MHP Iğdır Milletvekili Oğan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Iğdır Milletvekili Oğan Açıklaması

MHP Iğdır Milletvekili Oğan Açıklaması

"Başbakan dün itibarıyla Başbakan değildir.

02.07.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Iğdır Milletvekiil Sinan Oğan, "Başbakan dün itibarıyla Başbakan değildir. Biz kendisini Başbakan olarak tanımıyoruz, derhal istifa etmelidir" ifadelerini kullandı.

Oğan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Doğu Türkistan'da Çin makamlarının oruç tutmayı yasakladığı konusunda kendilerine haber geldiğini belirterek, "Gazze ve Esma için hepimiz gözyaşı döktük ama nedense Doğu Türkistan söz konusu olunca birtakım çevreler ses çıkarmıyor" görüşünü savundu.

Yanında getirdiği bazı fotoğrafları gösteren Oğan, Karabağ'da bazı camilerde domuzlar olduğunu, bazı camilerin yıkıldığını belirterek, "Türk olunca, söz konusu cami yıkımı olunca önemli değil. Türk'e oruç tutmak yasaklanıyor, bir Allah'ın kulu sesini çıkarmıyor. Bu camide domuzlar var. Camide herhangi bir hayvan değil, domuz besleniyor. 'Camiye ayakkabıyla girdiler' diyenlere, yalan ve foyası ortaya çıkanlara söylüyorum; camide ayakkabıyla giriyor değiller domuz besliyorlar. Niye sesiniz çıkmıyor.  Bu cami Karabağ'da olunca kıymetsiz mi oluyor" diye konuştu.

2015 yılında Türkiye'ye yönelik soykırım iftira kampanyası yürütüleceğini ifade eden Oğan, " Hükümet'e çağrım; biraz da Müslümanların acılarını paylaşın. Siz Müslüman ülkenin Müslüman Başbakınısınız. Gelin biraz da Türk'ün Karabağ'ın, Doğu Türkistan'ın, Türkmeneli'nin acılarını paylaşın. Onları Türk milletine şikayet ediyorum. Müslüman Mısır'da da Irak'ta da Karabağ'da da Doğu Türkistan'da da Müslümandır. Müslümana yapılacak en büyük kötülük, Müslümanlar  arasında ayrımcılık yapmaktır. Başbakan bunu yapıyor" dedi.

Başbakan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından istifa  etmesi gerektiğini savunan Oğan, "Başbakan yurt dışında seçim çalışması yapıyor. Yetim hakkı yiyor, devletin malını yiyor ve zimmetine geçiriyor. Başbakan ve kendisiyle yurt dışına gidenlerin aldıkları harcırah haramdır, Hazine'ye iade edilmelidir. Günü gelince bunların da hesabı sorulacaktır. Başbakan için verilen bir mahkeme kararında kamu görevlisi olduğu söylendi. Kamu görevlilerin aday olması için istifa etmesi gerekmiyor mu? Başbakan dün itibarıyla Başbakan değildir. Biz kendisini Başbakan olarak tanımıyoruz, derhal istifa etmelidir. Kendisi AKP'nin Cumhurbaşkanı adayıdır" görüşünü savundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Iğdır Milletvekili Oğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement