MHP Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

MHP Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok Güven Tazeledi

MHP Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok Güven Tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan ilçesi 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

03.01.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan ilçesi 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki listesinin başkanlık için yarıştığı genel kurulda ilçe başkanlığını mevcut başkan Serkan Tok kazandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Kongreleri Kocasinan ilçesi ile devam etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen ilçe kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, MHP MYK Üyesi Mustafa Eraslan, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Ülkü Ocakları İl Başkanı Selim Gümüş ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, "Ülkemiz süratle bir bilinmeyene doğru gitmektedir. Malum olduğu üzere 12 yıldır ülkemizi yöneten AKP zihniyeti, maalesef ülkemizi uçurumun kenarına getirmiştir. Peki, bu 12 yıllık periyotta birden bire bu uçurumun kenarına mı geldik? Hayır! Bu merhale merhale, inceden inceye böyle demokratikleşme paketleri adı altında yasalar çıkararak, çözüm diyerek çözülme hareketleri yaparak, terörist başını muhatap kabul ederek, maalesef şu an itibariyle Türkiyemiz adı konmamış fiili bir bölünme ile karşı karşıyadır. Bu gün Anakara ya da İstanbul da demokratik bir hak için herhangi bir memur, köylü, çiftçi ya da herhangi bir sivil toplum kuruluşu hak arama adına meydana çıksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kolluk güçleri hem jop marifetiyle hem de göz yaşartıcı gaz marifetiyle o insanları çok ciddi zulüm ve cefalar yapmaktadır. Ama gelin görün ki, Doğu ve Güney Doğu Anadolu da maalesef teröristler yol kesiyor, kimlik kontrolü yapıyor, yetmiyor vergi adı altında haraç topluyor, çadır mahkemeleri kuruyor. Buna karşılık maalesef askerimiz kışladan çıkmıyor, polisimiz adeta evinden çıkamıyor. Tabi bu güvenlik güçlerimizin çıkamıyor olmasının tek bir sorumlusu vardır oda mevcut iktidardır. Bunlar kapalı kapılar ardında günler ve yıllar evvelden yapılan anlaşmaların tezahürüdür. Bu Oslo görüşmeleriyle başlamıştır ve devam edip gelmektedir" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve mensubu olan Ülkücülerin var olduğu sürece bu ülkenin bölünmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Eke, şöyle devam etti: "Ama şunu unutmamalılar ki; bu ülkede Türk Milliyetçiliği ve Türk İslam davasına gönül vermiş ve bu uğurda yarım asırdır şanla şerefle mücadele etmiş ve yine bu uğurda şahadet şerbeti içmiş, zindanlarda hücrelerde çileler çekmiş biz ülkücüler yanı sizler olmasanız müthiş bir tablo maalesef önümüze gelecekti Ama bizler Allah'ın izniyle var oldukça bu ülke bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu ezan susmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Eke ayrıca, "Ekonomi çökmüş, maalesef şu an itibariyle işsizlik devasa boyutlara gelmiş iç ve dış total borç, Cumhuriyet kurulduğundan 2002 yılına kadar olan total iç ve dış borç, 12 yıllık AKP iktidarında 2'ye katlanmış, adeta bir bataklık içerisine girmiş durumdadır. Cari açık Cumhuriyet tarihinin maksimum seviyesine gelmiş, asgari ücretli, emekli perişan, açlık sınırının altında 6 milyon civarındaki asgari ücretli 10 milyon küsur emekli, buna işsizleri de eklerseniz maasef ülkede çok ciddi bir insan topluluğu açlık seviyesinin altında perim perim perişan yaşamaktadır. Bu yetmemiş özelleştirmenin her türlüsü yapılmış, adeta satılmamış iktisadi kamu teşekkülü kalmamıştır" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan olayları örnek gösteren Başkan Eke, ülkücü camia olarak her zaman bedel ödemeye hazır olduklarına dikkat çekerek, "Bizim gidecek başka bir vatanımız var mı? Hayır. Şanlıurfa niçin Şanlı unvanını aldı? Antep niçin Gazi oldu? Maraş neden Kahraman oldu? Bunu bize tekrarlattırmasınlar! Biz Türk milleti, 'Ülkücüler bardak taştı mı, ok bir kez yaydan çıktı mı düğünden toydan geçeriz diyoruz ve o bardağı taşırmasınlar! Allahın izniyle biz her zaman bedel ödemeye varız! Zira diyoruz ki; su toprağa düşerse çamur olur, kan toprağa düşerse vatan olur vatan" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Mete Eke ayrıca önümüzdeki günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin Kayseri'ye geleceğini duyurdu. 3 gün boyunca MHP'nin tüm kadrolarının Kayseri il teşkilatı misafiri olacağını söyleyen Başkan Eke, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin programı hakkında bilgiler vererek Milliyetçi Hareket Partisi MYK toplantısının Kayseri'de düzenleneceğini ve bu toplantıya ev sahibi olmaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Başkan Eke'nin konuşmasının ardından ise kürsüye Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu geldi. TBMM çalışmaları hakkında partililere bilgiler aktaran Halaçoğlu, "Kayseri bir Cumhurbaşkanı, Bakan, Meclis Başkanvekili ve 7 Milletvekili çıkarmış bir kent ancak Hava kirliliğinin zirve yaptığı bir şehir" dedi.

Kayserinin köylerinde büyük bir göç yaşandığını sözlerine ekleyen Halaçoğlu şöyle konuştu; "Köylerin boşalması demek, hayvancılığın ve tarımın ölmesi demektir. Bazı köylerde hiç ev hane kalmadı. Bazı İlçelerde çocuklar birleştirilmiş sınıflarda eğitim görmekte. Bırakın Hızlı treni bir yana Sanayi ithalatı ile ihracatı arasında 100 milyon dolar kadar bir fark olun hale geldi. İşsizlik diz boyu, insanlar iş bulmak için bizlerden talepte bulunuyorlar. Üç dönem seçilen hükümeti, onu seçenlerin nasıl yönettiğine dikkat etmesi gerekir. Bugün AKP'nin 12 yıllık iktidarında meydana gelen olaylara göz attığınızda neler söz verilmiş ve verilen sözlerin hangileri yerine getirilmiş anlamak gerekir. Onların terbiyesinde yalan söylemek suç değildir."

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İki listenin yarıştığı seçimlerde 2 dönemdir İlçe Başkanlığı görevini yürüten başkan Serkan Tok delegelerin oyunun çoğunu alarak başkanlığa seçildi. Seçim kurulu tarafından kazandığı açıklanan Başkan Serkan Tok, seçim sonrası kısa bir konuşma yaparak destek olan delegelere teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement