MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Açıklaması

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Açıklaması

MHP Kütahya Milletvekili Alimk Işık, Emet Eti Maden İşletmeleri'ne ait Emet Borik Asit Fabrikası'nın Güvenlik Bölümü'ne alınacak 52 personel için iktidarın güç kullanamayacağını söyledi.firması kazanmıştı.

19.07.2012 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kütahya Milletvekili Alimk Işık, Emet Eti Maden İşletmeleri'ne ait Emet Borik Asit Fabrikası'nın Güvenlik Bölümü'ne alınacak 52 personel için iktidarın güç kullanamayacağını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, 52 personelin çalışacağı ihaleyi Ankara merkezli Açina Güvenlik

firması kazanmıştı.

Ancak alınacak 52 kişi için yapılan mülakatların üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen, firma ve işletmenin çalışacak personeller konusunda anlaşamaması ilçede bir takım gerginliklere yol açmış ve son olarak alınacak 52 personelin kura usulü belirleneceği açıklanmıştı.

MHP Kütahya Milletvekili Alim, yaptığı açıklamada, "Bundan böyle Eti Maden İşletmelerindeki personel alımları kura usulü yapılacaktır. Son bir aydır Emet ilçesindeki Emet Bor İşletmesi'ne alınacak 52 güvenlik personeli ile ilgili olarak ciddi sıkıntılar yaşanmasından kaygılar duymaktaydık. AK Parti'nin her taşeron alımında olduğu gibi Emet Bor İşletmesi'nin özelleşen ve 52 güvenlik personeli alımında da siyasi güç kullanmak istemesi üzerine bugün Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz ile yaptığımız temaslar sonunda bugün Emet ilçesinde alınacak olan 52 güvenlik personeli dahil, bundan sonra Emet Bor İşletmesine alınacak olan her türlü taşeron ve diğer işçi alımlarında Emet- Hisarcık yöresinden alınması konusunda görüş birliği sağlanmıştır.Bundan sonra işçi alımlarında noter huzurunda çekilecek kura da adı çıkanlar işe alınacaktır. Bu bize ve herkese göre ayrımsız,torpilsiz hak ve adalete uygun uygulama olacaktır.Bu teklifimizi olumlu karşılayan Eti Holding Genel Müdürü Orhan Yılmaz'a teşekkür ediyorum" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement