MHP Grup Başkanvekili Vural, 'Paralel Yapı' Operasyonunu Eleştirdi - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural, 'Paralel Yapı' Operasyonunu Eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, ’Paralel yapı’ operasyonuyla ilgili “Demokrasiyi hep birlikte yaşatacağız, özgürlüklere sahip çıkacağız, yargımızın kalitesini yükselteceğiz, bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşmasını sağlayacağız” dedi.

14.12.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Paralel yapı' operasyonuyla ilgili "Demokrasiyi hep birlikte yaşatacağız, özgürlüklere sahip çıkacağız, yargımızın kalitesini yükselteceğiz, bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşmasını sağlayacağız" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 'Paralel yapı' operasyonunu değerlendirdi. İstanbul merkezli 'paralel yapı' operasyonuna ilişkin olarak, 17 Aralık sürecinin üzerini örtmek ve vatandaşın gerçekleri öğrenmesini engellemek amacıyla operasyon yapıldığını iddia eden Vural, "İster yandaş olun ister candaş olun, ister havuzcu olun ama bugün ceberut, baskıcı, dikta yönetim anlayışının siyasallaşmış yargı aracılığıyla haber alma özgürlüğümüzü elimizden aldığı bir günde, herkesi demokrasiden, özgürlükten, hukuk ve dürüstlükten yana olmaya çağırıyorum" ifadesini kullandı.

Operasyonun, Soruşturma Komisyonu haberlerinin yargı kararıyla yasaklandığı bir dönemde yapıldığını vurgulayan Vural, şunları söyledi: "Bu operasyonun yapılış zamanı ve yapan kişi ile ilgili derin kaygı ve endişemiz var. 17 Aralık soruşturmasında tahliye karar veren savcının, bugünkü soruşturmayı yürütmesi, bu meselenin 17-25 Aralık süreciyle ilgili olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Orada tahliye kararı veren hakim İslam Çiçek, bu soruşturmada kararı veren kişi. Bu tesadüf müdür?"

Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde yazılmayan kitapları suç unsuru olarak gösterdiklerini söyleyen Vural, "Bugün de aynı şeyler yaşanıyor. Demokrasiyi hep birlikte yaşatacağız, özgürlüklere sahip çıkacağız, yargımızın kalitesini yükselteceğiz, bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşmasını sağlayacağız. Ama her şeyden önce Türkiye'yi yönetenlerin demokrasiye inanması lazım. Türkiye'yi yönetenler doğruluktan ve adaletten uzaklaşmıştır. Umarım bu sürecin sonunda demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler kazanır. Yakında sizin kameralarınız silah, kalemleriniz kurşun gibi değerlendirilebilir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural, 'Paralel Yapı' Operasyonunu Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement