MHP Iğdır İl Teşkilatının Görevine Son Verildi - Son Dakika
Güncel

MHP Iğdır İl Teşkilatının Görevine Son Verildi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP Iğdır il teşkilatının görevine son verildiğini bildirdi. MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu'nda Sinan Oğan'a ihraç kararı çıkmamıştı.

11.07.2015 17:58  Güncelleme: 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran seçiminde aday gösterilmeyen Sinan Oğan, seçimlerden sonra parti yönetimini eleştiren paylaşımlar yapması nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti. MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu, bugün toplandı ve Iğdır 24'üncü dönem Milletvekili Oğan'ın ihraç edilmesine gerek olmadığını oy birliği ile kararlaştırdı. MHP Başkanlık Divanı ise Iğdır İl Teşkilatı'nın görevine son verdi.

MHP'DE SİNAN OĞAN'A İHRAÇ KARARI ÇIKMADI

MHP Iğdır İl Disiplin Kurulu, seçim sonuçlarını eleştirdiği için Iğdır 24'üncü dönem Milletvekili Sinan Oğan'ın ihraç edilmesine gerek olmadığını oy birliği ile kararlaştırdı.

"MHP, İSTANBUL'DA HDP'NİN GERİSİNDE KALDI" DEMİŞTİ

Son seçimlerde aday gösterilmeyen Sinan Oğan, seçimin ardından sosyal medyada MHP üst yönetimini "Türk milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk dünyasının göz bebeği İstanbul'da HDP'nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?" diye eleştirdi. Eleştirinin ardından Genel Merkez Oğan'ı tedbirli olarak ihraç edilmesi istemiyle İl Disiplin Kuruluna verdi. Bunun üzerine 7 kişilik MHP İl Disiplin Kurulu, 5 üyenin katılımıyla 10 Temmuz günü toplanarak Sinan Oğan'ın yazılı ve sözlü savunmasını aldı. Toplantının ardından İl Disiplin Kurulu başkan ve üyelerinin oy birliği ile Sinan Oğan hakkında herhangi bir disiplin cezasını gerektiren durum olmadığına kanaat getirdi.

"IĞDIR EVLADINA SAHİP ÇIKTI"

Kararın açıklanmasının ardından Sinan Oğan, yine sosyal paylaşım sitesinden, 'kamuoyunun bilgisine' başlıklı bir açıklama yayımladı. İhraç edilmesiyle ilgili sürecin 10 Temmuz günü tamamlandığını, savunmasına itibar edilerek oy çokluğuyla disiplin cezası gerektiren bir durum olmasına oy birliğiyle karar verildiğini bildirdi. Bu kararla Iğdır'ın evladına sahip çıktığına dikkati çeken Sinan Oğan, duygularını şöyle paylaştı:

"Ben bir Türk milliyetçisiyim. Ben ülküsü olan ve bu ülküsünü gerçekleştirmek isteyen bir ülkücüyüm. Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi'ndeyim. Benim ülkümün temeli Türk milletinin birliği, refahı ve huzurundan başka bir şey değildir. Hep bu amaçla çalıştım ve bu amaçların dışına asla çıkmadım ve hiçbir yanlışa da asla yol vermedim. Doğrulardan asla şaşmadım. Bu ülküler uğrunda MHP'nin çatısı altında mütevazı bir üyesi olarak çalışmaktan, çalışmalarıma bu kutsal çatı altında devam ettirmekten onur ve gurur duymaktayım. Nitekim Iğdırımız da bu yönde karar vermiş ve bir kez daha bir ülkücü evladına sahip çıkmıştır. Iğdır aynı zamanda birliğine, beraberliğine ve kazanma isteğine sahip çıkmıştır. Dilerim seçimlere giderken birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu girişim devam ettirilmez. Aklı selim hakim olur ve birlik ve beraberlik içinde partimizi, davamızı ve ülkümüzü iktidar yapmak için hep beraber çalışacağız. Ne ülkümden, ne ülkemden ve ne de partimden asla vazgeçmeyeceğim."

IĞDIR İL TEŞKİLATI GÖREVDEN ALINDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, parti tüzüğünün 52 ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden Iğdır il teşkilatının görevine Merkez Yönetim Kurulu'nun verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğün 34. maddesine göre son verildiğini belirtti.

KARAR İL BAŞKANLIĞI'NA BİLDİRİLDİ

Kararın bugün il başkanlığına ve Iğdır Valiliğine bildirildiğini ifade eden Çetin, görevi sonlandırılanlara bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı da teşekkür etti.

MHP Iğdır İl Teşkilatının Görevine Son Verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Iğdır İl Teşkilatının Görevine Son Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (122)

  • İzmirli: Devlet Bahçeli yenilmeye doyamayan bir güreşci 42 10 Yanıtla
  • Wel wel : Sinan oğlan kimdir tanıyamadım 28 20 Yanıtla
  • yunus: Mhp den igrenmeye basladim 41 3 Yanıtla
  • Atamoğlu: Bana bakın hdp soysuzları IĞDIR AZERİNİN KALESIDIR BIR ASIRDIR KÖYLERI BASIP INSANLARI ÖLDÜRMEKLE TEHDIT EDIP OY ÇALIP DÜZENMİ KURACAKSINIZ SIZ INSANLIKTAN MEDENİYETTEN ANLAMAYAN NE OLDUĞUNUZ BELLI DEĞIL ERKEN SEÇIMDE GÖRECEKSİNİZ 23 15 Yanıtla
  • Wel wel : Yaw iyidir bu gidişle mehepe bitecek haha 23 14 Yanıtla
  • şikeci fener: BAŞARILI bir iş yapmanın MHP de cezası ihraçtır genel merkeze biat edip barajı geçince şükür diyen 80 vekilden biri olarak ATANANlardan olmak tek çareleri 22 11 Yanıtla
  • mehmet: çare akşener hanfendi dir. 12 19 Yanıtla
  • Iğdırlı meto : Iğdır bir apocu şehridir. İki Seçimdir belediyeyi alan ve birçok seçimde birinci çıkan hdp bu seçimde MHP ve hdp yi resmen yok edip iki milletvekilini de almıştır. Bıji serok Apo. ................ 7 24 Yanıtla
  • OGAN ORDULU: DR.SÌNAN OGAN " TÜRKLER SENÌNLE GURUR DUYUYOR." 23 5 Yanıtla
  • kayseri: kayserili olarak partinin başında bahçeli olduğu müdetçe artık oy vermem sayın sinan oğan kendinize iyi bir parti kurun oylarımızı size vermeyen namerttir 28 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement