MHP Heyeti Hatay ve Sınırda İnceleme Yaptı - Son Dakika
Politika

MHP Heyeti Hatay ve Sınırda İnceleme Yaptı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Rus Hava Kuvvetlerinin Türkiye'nin koyduğu 5 kilometre angajman kuralını defaatle ihlal ettiği bilgisini bugünkü olay gerçekleşmeden önce yerel kaynaklardan aldıklarını söyledi.

24.11.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Rus Hava Kuvvetlerinin Türkiye'nin koyduğu 5 kilometre angajman kuralını defaatle ihlal ettiği bilgisini bugünkü olay gerçekleşmeden önce yerel kaynaklardan aldıklarını söyledi.

Özdağ, TBMM'de beraberinde MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu ve Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor ile basın toplantısı düzenledi.

Hatay ve sınır bölgelerinde Türkmenlere yönelik saldırılarla ilgili MHP heyeti olarak inceleme yaptıklarını belirten Özdağ, Bayırbucak bölgesinde DAEŞ ya da El Nusra'nın herhangi bir varlığının bulunmadığını, Türkmenler için direnişin, bir milli mücadele şeklinde gerçekleştiğini ifade etti.

22 Kasım'da şehit düşen Türkmen komutan Zekeriya Abdullah'ın 23 Kasım'da bir oğlu olduğunu ifade eden Özdağ, "Onun için Türkmenler 'şehitler ölmez' diyorlar" diye konuştu.

Türkmen güçlerin, hafif silahlarla donanmış olmalarına rağmen terk etmek zorunda kaldıkları mevzileri tekrar alabildiklerini söyleyen Özdağ, "Türkmenlere gönderildiği iddia edilen silahlarla ilgili bölgede herhangi bir kanıt elde edemedik" ifadesini kullandı.

Özdağ, Rus Hava Kuvvetlerinin yaptığı hava harekatlarında, Türkiye'nin koyduğu 5 kilometre angajman kuralının defaatle ihlal ettiği bilgisini yerel kaynaklardan aldıklarını, bunun bugünkü olay gerçekleşmeden notları arasına girdiğini söyledi.

-"Kontrol altına alınması gerekiyor"-

Gazetecilerin, bugün düşürülen Rus uçağıyla ilgili sorularını yanıtlayan Özdağ, şunları kaydetti:

"Taraflar soğukkanlı olmalı. Türk-Rus ilişkilerinde kontrolsüz bir gerilimin, her iki tarafa da büyük zarar verme potansiyeli ortadadır. Türk ve Rus ekonomileri arasındaki karşılıklı bağımlılık üstünde durulması gereken bir husustur. Ancak Rusya'nın Suriye'deki politikalarının Türkiye'nin milli menfaatlerine zarar vermesi de kabullenilebilecek bir nokta değildir. Bu hassas dengeyi korumak siyasetin, diplomasinin işidir. Bundan daha kötü bir aşamaya ulaşmaması gerekiyor ve kontrol altına alınması gerekiyor. Her iki tarafından bunda sonsuz menfaati olduğunu düşünüyoruz."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Sırtımızdan bıçaklandık" açıklamasının sorulması üzerine Özdağ, "Bu tepki, uçağı düşürülmüş bir devlet başkanının vereceği bir tepkidir. Ama Rus savaş uçaklarının daha önce hava sahasını uzun süre ve uzun mesafeli ihlal ettiği gerçeği gözönünde tutulmalıdır" dedi.

Bir gazetecinin "Başbakan Davutoğlu'nun 'MİT tırlarına operasyon yapanlar Türkmen katliamından sorumludur' sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Özdağ, "Başbakan Davutoğlu bunu 'vallahi billahi oraya silah gönderilmedi' diyen Başbakan Yardımcısına sorsun" karşılığını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Heyeti Hatay ve Sınırda İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement