MHP Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP Grup Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kul hakkı gasp edip ‘oruç tutuyorum’ demek açlığa bahanedir.

08.06.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kul hakkı gasp edip 'oruç tutuyorum' demek açlığa bahanedir. Hem harama el sürüp, hem oruçlu olmak; hem yalan ve iftira kaynağı olup hem de oruçtan bahsetmek eğer ahmaklık değilse akıl körlüğü, inanç kıtlığıdır" dedi.

Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, Ramazan ayını kutlayarak, "Oruç, manen hasta ve hasarlı kalplerin devasıdır. Oruç, azgınlaşan nefis şeytanının aşamayacağı ihlas duvarıdır. Oruç, sabrın ve şükrün mihrabı; yakınlık ve hatırlamanın mehtabıdır. Bu kutlu ay, gönüllere girmenin, gönülleri fethin eşsiz bir fırsatıdır. Kim yardım bekliyorsa elimiz uzanmalıdır. Kim ilgi ve sevgi gözlüyorsa vicdanımız yetişmelidir. Paylaşmanın güzelliği, kardeşlik ve dayanışma hissiyatın ruhunu canlı tutmalıyız. Ramazan huzur iklimi, bereket ayıdır. Ramazan varlık ve yokluk üzerinde muhasebe yapacağımız, günaha yüz dönüp ilahi lütuflara kucak açacağımız eşsiz bir imkandır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli şunları kaydetti:

"Oruç, dilimiz, bedenimiz ve kalbimizin aynı anda aynı şevkle katılmadıktan ve şahadet getirmedikten sonra manevi muradımızın gerçekleşmeyeceğini de bilmeliyiz. Kul hakkı gasp edip 'Oruç tutuyorum' demek açlığa bahanedir. Hem harama el sürüp, hem oruçlu olmak, hem yalan ve iftira kaynağı olup hem de oruçtan bahsetmek eğer ahmaklık değilse akıl körlüğü, inanç kıtlığıdır. Yüce dinimiz İslam, sevgi, muhabbet, ahlak ve adaletin hakim olduğu tutarlı, değerlerine bağlı ve kendisiyle barışık bir toplum oluşturmayı amaçlamıştır. Bu amaca ulaşmanın yollarından birisi de oruç ibadetini bihakkın yapmaktan geçmektedir. " - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement