü, yeri geldiğinde kanını akıttığını, sıkıntıda olanlara da yardım etmek istediğini belirten Vural, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2,5 milyonluk Suriyeliye bakacak gücü var da emeklinin, asgari ücretlinin yüzünü güldürecek kaynağı mı yoktur?" dedi.

Kaynakları israf etmeyeceklerini söyleyen Oktay Vural, "Türkiye, bu belirsizliklerden kurtulmalı. Milletin kurumlara güveni kalmadı, hukuka güveni kalmadı. Tüm kurumların içini boşalttılar. Bugün Türkiye'de polis savcıyı, savcı hakimi, hakim hukuku tanımayacak duruma geldi" diye konuştu.

Seçime müdahale iddiası

Seçimlerin demokrasi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Vural, bir cumhurbaşkanının taraf tutmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanının olduğu yerde parti bayrağı olamayacağını dile getiren Vural, "Cumhurbaşkanı milletin cumhurbaşkanı olmalıdır, partinin değil. Cumhurbaşkanının muhalefet partilerine dil uzatması tam anlamıyla seçime müdahaledir" diye konuştu.

MHP olarak 12 Eylül döneminde yargılanan bir siyasi hareketin mensupları olduklarını kaydeden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün geldiğimiz noktada ne hazindir ki Türkiye'yi yöneten zihniyetin 12 Eylül'den ne farkı var, 12 Eylül milliyetçileri yargıladı, bugünkü zihniyet milliyetçiliği ayaklar altına aldı. O gün de basın tehdit altındaydı. Aleyhinde yazı yazanlar içeri alınıyordu. O gün de Kenan Evren bir parti için miting yapıyordu, bugün de yapılıyor. Darbeci zihniyet değişmiyor. Yok aslında birbirinden farkı. Bunlar egemenliğimizi kısıtlayan zihniyettedir. Onun için bu zihniyetten kurtulmamız gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'da 'Erkek evlatlarıma taktılar' dediğini ifade eden Oktay Vural, "Sen evladının derdine düştün. Vatandaşın derdini bırakıp, Bilal oğlanın derdine düştün" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement