MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"77 milyonunun başbakanı olamayan biri çıkmış '77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım' diyor.

02.07.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "77 milyonunun başbakanı olamayan biri çıkmış '77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım' diyor. Yalandan kim ölmüş" dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ve vatandaşların umutlarını ortadan kaldırdığını savundu.

Kibrin içine batmış birinin "bizi kibirden muhafaza et" demesinin "aslında bir itiraf" olduğunu öne süren Vural, "Başbakan'ın konuşmasına böyle bir duayla başlaması gerçekten milleti ters köşe yapmıştır. Allah'ım bizi bu kibirden muhafaza et. Allah bizi fitneden, fesattan, münafık siyasetten uzaklaştırsın" diye konuştu.

"Böyle münafık siyasetin sözcülüğünü yapanlara Fatiha değil olsa olsa Münafikun suresi yakışır" ifadesini kullanan Vural, "77 milyonunun başbakanı olamayan biri çıkmış '77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım' diyor. Yalandan kim ölmüş" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dün Cumhurbaşkanlığı adaylık toplantısında yaptığı konuşmayı anımsatan Vural, "Cumhurbaşkanı Gül ne zamandan vesayetin temsilcisi oldu diye bir dön kendine bak? '12 yıldır milletle devleti barıştırdık' diye yalan mı söylüyordun? İnşallah 10 Ağustos'ta bu ülke Tayyiban vesayetinden, tek adam vesayetinden kurtulacak. Başbakan, 17-25 aralık sürecinden kurtulmak için Cumhurbaşkanlığı makamını zırh olarak kullanmak istemektedir" görüşünü savundu.

Başbakan Erdoğan'ın, "dinin olgunlaştırdığı" anlamına gelen "Ekmeleddin" isminden rahatsız olduğunu iddia eden Vural, " Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Başbakan Erdoğan'ın korkulu rüyası haline geldiğini" öne sürdü.

Vural, "O korkmaya devam etsin. Bu millet, TSK'ya kumpas kuran birini, rüşvetçiyi, kara paracıyı, haram paracıyı, kalpazanı Cumhurbaşkanı yapmayacaktır. Bu millet, şaibesiz, şüphesiz, Bozok yaylasının yiğit evladı, adını manşetlerin değil dinin olgunlaştırdığı Ekmeleddin beyi seçecektir. Uzlaşma, diyalog, mutabakat galip gelecektir" ifadelerini kullandı.

-"Evren Paşa müsveddesi"-

Bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'ın görevinden istifa etmesi gerektiğini belirten Vural, " Fatma Şahin, Sadullah Ergin, Binali Yıldırım niye istifa etti? İzmir için istifa edilecek ama Cumhurbaşkanlığı için Başbakan istifa etmeyecek. Hukuki olan da ahlaki olan da Başbakan Erdoğan'ın görevinden istifa etmesidir. Bu kaçınılmaz bir durumdur" görüşünü savundu.

Başbakan Erdoğan'ın adaylığını açıklamasından sonra AOÇ'deki Başbakanlık binasını ziyaret etmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Vural, "Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini düşünüyor herhalde" dedi. Vural, şunları söyledi:

"Böyle darbeci zihniyetlere pabuç bırakmaz milletimiz. Sen kim oluyorsun da Cumhurbaşkanlığı seçiminden kendine başka sonuçlar çıkartıyorsun? Evren Paşa müsveddesi. 'Evren Paşa devlet başkanı oldu ben de olayım...' Yok öyle yağma. Cumhurbaşkanı'nın görevleri bellidir. Bu millet siyasi partilerle birlikte kendisini yönetecek kadroları seçer parlamentoya gönderir. TBMM'yi yok sayan bir irade millet iradesine ihanet ediyor demektir. Sen kendini TBMM iradesinden üstün mü görüyorsun? Bu millet seçecekse anayasa çerçevesinde Cumhurbaşkanını seçecek ve bu görevleri yapacaksın. Bundan başka sonuçlar çıkarmak darbeci zihniyettir. Zaten Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olacak." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement