MHP Konya İl Teşkilatında Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

MHP Konya İl Teşkilatında Bayramlaşma

MHP Konya İl Teşkilatında Bayramlaşma

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "7 Haziran seçimleri sonrasında hükümet kurmak istemeyen bir AKP zihniyeti vardı" dedi.

26.09.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "7 Haziran seçimleri sonrasında hükümet kurmak istemeyen bir AKP zihniyeti vardı" dedi.

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde MHP Konya İl Başkanlığı tarafından Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde bayramlaşma programı düzenlendi. Programa MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya Milletvekili Sait Gönen, MHP İl Başkanı Murat Çiçek ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan MHP İl Başkanı Murat Çiçek, "Ümit ve dualarımız odur ki, bunca yaşanan acılar son bulsun. Ülkemiz, milletimiz ve İslam coğrafyası tez zamanda huzur ve sükunet bulsun. Acılar ve gözyaşları dinsin. Türk İslam aleminin yüzü gülsün. Terörden yanıp yıkılmaktan zalimlerin zulmünden ve geri kalmışlıktan azat olsun" diyerek tüm partililerin bayramını tebrik etti.

MHP Konya Milletvekili Sait Gönen de, 7 Haziran seçimlerinde Konya'da tüm engellemelere rağmen oylarını artırdıklarını ve 1 Kasım seçimlerinde de artıracaklarını savundu. Gönen, "7 Haziran seçimlerinde asimetrik bir seçim kampanyasına maruz kaldık. İktidar partisi devletin bütün imkanlarıyla, Cumhurbaşkanıyla, sivil toplum örgütleriyle özellikle Konya'mızda, Başbakan'ın da Konya'dan olması vesilesiyle Konya evladına sahip çıkıyor algısıyla topyekün bir taarruzun karşısında yiğitçe direndiniz, bir ülkücü duruşu hep birlikte gerçekleştirdiniz. Onun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konya'mızda bile AKP'nin, CHP'nin oyu azaldı Milliyetçi Hareket Partisi'nin de sizlerin sayesinde oyu arttı. İnşallah 1 Kasım'da bundan çok daha yüksek oya, çok daha yüksek milletvekili sayısına hep beraber imza atacağımıza inancım tamdır" diye konuştu.

"1 KASIM'DA MİLLETİMİZ BUNUN HESABINI SORACAK"

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümeti kurmamakla suçladı. Kalaycı, "Hükümet kurmak istemeyen bir AKP zihniyeti vardı. Sayın Başbakan hükümet kurmakla değil, hükümet kurmamakla görevlendirilmiş. Zaten 45 gün dolmadan da kendi görevi olmadığı halde Sayın Cumhurbaşkanı erken seçim tarihini bile açıklamıştı. Neticede hükümet kurmayan, bakanlıkları paylaşmak istemeyen AKP'dir. Biliyorlar ki, MHP'ye ya da CHP'ye verecekleri bakanlıkların birçoğundan yolsuzluk dosyaları ortaya çıkacak. O dosyalar birilerine kadar uzanacak. Bunu bildikleri için bakanlıkları paylaşmak istemediler. Ama inşallah 1 Kasım'da milletimiz bunun hesabını soracak. Erken seçime gitmenin bir mantığı var mı? Daha yeni seçimden çıkmışız. Ama maalesef seçim güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda, şehitlerimiz bir taraftan gelirken bir taraftan da seçime gidiyoruz. Esnafımız, çiftçimiz ekonomik sıkıntıda, piyasalar durmuş vaziyette, ekonomide büyük bir belirsizlik var, yatırımcı önünü göremiyor ama Türkiye seçime gidiyor. İşte bunların hesabının sorulması lazım" dedi.

1 Kasım seçimleri öncesinde aday gösterdikleri isimlerin eleştirilmesine de sert bir dille tepki gösteren Mustafa Kalaycı, "Ülkücüler, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy vermiş insanımız sorgulayabilir, eleştirebilir Mustafa Kalaycı, Sait Gönen niye aday oldu gibi sorular sormak tabi ki doğal haklarıdır. Ama hayatından MHP'ye oy vermemiş olanların bunları sormaya hakkı var mı? Ama bakıyorsunuz sosyal medyadaki troller ve havuz medyasındaki yazarlar işi gücü bırakmış MHP falancayı niye aday göstermemiş, filancayı niye aday göstermemiş. Şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin birçok kurucusu aday değil. 53 milletvekilini aday yapmamışlar, kalkıp bizi sorguluyor. Bizim aday olan da aday olmayan da hepsi kardeşimiz, hepsi ülkücü arkadaşımız, hepsi Türk milliyetçisi arkadaşımız. Size ne? Size ancak halt etmek düşer" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Konya İl Teşkilatında Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement