MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç, Adaylıktan Çekildi - Son Dakika
Politika

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç, Adaylıktan Çekildi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç, Adaylıktan Çekildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş 4. sıra Milletvekili Adayı Ejder Oruç, milletvekili adaylığından çekildi.

13.04.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş 4. sıra Milletvekili Adayı Ejder Oruç, milletvekili adaylığından çekildi.

25. dönem MHP Kahramanmaraş milletvekili adaylığından çekildiğini yazılı açıklama yaparak duyuran Oruç, "Meslek hayatım boyunca oldukça başarılı projelere imza atarken, meslek hazzını da doya doya yaşadım. Ancak, siyasi hayatım için aynısını söyleyemeyeceğim. 2009 yılında yapılan mahalli idareler seçiminde MHP'den Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı ile başlayan süreç, 2011 genel seçimlerinde yine Kahramanmaraş'tan 3. sıra adaylık, 2015 yapılacak seçimlerde ise 4. sıra adaylık olarak karşılık buldu. Meslek hayatım boyunca bilişim sektörü ve Türkiye büyümesi arasındaki yakın ilişkiyi görüp, yüksek katma değerlerin yaratılması ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğunu fark etmiş biriyim. Siyasete girerken en büyük hayalim de bu fikrimin siyaset zemininde karşılık bulması idi" ifadesini kullandı.

25. dönem milletvekilliği sıralamasının Kahramanmaraş siyaseti açısından da isabetli olmadığını ifade eden Oruç, şunları kaydetti:

"8 milletvekili adayının tespitinde bir tanesi Kuzey ilçelerden Afşin'den, diğerlerinin de tamamının şehir merkezinden olması listeyi yapanların özensiz davrandığı ve ilçeler arası dengeye dikkat etmeyerek şehirden alabileceği oyu maksimize etmeyi hedeflemediğini düşünüyorum. Tüm bu gerekçeler dikkate alındığında ve şahsımı rencide edecek nitelikte sıralamada beni bir önceki seçimdeki adaylık sıralamasında geriye atacak nedeni bulamadığımdan söz konusu seçimlerde MHP Kahramanmaraş adaylığından çekiliyorum. Kesinlikle şunu söylemek isterim ki, burada itirazım 4. sırada olmama değil, sıralamada esas alınan kriterlerin belirsizliğine ve özensizliğinedir." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç, Adaylıktan Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement