MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu; - Son Dakika
Yerel

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu;

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu;

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu, gerçekçi projelerle halkın yanında olduklarını söyledi.

22.12.2013 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu, gerçekçi projelerle halkın yanında olduklarını söyledi.

Hamzaoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında Kastamonu'ya kazandırmayı planladıkların projelerini anlattı. Kastamonu'nun doğası, tarihi ve manevi yönüyle eşsiz bir şehir olduğuna dikkat çeken Hayati Hamzaoğlu, belediyeciliği beşikten mezara kadar herkesin hayati sorunlarını çözmenin merkezi olarak gördüklerini kaydetti. Hamzaoğlu, "Benim belediyecilik anlayışım, uzatılan eli tutmak; herkese el uzatmak, darda kalanın dostu olmaktır. Ben, geleneğine, örfüne ve adetine bağlı biriyim. Bu nedenle bizim belediyemiz, eskinin değerlerini çağdaş dünyayla buluşturacaktır. Bizim belediyecilik prensibimiz, sürekli ve kaliteli hizmet vermek üzerine inşa edilmiştir. Bizim için asıl olan Kastamonuluların yüksek menfaatleridir. Kastamonu'da yoksulluğun ve yoksunluğun ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

"BATI KARADENİZ'İN MARKA ŞEHRİ OLACAK"

Kastamonu'yu Batı Karadeniz'de marka kent haline getirecek çok yönlü ve çok amaçlı projelerinin bulunduğunu söyleyen Hayati Hamzaoğlu, her şeyden önce devletin üniter yapısının korunmasını, milli ve evrensel değerleri bütünleştirilmesini buna bağlı olarak da Kastamonu'da birlik ve beraberliğin sağlanmasının gerekli olduğunu kaydetti.

"ŞEHRİN KİMLİĞİNİ KORUYARAK GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Halk için halkla beraber yapılacak projelerle milli birlik ve beraberlik sürecine katkıda bulunacaklarını belirten Hamzaoğlu, "Biz, belediyemizi, çalışanlarıyla, muhtarlarla ve sivil toplumun katılımıyla birlikte yöneteceğiz. Bizim belediyemiz, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da herkesin istek ve taleplerini, daha şikayete dönüşmeden, yerinde çözecektir. Biz, öncelikle Kastamonu'nun şehir kimliğini korumak ve geliştirmek istiyoruz. Kastamonu'yu sahip olduğu manevi, tarihi ve doğal imkanlarıyla bir turizm merkezi haline getireceğiz. Kastamonu'yu turizm şehri haline getirdiğimizde, esnafımız daha çok iş yapacak; işsizimiz daha çok iş sahibi olacaktır. Söz işsizliğe gelmişken, burada, sizin aracılığınızla işsiz konumdaki Kastamonulu kardeşlerime bir müjde de vermek istiyorum. Adaylığım söz konusu olunca İstanbul'da yaşayan büyük iş sahibi hemşerilerimizle görüştüm. Üretime ilişkin yatırımlarını Kastamonu'ya yapmalarını istedim. Prensip olarak kabul ettiler. Bizim belediyemiz, Kastamonu'da işsizliğin azaltılması için bütün imkanlarını seferber edecektir. Bizim belediyemiz, kadınların, engellilerin, suça itilmiş gençlere mesleki beceri sağlayarak, onları meslek sahibi yapacaktır. Biz, 24 saat yaşayan bir Kastamonu hayal ediyoruz. Bunun için Kastamonu'nun tüm sosyal, fiziksel ve kültürel özelliklerini bir bütün olarak ele alacağız. Büyük bir iddiayla söylüyorum. Belediyeyi iç ve dış turizm talebine cevap bir verebilecek şekilde organize edeceğiz. Doğup büyüdüğüm bu şehrin ihtiyaçlarını biliyorum. Bunun için de ekibimle birlikte Kastamonu'nun ihtiyacı olan meydan, otopark ve şehir parklarına ilişkin projeler hazırladık. Kastamonu Belediyesi'ni, insan odaklı bir belediye haline getireceğiz. Burada yaşayan herkesi Kastamonu'nun sahibi olarak görüyorum. Bizim belediyemiz, üretken ve kaynak yaratan bir belediye olacaktır. Bizim belediyemiz, çalışkan, adil, dürüst, çağdaş, kalkınmacı, katılımcı, rekabetçi, şeffaf ve herkesin belediyesi olacaktır. Ekonomik ve sosyal politikalar ile çevre politikası arasında uyumu gözeteceğiz. Afete karşı gerekli tedbirleri alacağız. Üretici ile pazarı, fikir ile yatırımı, bilim ile sanatı buluşturacağız Bilginin ve bilimin Kastamonu'daki hayatı kolaylaştırmasına öncülük edeceğiz. Kastamonu'yu çocuk, yaşlı ve engelli dostu bir şehir yapacağız. Küçük, akıllı dokunuşlarla büyük işler başaran bir belediyeyi, halkla beraber yaratacağız" şeklinde konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HALKIN İSTEKLERİNE UYGUN YAPACAĞIZ"

Kastamonu'nun her geçen gün büyüdüğünü ve her şehir gibi Kastamonu'nun da yenilenmeye, değişime, dönüşüme, yeniden yerleştirmeye ve iyileştirmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Hayati Hamzaoğlu, "Bizim Kastamonu'nun dönüşümü için bir hayalimizi var. Tarihi Kastamonu'yu açığa çıkartarak iç ve dış turizme kazandırabilmek; Doğu ve Batı girişleriniyse her türlü alt yapısı tamamlanmış, parkıyla, yeşil alanıyla bütünleşmiş modern bir Kastamonu inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe uygun projeler hazırladık. Kastamonu'da gerçekleştireceğimiz Kentsel yenilenme, bir yandan refah düzeyi yükseltecek; diğer yandan eski Kastamonu'nun tarihi evlerinin turizme kazandırılmasıyla 24 saat yaşanılabilir bir şehrin kapılarını açacaktır. Hazırladığımız Kentsel Yenilenme Projesi ile Kentimize yakışır modern bir yapılaşma gerçekleştireceğiz. Şehrin orta kısmında kalan eski Kastamonu'yu ise ticaret ve turizm alanına dönüştüreceğiz. Biz Kastamonu'yu, bölgenin tümü için bir cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bu nedenle ekonomik ve sosyal yapılanmayı koruyarak geliştirmeyi; geleneksel dokuyu koruyarak yeni bir Kastamonu yaratmayı amaçlıyoruz. Şehrimizin Ankara girişinden Olukbaşı mevkiine kadar olan alanda modern bir kent görüntüsüne kavuşması için Güney Kent projemizi gerçekleştireceğiz. Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi, Sinanbey Parkı, Kale çevresi, İsmailbey Külliyesi, Saat Kulesi ve Cumhuriyet Meydanını kapsayan alanlarda tarihi ve kültürel varlıklarımızı ön plana çıkaracak olan tarihsel dönüşümü gerçekleştirerek geçmişimizi geleceğe taşıyarak şehrimizi açık hava müzesi haline getireceğiz. Ayrıca Nasrullah ve Topçuoğlu Meydanlarını, Kasaplar Hali ve Bakırcılar Çarşısını kapsayan bölgenin de düzenlemesi yapılarak hemşerilerimizin ekonomik kalkınmasını teşvik edecek projeleri yaşama geçireceğiz. Şehrimizin kuzey bölgesini modernleştirmek için gerekli dönüşümleri gerçekleştireceğiz. Bütün protokolleri imzalanan "Atık Su Arıtma Projesi"ni hayata geçireceğiz. Proje kapsamında şehir suyu şebekesi, su depoları ve kanalizasyon alt yapısını rehabilite edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"KASTAMONU'YU BİR TURİZM KENTİ YAPACAĞIZ"

Tarihi bir öneme sahip olan Kastamonu'nun yeniden tarihteki güzel günlerine kavuşabilmesi için herkesin albenisini kazandıracak projelere sahip olduklarını belirten Hamzaoğlu: " Kastamonu'nun birinci önceliğini tarihi Kastamonu evlerine vereceğiz. Şehir merkezinde bulunan tarihi evleri ve konakları yenileyerek turizmi kazandıracağız. Böylece şehrimizde önemli bir ihtiyaç olan konaklama problemini de çözmüş olacağız. Bölgedeki tarihi özelliği olmayan yapıları cazip koşullarla ortadan kaldıracak ve eski Kastamonu'yu iç ve dış turizmin ilgi odağı haline getireceğiz. Kale altında bulunan konakların, tarihi binaların, ahşap ve taş işçiliği ustalığını açığa çıkartacak ve tarih turizminin ilgi odağı haline getireceğiz. Öncelikle tarihi Kastamonu olarak bilinen şehir merkezindeki çarpık yapıları tespit edeceğiz. Mülkiyet durumlarını çıkartacak mülk sahipleriyle birlikte dönüşümün temel ilkelerini belirleyeceğiz. Bölgedeki tarihi konakları restore ederek, bölgeyi yayalaştıracağız. Burada yaşamakta olan hemşerilerimize uygun konutlar temin edip boşalttığımız alanlara kır bahçeleri, lokantalar yaparak, turizmin hizmetine vereceğiz. Yalnızca tarihi konakların kaldığı bu bölgede turistleri faytonlarla gezdireceğiz. Belli bölgelerine Kastamonu'nun geleneksel lezzetlerini ve giyim tarzını yansıtan alanlar olarak ayıracağız. Bir yandan Helvacılar Sokağı, diğer yandan Pastırmacılar Sokağı yaparak gelen turistlerin Kastamonu lezzetini satın almasını sağlayacağız. Kastamonu'ya gelen herkesin Etli Ekmek tadabilmesi için cazip restoran düzenlemeleri yapacağız. Tarihi Kastamonu'yu restore ederek, burada Kastamonu'nun ünlü bağlı çarşafını, dokumasını, ahşap işçiliğini, bakırcılığını ve bıçakçılığını da yeniden canlandıracağız. Kastamonu'ya gelen herkes, dönüşünde yanında bir Kastamonu hatırası götürebilecek ve böylece Kastamonu'nun ekonomisine katkıda bulunmuş olacaktır. Kastamonu'da herkese yetecek kadar iş ve AŞ imkanı yaratacak olan bu proje ile tarihimizi canlandıracağız" açıklamasında bulundu.

"YENİ İŞ ALANLARI VE İMKANLARI OLUŞTURACAĞIZ"

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere burada yaşayan işadamlarıyla görüşerek üretim bölümlerini Kastamonu'ya getirmeleri için girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Hayati Hamzaoğlu, "Fason üretim noktaları oluşturarak, Kastamonulu iş arayan gençlerimize istihdam imkanı sunacağız. Böylece hem Kastamonu'daki üretim imkanını artıracağız hem de büyük şehirlerde ticari hayata atılan hemşerilerimizin daha avantajlı olmalarını sağlayacağız. Çocuklarımızın iş sahibi olması için gurbete gitmesinin önüne geçerek, iş alanlarımızı genişleteceğiz" dedi.

TAHSİN BABAŞ'A TEPKİ GÖSTERDİ

"İktidar gücü olmadan hizmet gelmez, yatırım olmaz" şeklinde yapılan açıklamaların maksadını aşan ifadeler olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, bu tür sarf edilen sözlerin açık bir tehdit olduğunu iddia etti.

Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu döneminde yönetim kadrosunda bulunan adayın "Belediyeciliği en iyi ben bilirim" şeklinde açıklamalarını talihsiz olarak niteleyen Hayati Hamzaoğlu, şöyle konuştu: "Yasal mevzuatlarla belirlenmiş yetki ve imkanlara rağmen hizmet iktidar gücüyle yapılır argümanını kullanan ve 20 yıldır belediyede görev almış birinin bu sözleri kullanmasını yadırgıyorum. Siyasette yaşadığınız ilin haklarını alabildiğiniz sürece siyasetçi olursunuz. Makam, mevki hırsı olan verilene razı olan siyasetçilik halk siyasetçiliği değildir. MHP 20 yıldan beri tüm Kastamonu'ya hizmet etti. İktidar olmazsa hizmet olmaz, merkezi iktidar ile yerel iktidar birleşmezse yatırım gelmez şeklinde yapılan açıklamalar aleni halkı tehdit etmektir. Fakat Kastamonu halkı tehdit kaldırmaz. Kastamonu halkını tehdit ederek oy almaya çalışanlar 30 Mart akşamı çarpılacaklar. İktidar gücüyle şunları yapacağız demek yanılgıdır. Şimdi soruyorum. Bizim başlattığımız Doğa Kültür Köyü'nü hala hizmete açmadınız. Hani hükümet gücü? Kastamonu'da otel olmadığından şikayet edenler nedense Turaş Oteli kapatıyorlar. Bugün iktidarın övünerek bahsettiği Ilgaz Tüneli ve havaalanı projesi 15 yıl önce projelendirilerek yatırım programına alındı. Bugün başlaması sevindirici bir durum fakat bizim 15 yıl önce ihale aşamasına getirdiğimiz yatırımların bugün yapılıyor olması iktidarın Kastamonu'ya hızlı yatırım getirmediğinin göstergesidir. Bizden sonra başlayan projeler 7-8 yıl önce hizmete girdi. Kastamonu'dan aldıkları kadarını Kastamonu'ya geri verseler Kastamonu ayağa kalkar" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement