MHP Kızılcahamam Kampı Kapanış Oturumu - Son Dakika
Politika

MHP Kızılcahamam Kampı Kapanış Oturumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP’nin karıştırılması, oyalanması, hatta susturulup içine kıvrılması için haricimizde faal ve sinsi bir çalışma var" dedi.

10.01.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP'nin karıştırılması, oyalanması, hatta susturulup içine kıvrılması için haricimizde faal ve sinsi bir çalışma var" dedi.

Partisinin üç günlük Kızılcahamam Kampı'nın kapanış oturumunda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "İktidara hakim olan AKP, milli perspektife sahip olmadığından bölücü talepleri sırası geldiğinde karşılayacak adımlar atarak mahvoluşa doğru bodoslama gitmektedir. Anayasa'dan Türklüğün ayıklanması ahlaksızca planlanırken, dikkat etmemiz ve çok yakından takip etmemiz gereken önemli gelişmeler vardır. Geldiğimiz ve ilerlediğimiz süreç yalnızca Türk olmayanların kimlik kazanımlarına değil maalesef asırlar içinde kazanılmış Türklük kavramının da zayıflamasına neden olmaktadır. Küresel çevrelerin kukla gibi oynattığı AKP- PKK ortaklığının gayesi de budur. Yıllardır çok aktörlü yürütülen bölücülük operasyonuyla Türklük bir alt kimlik olarak sunulmaya çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Büyük ve asli unsur Türkler kendi devletlerinde göçmen, sığıntı, misafir ve etnik kalıntı muamelesine maruz kalmaktadır" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Erdoğan'ın 'Türklükle karşıma gelmeyin' pervasızlığı bunun için seslendirilmiştir. Türklerden sözüm ona ayrışmama adına kimliklerinden ve değerlerinden taviz üstüne taviz vermeleri istenmektedir. Açılım, yıkım ve çözülme süreçleriyle istenen ve ölçülen tepkiler bu tavizi derinleştirmek içindir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu tavizin son durağının belirlenmesi ve durulacak yerin somut olarak tespit edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde yüz yıl sonra ortada Türk'ten eser kalmayacaktır. Bu gidişle 'kimim' sorusunun cevabı 'Türküm' olamayacaktır. ve bu Türklüğün tarihten silinmesi demektir. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözüne taarruz eden bugünkü alçaklar bir yana, yarınlarda Türk olmanın yasaklanacağı ve suçlanacağı karanlık dönemlere de şahitlik edilmesi ihanetin bu dozda gitmesi halinde sürpriz sayılmamalıdır. Türkiye'de esasen tartışmaların ağırlık merkezinde Türkler, teslim ve tasfiyesi beklenen de Türklüğün vicdanıdır."

"MHP'NİN KARIŞTIRILMASI İÇİN SİNSİ ÇALIŞMA VAR"

MHP Genel Kurul sürecine ilişkin değerlendirme yapan Bahçeli, şunları kaydetti:

"MHP'nin karıştırılması, oyalanması, hatta susturulup içine kıvrılması için haricimizde faal ve sinsi bir çalışma vardır. Tertemiz vicdanına, sağlam iradesine, isabetli kararına güvendiğim hiçbir dava arkadaşım bu akıntıya kapılmayacak, sebebi ne olursa olsun fırsat vermeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk-İslam ülküsüne adanmış, millete ve vatana feda edilmiş ömürlerin şeref ve namus yuvasıdır. Bu yuvayı bozmak kimsenin harcı olmadığı gibi, buna göz de yumulmayacaktır. Biz boyunduruk altına girmeyecek bir davanın, el etek öpmeyecek bir ecdadın, mücadelesinin bedelini canıyla ödemiş binlerce ülkü şehidinin yaşayan neferleriyiz. Neferiz, çünkü biz bir sevdanın, bir hilal uğruna baş koymuş inanmışlığın temsilcileriyiz, kısacası Milliyetçi-Ülkücü Hareketiz. Hareket; durmanın, durgunluğa meyletmenin, duraklama yaşamanın tam zıttıdır. Hareket tökezlerse, ülkücü heyecanını kaybederse, hayat duracak, hilal vatanın semalarından inecektir. Allah'ın izniyle bu da olmayacak bir şeydir. Üzerimizde oynanan oyunları bozmak, hareketimize çelme takmak isteyen, duygusal hassasiyetleri kaşıyıp felaket tellallığı yapanlara kapalı durmak birlikte başaracağımız bir konudur."

"MİLLİYETÇİLERİN KAFA KARIŞIKLIĞI YAŞAMASI ZALİM VE HAİNLERİN ELİNİ RAHATLATACAK"

Devlet Bahçeli, Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenmesi gerektiğini söyleyerek, "Badireleri arzuyla, cesaretle, emin ve yerinde kararlarla aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Milliyetçiliğe kulp takma ve kara çalma yarışına girenlerin tercih ettikleri yöntem ve vasıtalar devlet ve milleti acıklı, sancılı, oldukça da kanlı bir parçalanmaya götürmektedir. Bizim yok oluşuna seyirci kalacağımız ne bir vatan, ne de bir millet vardır. Bir başka paradoks ise etnik kimliklerin keskinleşmesi ve iddia sahibi olmasıdır. Şayet ihanetin ölçeği daha da artarsa, hükümet karşısında vakur ve sabır gösteren Türk milletinin, alt kimlik duraklarında bir parçasını kaybetmesi tedrici de olsa, yerinde bir tabirle ifade edecek olursak şaşırtıcı olmayacaktır. Milliyetçilerin kafa karışıklığı yaşaması zalim ve hainlerin elini rahatlatacak, önlerini açacaktır" dedi.

"Bugün Kürt-Türk arasında meydana gelebilecek sosyolojik ve etnik ayrışmanın nerede duracağı, hangi yıkım ve facialara kapı aralayacağı az çok belli" diye konuşan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sormak lazımdır ki, kurulan yuvalar, teşekkül ettirilen ekonomik ortaklıklar, beraberce yaşanılan mahalle ve şehirler nasıl ayrılacak, nasıl bölünecektir? Mesela, Kürt anadan ve Türk babadan ya da tersi olan bir durumda doğacak çocuk nereye ait olacak, kimliğini nasıl anlamlandıracaktır? Başbakan bu soruyu kendi kendisine soracak yüreğe sahip midir? Yüz yüze olduğumuz meselenin boyutları hafife alınamayacak kadar büyük olduğu idrak edilmekte midir? Türk milletinin ismini ağzına almaktan imtina eden zihniyetler muhtemel risk ve açmazların farkında mıdır? Eğer farkındalarsa tercih ettikleri politikaların bölücü terör örgütünün tez ve taleplerini meşrulaştırmak ve aynı zamanda karşılamak olduğunu ne zaman anlayacaklardır? Allah'a hamd ederim ki, milletimizde henüz kaygısını taşıdığımız bir kopma meydana gelmemiş ise de gelişmelerin istikamet ve akıntısı aksi yöne doğrudur. Maalesef üniter milli devlet yapısının giderek gevşediği bu aşamadan sonra ve özellikle Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Kürdistan olarak ilan edilmesi halinde ve Suriye'nin kuzeyinde vuku bulan olumsuz gelişmeler tahminlerin ötesinde musibetlere ortam açacaktır. Yeni anayasa yapımının arifesinde bizim hareket noktamız, karar ve görüşlerimize yön verecek düşünce ve tespitler şimdilik bunlardan ibarettir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletini yüz üstü bırakmayacak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kim vurduya gidişini atalet içerisinde izlemeyecektir. ve Türklüğün infazına, son mensubuna kadar direnecek, demokratik mücadelesini şevkle, aşkla, yıldırım gibi çarpan bir kalple yerine getirecektir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Kızılcahamam Kampı Kapanış Oturumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement