MHP İstanbul İl Basın Danışmanı Akyıldız'ın Öldürülmesiyle İlgili Davaya Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

MHP İstanbul İl Basın Danışmanı Akyıldız'ın Öldürülmesiyle İlgili Davaya Devam Edildi

MHP İstanbul İl Basın Danışmanı Akyıldız\'ın Öldürülmesiyle İlgili Davaya Devam Edildi

Haber Yüksel KOÇ - Kamera İdris TİFTİKÇİ İstanbul DHA MHP İstanbul İl Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın 26 Ocak 2014 tarihinde Esenyurt'ta öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu 6 çocuk toplam 10 sanıklı davanın ikinci duruşması bugün Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

23.02.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Yüksel KOÇ - Kamera İdris TİFTİKÇİ İstanbul DHA

MHP İstanbul İl Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın 26 Ocak 2014 tarihinde Esenyurt'ta öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu 6 çocuk toplam 10 sanıklı davanın ikinci duruşması bugün Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, 'Kasten adam öldürmek, 'Kasten yaralamak, 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suçlarından müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Sinan Arslan ile tutuksuz sanıklar B.Ö., F.P., V.K., Abdullah Yılmaz, Mehmet Arslan, Ceğerkun Bayat ve Barış Arslan ile avukatları katıldı.

Duruşmada, Cengiz Akyıldız'ın eşi Özlem Akyıldız, kızları Aslıhan Akyıldız ve Nebahat Çobanoğlu ile kızkardeşi Nermin Akyıldız müşteki sıfatıyla hazır bulundu. Duruşmayı, Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş da izledi.

BEN ÖLENE KADAR TÜRK'ÜM

Sorgusu yapılan sanıklardan B.Ö., arkadaşlarıyla olayın meydana geldiği sokakta gezdiklerini belirterek, 'Bir seçim arabası geçti. Arabayı üzerimize sürdü, biz de kenara çekildik. 3-4 kişi bize vurdular. Sonra biz kaçtık. F.P'nin yüzüne kanalda su döktük, hastaneye götürdük. Hastaneye giderken hastanenin 300-400 metre ilerisinde olan seçim bürosu vardı. Orada bizi gördüler, hepsi bizden büyüktü, babamız yaşlarındaydılar. Orada bize vurdular, biz de kaçtık. Ben öldürme olaylarına karışmadım. Olay cadde ortasında oldu. Ben adam öldürmeye veya öldürmeye teşebbüs suçuna yardım ve iştirak etmedim. PKK adına hiçbir eyleme katılmadım. Ben ölene kadar Türk'üm. Hurdacı arabası vardı, kendimi savunmak için sopa aldım. Sopayı sağa sola salladım, ancak kimseye vurmadım. Ben kaçarken silah sesi duydum, ancak kimin ateş ettiğini görmedim. Ben karşı tarafta da silah gördüm, kimin elinde olduğunu görmedim dedi.

SOL KOLUMDA AY-YILDIZ DÖVMESİ VAR

Olay günü bakkala gitmek için evden çıktığını, bu sırada MHP seçim arabasını gördüğünü belirten tutuksuz sanıklardan F.P. de şunları söyledi

'Arabada 3 kişi vardı, ben onlara bozkurt işareti yaptım, selam verdim. Onlar da aynı şekilde bozkurt işareti yaptılar ve arabayla geçtiler. Arkamı döndüğümde, arabayı arkadaşlarımın olduğu grubun içine sürdüklerini gördüm. Az ileride durdular, 3 kişi arabadan indi. B.Ö.'ye bir tane yumruk attılar. Ben ayırmaya gittim, 3 kişi beni dövdü. En son kafamın park halindeki bir aracın tamponuna çarptığını hatırlıyorum. Kendime geldiğimde çevremdekiler yüzüme su vuruyorlardı. Kiminle kavga ettiğimi hatırlamıyorum. Devlet Hastanesi'ne beni götürürlerken orada miting varmış, orada karşılaştık. Ortalık yine karıştı, ben kaçtım. 15-20 dakika sonra geri geldik. Ben silah sesi duymadım. Bende silah yoktu. Ben elime hiçbir saldırı aleti almadım, kimseye vurmadım. Benim hiçbir örgütle bağım yoktur. Benim sol elimde ay-yıldız dövmesi vardır. Ben olaydan önce hiçbir toplantıya katılmadım, siyasi nitelikli toplantılar yapmadık.

SEÇİM ARABASINI ÜZERİMİZE SÜRDÜLER

Olay günü seçim arabası gördüklerini belirterek sözlerine başlayan tutuksuz sanıklardan V.K. ise 'Seçim arabası geldi, bizim üzerimize doğru sürdü. Ben kaçtım. F.P.'yi yakalamışlar, ben görmedim, ancak ona vurmuşlar. F.P. markete girdi, arkasından ben girdim. F.P.'nin yüzü yaralanmıştı. 'Hastaneye gidelim' dedim, hastaneye inerken F.P.'yi dövenler oradaydı. Tekrar üzerimize geldiler, biz de kaçtık. Çıkan kavgayı görmedim. Kimin kime vurduğunu görmedim. Kaçarken silah sesi duymadım. Kimsenin elinde silah görmedim. Olaya karışmadım, kimsenin öldürülmesine veya yaralanmasına yardım etmedim. Olaydan önce aramızda herhangi bir toplantı yapmadık. Benim PKK ile herhangi bir bağlantım yoktur dedi.

Duruşma sonunda, mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının tutuksuz sanıkların tutuklanması yönündeki talebini reddederek, dinlenilmeyen tanıkların zorla getirilmesi ve İletişim Daire Başkanlığı'na yazı yazılarak sanıkların ve tanıkların olay günü ve sonraki 10 günlük süreçteki telefon trafiğinin istenmesine karar verdı. Duruşma ertelendi. .

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Duruşmadan sonra eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un da katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu ve İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adına, İzmir'de Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesi ve TBMM'de oylaması yapılan İç Güvenlik Paketi ile ilgili olarak yapılan açıklamayı, avukat Ali Rıza Kaplan okudu.

İDDİANAMEDEN

Davada, çocuk yaşta 6 sanık hakkında 39 yıla kadar, Sinan Arslan, Mehmet Arslan, Abdullah Yılmaz ve Emin Yılmaz hakkında da 'Kasten adam öldürmek, 'Kasten öldürmeye teşebbüs, 'Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve 'Ruhsatsız silah taşımaktan müebbet ve 52 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, 6 çocuğun Cengiz Akyıldız'ın katıldığı seçim irtibat bürosunun açılışı sırasında MHP seçim otobüsüne taş atarak olayı başlattığı belirtiliyor. Olayın büyümesiyle bu çocukların ailelerinin de kavgaya karıştığı belirtilen iddianamede, taşlı, demir çubuklu, testereli, silahların kullanıldığı kavgada Cengiz Akyıldız'ın aldığı kurşun yarası ile öldüğü vurgulanıyor.

İddianamede, kavgayı çıkaran çocuklar ile 4 yetişkinin PKK üyesi olmamakla birlikte örgüt adına hareket ettikleri öne sürülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP İstanbul İl Basın Danışmanı Akyıldız'ın Öldürülmesiyle İlgili Davaya Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement