MHP Grup Toplantısı (1) - Son Dakika
Politika

MHP Grup Toplantısı (1)

MHP Grup Toplantısı (1)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Koltuk merakıyla ne ilkelerimizden cayarız, ne de makam-mevki tutkusuyla inançlarımızı pazarlık konusu yaparız" dedi.

01.07.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Koltuk merakıyla ne ilkelerimizden cayarız, ne de makam-mevki tutkusuyla inançlarımızı pazarlık konusu yaparız" dedi.

7 Haziran seçimlerinin ardından düzenlenen ilk MHP Grup Toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda partililere hitap eden Bahçeli, seçim sonuçlarını 4 partili bir Meclis tablosunu ortaya çıkardığını, hiçbir partinin tek başına iktidar olma ehliyet ve yetkisini alamadığını belirtti.

Sandıktan çıkan neticeye herkesin saygı duyması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "7 Haziran akşamından bu tarafa söylediğimiz sözlerin kuşku yok ki hala arkasındayız. İsabetle belirlediğimiz siyasi pozisyonumuzda savrulmadan, ilkelerimizin kılavuzluğundan ayrılmadan demokratik görevimizi titizlikle yerine getiriyoruz. Evvela şunu söylemek lazımdır ki, Türk milleti, Milliyetçi Hareket Partisi'ne ana muhalefet görevi vermiştir. Bu çok açıktır. Sandıktan çıkan sonucun etraflıca yorumlandığınızda karşımıza bu yalın ve yakın gerçek çıkmaktadır" diye konuştu.

Bahçeli, "Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak, peşinen ve önyargılı bir tavırla muhtemel görüşmelere yüz çevirmek demek değildir. Biz, Türkiye ve Türk milleti için fedakarlık, gerekirse, yeri gelirse yine ve yeniden yaparız. Fakat bu varoluşumuzun hilafına olmamalıdır, olmayacaktır. 46 yıllık mazimizi hiçe sayarak, temel görüş ve eleştirilerimizi sırf bir koalisyon için görmezden gelmemizi umarak inisiyatif alınmasını bekleyenler beyhude davranış içindedir" ifadelerini kullandı.

"Her seçimden olduğu gibi, 7 Haziran'da da partimiz için çıkartacağımız ders ve sonuçlar olacak" diyen Bahçeli, "Bunların incelemelerini teferruatlı şekilde yaptık, yapıyoruz.

Milletimizin yanılmaz sağduyusuyla verdiği siyasi mesajları iyi değerlendirmek durumunda olduğumuzun farkındayız" dedi.

"Milliyetçi Hareket"in Türk siyasetinin tertemiz bir yüzü, Türk milletinin taviz vermeyecek son siperi, teslim olmayacak, düşürülemeyecek son kalesi olduğunu belirten Bahçeli, "Bizi var kılan vatan ve millet sevdasıdır. Koltuk merakıyla ne ilkelerimizden cayarız ne de makam-mevki tutkusuyla inançlarımızı pazarlık konusu yaparız. Çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Türk-İslam ülküsünün yılmaz bekçileriyiz" diye konuştu.

"MİLLİYETÇİ HAREKET MİLLİ DURUŞUN, UZLAŞMANIN, HOŞGÖRÜNÜN VE DİYALOĞUN ADRESİ"

Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Temennimiz politik inat ve ısrarların, kısır hesap ve ihtirasların, gerginlik ve kutuplaşmaların bir sonuç vermeyeceğinin herkes tarafından anlaşılmış olmasıdır. Haricimizdeki siyasi partilerin durumu ne olma olsun, Milliyetçi Hareket 'milli duruşun, uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun adresi' olmaya hevesle devam edecektir. Ancak, bilinmesi gereken ayrıntı, göstereceğimiz bu uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun milli devlet, üniter yapı ve Cumhuriyetimizin temel değerleri ekseninde olacağıdır. Bu açıdan, Milliyetçi Hareket'in tutumunu, gizli ya da örtülü niyetleri için bir fırsat zannedenlerin bu eğilimlerini bir kez daha ve çok geç olmadan gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Milliyetçi Hareket'in uzlaşmacı tavrı üzerinden, yıkıcı veya bölücü niyetlere meşruiyet kazandırılmaya çalışılması halinde, buna en sert ve kesin cevabı yine Milliyetçi Hareket mensupları verecektir. Bu konudaki hassasiyetimizin bilinmesinde şimdiden fayda mülahaza ediyorum."

"Geçmişte ne dedikse bugün de aynı sözlerimizin yanındayız" diye konuşan Bahçeli, Parlamentoda olmamız yapılan yanlışları göz ardı etmemizi gerektirmeyecektir. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak, etnik köken farklılıklara dayanarak bunları yıkmaya çalışmak veya bunlara seyirci kalmak bilinmelidir ki devletin ve milletin varlığına kastetmekle eş değerdir. Bunun da adı bize göre ihanettir" dedi.

KOALİSYON TARTIŞMALARI

Koalisyon konusunda MHP'nin durduğu noktaya ilişkin değerlendirme yapan Bahçeli, " Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi, milleti ve egemenlik unsurları ile tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti tarihi ve kültürel kökleri itibariyle ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, istiklal ve bağımsızlık mücadelemizin taçlandırılmasıdır. Ay yıldızlı al bayrağımız bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. İstiklal Marşımız, bu onurlu mücadelenin kahramanlık destanıdır ve o günlerin mukaddes bir hatırasıdır. Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek dil ülküsüdür. Milliyetçi Hareket, bu kutlu değerleri ve kutsal emanetleri, gösterecekleri yüksek fedakarlık, kararlılık, milli şuur ve millet sevgisi ile korumaya yeminlidir. Bunlar, Milliyetçi Hareket'in varlık ve yaşama nedenleridir. Bizim uzlaşma ve diyalog zeminimizin ana omurgası ancak bunlara saygı ve riayetle mümkündür" açıklamalarında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Toplantısı (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement