MHP Grup Başkanvkili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvkili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvkili Vural Açıklaması

"Başbakan Mersin'de milliyetçi kesilivermiş, MHP'yi milliyetçi olmamakla suçlama hadsizliğini dahi göstermiştir" "Dün 'Başbakan'ı dinleyenler ortaya çıkmaya başladı' diyor.

25.07.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan Mersin'de milliyetçi kesilivermiş, MHP'yi milliyetçi olmamakla suçlama hadsizliğini dahi göstermiştir" dedi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "akordu bozuk şekilde, gittiği yerlerde nabza göre şerbet verdiğini, bir Başbakan iki Erdoğan'ın tekrar piyasaya sürüldüğünü" öne sürdü.

Versiyonlardan birinin de Mersinliler'in gözünün içine baka baka yalan ve iftiralara devam ettiğini öne süren Vural, Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasında seviye bakımından da fark olduğunu savundu.

"Zurnada peşrev olmaz, Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz" ifadesini kullanan Vural, "Mersin'de, istismar etmek için tek bayrak tek vatan tek millet tek devleti fütursuzca kullanmıştır. Mersin'de milliyetçi kesilivermiş, MHP'yi milliyetçi olmamakla suçlama hadsizliğini dahi göstermiştir. Dürüst ol, adam ol, ahlaklı ol, edep yahu. ya olduğun gibi ya göründüğün gibi ol. Sen ülkücülere kafatasçı, hayvan diye hakaret eden birisin, haddini bilmez adam. Sen kim milliyetçilik kim? Sen kim vatanın birliği, bütünlüğü kim? Sen kim bayrağa sahip çıkmak kim? Buna senin sicilin de tıynetin de müsaade etmez" diye konuştu.

Vural, iktidarın çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulunarak, "Mersin'de çözüm sürecinden, Oslo'dan, iki gün önce şehit edilen 3 Mehmetçik'ten niye bahsetmedin? Dürüstsen onlardan da bahsetsene" dedi.

Erdoğan'ın Mersin'de, Türkmenler'e yardımdan da bahsettiğini belirten Vural, " Kerkük'ü peşmergeye teslim ettin hangi yüzle Türkmenler'den bahsediyorsun? Erdoğan'ın Türk ve Türkmen diye bir derdi hayatı boyunca olamamıştır ve olmaz. Gazze'ye de bak Türkmenler'e de bak ama senin gözün Türkmenler'i görmüyor ama bizim gözümüz ve kalbimiz her ikisini de görüyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın, "Türkmenler'e yardımı davulla zurnayla yapmıyoruz" dediğini ifade eden Vural, " Somali'ye davulla zurnayla, şarkıcı türkücüyle, eşinle kızınla gidiyordun. Somali'ye Ajda ile Nihat ile şarkıcıyla türkücüyle gidip şov yaparken büyük devlet gibi davranmak aklına gelmiyor da Türkmenler'e yaparken mi aklına geliyor?" dedi.

Vural, Türkmenler'e neden yardım kampanyası düzenlemediğini sordu.

Musul'da IŞİD'in elinde alıkonanları anımsatan Vural, "Tereyağındaki kılı Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce mi çekeceksin?" diye sordu.

Erdoğan'ın meydanlarda "yalan dizilerine devam ettiğini" savunan Vural, Erdoğan'a Ekmeleddin İhsanoğlu ile televizyon programına çıkmasını önerdi. Vural, "Çıkamazsın. Sen sadece meydanlara dedikodu ve yalan üretmeyi bilirsin" ifadesini kullandı.

Vural, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını "Apo'ya gül uzatan İşçi Partisi'nin desteklediğini; 2010 referandumunda da BDP'nin boykot ederek desteklediğini, Emeğin Sosyalist Partisi'nin de 'evet' oyu vereceğini söylediğini" belirtti.

-"Can simidi uzatıyor"-

İsrail'in Erdoğan'ı kurtarmak için yeni bir kurgu yarattığını ve Yahudi cesaret madalyasını geri istendiğini ifade eden Vural, "İsrail yine imdadına yetişti. Erdoğan ne zaman sıkışsa İsrail can simidini uzatıyor" dedi.

Erdoğan'ın "İsrail'e özür dilettik" açıklamasının yalan olduğunu defalarca söylediklerini kaydeden Vural, aslında İsrail'den özür dileyenin Erdoğan olduğunu savundu.

Başbakan'ın dün "Başbakan'ı dinleyenler ortaya çıkmaya başladı" dediğini belirten Vural, "Hani bunlar montajdı, TÜBİTAK'tan rapor vardı?" diye sordu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in dün yaptığı bir açıklamayı da anımsatan Vural, "Adalet Bakanı'nın oğlu hakim alıyor. Adalet, AKP yöneticilerinin, çoluk çocuğun oyuncağı haline gelmiştir" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, emniyettik operasyonlarla ilgili "özür dilesinler affedelim" dediğini belirten Vural, "Ortada özür ile geçiştirilecek bir durum varsa niye operasyonları yapıyorsunuz?" diye sordu.

-"Ak imamlar çıktı"-

Hızlı tren projesinin 57. hükümet döneminde ihalesinin yapıldığını kaydeden Vural, "Başbakan umarım treni bindiği zaman bu projeye katkı sağlayanlara teşekkür etmeyi unutmaz" dedi.

Vural, projenin hayırlı olmasını diledi ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine de Vural, "Şahin'in söylediği 'Yargıtay imamı' boş çıktı ama çocuk imam çıktı, ak imamlar çıktı. Ak imamlar var bu ak imamlar hakimleri, savcıları ayarlıyorlar" dedi.

Emniyetteki operasyonlarla ilgili bir soru üzerine de Vural, "Rüşvet ve yolsuzluk iddialarını soruşturan polisler sorgulanıyorsa, tuz kokmuş demektir" ifadesini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvkili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement