MHP İl Başkanı Köse'den, Samimiyetsizlik Tepkisi - Son Dakika
Yerel

MHP İl Başkanı Köse'den, Samimiyetsizlik Tepkisi

MHP İl Başkanı Köse\'den, Samimiyetsizlik Tepkisi

MHP İl Başkanı Fevzi Köse, seçimin ardından yaptığı açıklamada Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ailesine rant sağlamakla suçladı.

19.08.2014 09:25  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemek için CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yan yana olup halktan oy isteyen MHP İl Başkanı Fevzi Köse, seçimin ardından yaptığı açıklamada Özlem Çerçioğlu'nu ailesine rant sağlamakla suçlayıp yine vatandaşa şikayet etti. Çerçioğlu Ailesinin 323 dekar alan arazinin 25 dekarını bağışlayıp halkın gözünü boyayarak geri kalan 298 dekar üzerinden ailesine rant sağlamaya çalıştığını iddia eden MHP İl Başkanı Fevzi Köse, "Sayın Özlem Çerçioğlu ve Ailesi samimi ise, şov yapmıyor ve rant peşinde değilse geri kalan 298 dekarı da bağışlasın. Göstermelik bağış ile kimin neyin peşinde olduğunu halk bilecek" dedi. Belediye Başkanlığı seçimi öncesi de gündemde olan konunun Cumhurbaşkanlığı seçiminde unutulup Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yeniden MHP İl Başkanı Fevzi Köse'nin gündemine girmesi ise dikkat çekti.

Doğru planlanıp projelendirildiğinde, kimseye menfaat sağlanmadığında Aydın için Doğal Yaşam Parkı'na destek vereceklerini belirten Köse, "Bu projenin yeri, Aydın kamuoyunda konsensus oluşturularak birlikte karar verilecek bir yer olmalıdır. Bir takım kişisel menfaatler esas alınarak bu alanın sadece Işıklı'da olabileceği şeklinde bir dayatmayı asla kabul edemeyiz. Işıklı Doğal yaşam Parkı projesinin esas amacı, Çerçioğlu'nun Aile Şirketine haksız kazanç sağlamak mıdır? Kamuoyunda da böyle bir algının olduğu da bir gerçektir. Kamulaştırılmak istenen bahse konu bölgede Çerçioğlu'nun Aile Şirketi'ne ait iki adet toprak sanayi firmasının 25 ayrı parselde toprak aldığı ve çukurlukları 5-8 metre arasında değişen 323 dekar doldurulması gereken alan bulunmaktadır. Sayın Çerçioğlu'nun ailesine ait bu toprak sanayi firması iki şirketin bu arazilerden toprak aldığı ve burada çukur tarlalar olarak adlandırılan maddi değeri olmayan alanlar oluşmuştur. Bu alanların derinliği çevredeki tarla seviyesine göre 5 ile 8 metre arasında değişmektedir. Çevre Kanunu'na göre bu alanların doldurulması gerekir. Bu bir yükümlülük ve o iki şirkete maliyet getirmektedir. Bu iki şirkete ait 323 dekar alan kısaca bu bahsettiğimiz çukur tarlalardan oluşmaktadır. Sayın Çerçioğlu'nun Doğal Yaşam Parkını bu bölgede kurmak istemesi, bu maddi değer kaybına uğrayan ve doldurmak için de Çerçioğlu ailesine büyük bir maddi külfet getiren çukur tarlalardan oluşmuş arazisini tekrar değerli hale getirmek istemesinden midir? sorusunu akıllara getirmektedir. Kamulaştırıldığında bu çukur tarlalar birincisi doldurulma yükümlülüğünden kurtarılacak, ikincisi buralara kamulaştırma bedeli ödenecektir. Yani Başkan Çerçioğlu, aile şirketini hem yükümlülükten kurtaracak, hem de kamulaştırma ücreti ödeyecektir" dedi.

MHP olarak, doğal yaşam parkının böyle bir ranta alet edilmemesi için mücadele verdiklerini belirten Köse, "Son günlerde Sayın Çerçioğlu'nun eşi Sayın Ercan Çerçioğlu tam bir şov niteliğinde açıklama yapmış, 'Yapılacak olan 'Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı' alanı içindeki Nysa şirketime ait 225 parseldeki 16 bin 200 metrekare alanım ile Aytopsan şirketime ait 222 parseldeki 8 bin 980 metrekare alanlarımı Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlıyorum" diyerek, 25 dekarlık bir alanı bu projeye bağışlayacağını kamuoyuna duyurmuştur. Eğer, şu anda hiçbir parasal değeri olmayan ve zamanında dolgu yapması gerekirken bu yükümlülüğü yerine getirmeyerek önemli bir maddi yükten kurtulan, Çerçioğlu ve Ailesi bu konuya gerçekten destek sağlayacak kadar samimi ve içten ise, bu maddi değeri olmayan arazilerinin tamamını bağışlamalı ve hiçbir rant elde etme peşinde olmadığını bu şekilde Aydın Halkına ispat etmelidir" ifadelerine yer verdi.

MHP İl Başkanı Fevzi Köse, basın açıklaması ile Çerçioğlu Ailesi'ne ait olduğunu iddia ettiği arazilerin krokilerini dağıttı. Daha önce de gündeme gelen bu rant iddiasında arazilerin kendilerine ait olduğunu itiraz etmeyen Çerçioğlu, açılan çukurların yasa gereği doldurulmadığını belirtmişti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP İl Başkanı Köse'den, Samimiyetsizlik Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement