MHP Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP Grup Toplantısı

MHP Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sağlık her şeyin başıdır.

09.02.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sağlık her şeyin başıdır. Bunun için demiyor muydu Aziz Hünkarımız Kanuni Sultan Süleyman, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" dedi.

Geçirdiği kalp ameliyatının ardından görevinin başına dönen Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti. Bahçeli, "Bizleri kavuşturan, bizleri buluşturan Rabbime şükrediyorum. Günbegün büyüyen özlemle geçen yaklaşık 3 haftalık bir süreden sonra burada, bu millet eserinin çatısı altında olmaktan kıvanç duyuyorum. Vuslatımız gerçekleşti, zorunlu ayrılığımız nihayet sona erdi. En başta sizleri, ekran başında bizleri izleyen aziz vatandaşlarımızı en içten, en derinden kopup gelen hislerimle selamlıyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kaydetti.

"ALLAH HEPSİNDEN AYRI AYRI RAZI OLSUN"

15 Ocak 2016 tarihinde önceden planlanan tedavi kapsamında başarılı bir operasyon geçirdiğini hatırlatan Bahçeli, "Tedavimle ilgilenen Sayın Prof. Dr. Erol Şener Bey'e, yine hastanede ziyaretime gelen, zamanlarını ayırarak bekleme zahmetine katlanan tüm kardeşlerime ve dava arkadaşlarıma mesaj ve telefonlarıyla 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunan Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Başbakana, Sayın Bakanlara, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sayın Genel Başkanına, diğer siyasi partilerimizin genel başkan ve yöneticilerine, elbette dualarıyla şahsıma büyük güç veren milliyetçi-ülkücü hareketin kutlu neferlerine ve aziz milletimizin her ferdine ve aziz milletimin her ferdine yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden ve hepinizden ayrı ayrı razı olsun" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK HER ŞEYİN BAŞI"

"Ömrü veren de tekrar alacak olan da şüphesiz ki yüce Allah'tır. Derdi veren, şifayı da bahşeden yine hikmetinden sual olunmayacak cenab-ı Allah'tır" diyen Bahçeli, "Sağlık her şeyin başıdır. Bunun için demiyor muydu Aziz Hünkarımız Kanuni Sultan Süleyman, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Şuanda bir hastane odasında veya bir başka yerde deva arayan, çare uman, iyileşmeyi hasletle bekleyen vatandaşlarımıza tez elden sağlık ve afiyetler niyaz ediyorum. Tıpkı bizler gibi sevdikleriyle sevenleriyle kucaklaşmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

"ÜŞENMEDİK, GÜCENMEDİK, GEVŞEMEDİK"

Bugünkü MHP Grup Toplantısı'nın MHP'nin 47. kuruluş yıl dönümüne tesadüf etmesinin ayrıca anlamlı ve değerli olduğunu dile getiren Bahçeli, "Dile kolay tam 47 yıllık bir emaneti omuzlayarak, özümseyerek ve her şartta sancak gibi taşıyarak bugünlere geldik. Üşenmedik, gücenmedik, gevşemedik, acze düşmeyi hiç mi hiç düşünmedik. Biliyor ve inanıyorduk ki MHP, Türk milletinin ruh kökünden, Türk tarihinin derin kaynağından, Türklüğün binlerce yıllık engin mazisinden doğmuştu. Mazlumların feryadına kulak vererek, zalimlerin nefes ve heveslerine öfkelenerek bir dev misali doğrulmuştu. 8-9 Şubat 1969 tarihinde milliyetçilik bir hareket, bir ivme, bir kıvılcım almış böylece Türk siyasetine milli ve ahlaki bir yorum gelmişti" değerlendirmesinde bulundu.

Merhum Dündar Taşer'in, 'milliyetçi hareketin yeni bir yolun takipçisi' olduğunu yıllar önce söylediğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu yorum Türk milletinin kabuk anlayışlardan kurtararak özünü ve öz benliğine kavuşturma gayesiyle temellendiğini ifade etmişti. Merhum Taşer milliyetçi hareketi, 'Türk'e zarar vermeyeni müsamaha, Türk'e fayda vereni himaye' şeklinde özetlerken meseleyi ana omurgasından yakalamıştı. Merhum Başbuğumuz Türkeş Bey de milliyetçi hareketin Türk milleti tarafından başlatıldığını ve onun tarafından geliştirilen bir eser olduğunu adeta haykırmıştı. Bu eser hala dilden dile okunmakta, Türklüğün yaşadığı her yer ümit meşalesi gibi yanmaktadır. Bu eser ahlakla yazılmış, cesaret ve hamiyetle mühürlenmiştir. Bu eser fedakarlıklarla süslenmiş, atılganlık ve ileri görüşlülükle perçinleşmiştir ve bu eser tıpkı merhum Başbuğumuzun dediği gibi büyük Türkiye'yi eninde sonunda inşa edecektir. Onurla sahip olduğumuz her müşkülata göğüs gerip savunduğumuz iftiharla benimseyip hayat ve siyasetimize kılavuz yaptığımız ülkülerimizin gayesi açıktır. Bizim hedeflerimiz bir adım sonrasını planladığı gibi uzun vadeyi de kavramaktadır. 47 yıldır olan bundan sonra da olacak olan elbette budur."

"47 YILDIR TÜRK VE TÜRKİYE DÜŞMANLARIYLA UĞRAŞIYORUZ"

"An ile ati arasındaki kopmaz bağlantıyı, milletle devlet arasındaki çözülmeyecek tarihi bağı, Türklükle İslam arasındaki muhteşem terkibi kader bildik, şeref ve namus nişanesi kabul ettik" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ülkülerimiz hem önümüzü hem de kalbimizi aydınlattı. Merhum Türkeş Bey boşuna söylememiştir, 'Ülküsüz çamurdan bir varlık gibidir.' Nitekim biz çamurluluğu sürekli reddettik. Hep daha ilerisini daha yükseğini hedef olarak ortaya koyduk. Ülkümüzü göklerde parlayan yıldız gibi gördük. İşte bu şuurla MHP tam 47 yıldır aşkla karşılık beklemeyen bir sevdayla milletine hizmet etmektedir. Yarım asra yaklaşan zorlu mücadelemiz tertemiz ülkücü vicdanların ihlas, iddia ve iradesiyle tarihsel yolculuğunu sürdürmektedir. Yol doğru, yolcu inanmış, yolculuk ise mübarektir. Bu yolculukta şehadat ve çile vardır, bu yolculukta vatan, millet ve bayrak sevgisinden kavrulmak vardır. Bu kavramlara yabancılık çekenler bizi idrak edemezler. Bu kavramlarla esasta ters düşenler bizim gibi görünseler de bizden asla olamazlar. 47 yıldır yalan ve yozlaşma ile mücadele ediyoruz. 47 yıldır Türk ve Türkiye düşmanlarıyla uğraşıyoruz. 47 yıldır soygun, vurgun ve adaletsizliklerle uğraşıyoruz. Yorulduğumuzu sananlar hayal aleminde gezenlerdir. Yıldığımızı düşünenler bizi kendilerine benzeten korkaklardır. İlk günkü gibi heyecan doluyuz. İlk günkü gibi damarlarımızdaki kandan ilham ve kudretimizi alıyoruz. Bir an olsun karamsar olmadık. Akıl ve kararımıza ket vuracak kötümserlik seline kapılmadık. Hep başaracağımıza inandık. Ülkülerimizin duasında yaralarımızı sara sara omuz verdiğimiz şehit tabutlarının altında hıçkırıklarımızı gizleye gizleye bu aziz davanın hedeflerine varacağına güvendik. Yıllarca hiçbir mükafat gözetmeden tuttuğumuz gönüllü vatan nöbetiyle tarihi görevimizi ifa ettik. Sofrasına oturup ekmeğini yediğimiz bu aziz vatanı yeri geldi kefensiz toprağına girdik. Haklı çıktık hala da çıkıyoruz. Millet şahittir, ne söylediysek oldu, neyi öngördüysek gerçekleşti. Hiçbir tasavvur ve tahayyülümüzde sapma göstermedik. Allah'a şükürler olsun ki yanılıp, yenilip mahcubiyet yaşamadık. Mensubiyetle övündüğümüz milletimiz 47 yıldır bize kol kanat gerdi, dua ve desteğiyle hep yanımızda oldu. Bundan dolayı şükran borçluyuz. Çünkü biz gücümüzü tarihimizden, şaşmaz irademizin kaynağını milletimizin irfanından aldık. Fakat haklı çıkmak artık yetmiyor, kafi gelmiyor. Bunu da biliyoruz. Haklıysak ki öyleyiz, hakkımızı söke söke almasını da bileceğiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement